"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.6 C
Trikala

Μ-Λ ΚΚΕ: Μπροστά στα κέρδη τους είμαστε αναλώσιμοι!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη αποτέλεσε το τραγικό εκείνο συμβάν που κατέστησε ξεκάθαρο -ακόμα και στον πιο αφελή- τι σηματοδοτεί και τι αποτελέσματα φέρνει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, για τα πλατιά λαϊκά, φτωχομεσαία στρώματα..

Αυτή η πολιτική υπηρετήθηκε από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις. Ιδιαίτερα από την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της ξένης επιτροπείας (ΔΝΤ, ΕΕ) και μετά, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος επιβλήθηκε, από το δυτικό ιμπεριαλισμό στην εξαρτημένη Ελλάδα με πολύ σκληρούς αντιλαϊκούς όρους.

Με τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου) το 2011, οι ξένοι και ντόπιοι «επενδυτές» έβαλαν στο στόχαστρο ολόκληρο τον κρατικό πλούτο και τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας.

Τις πραγματικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, ο ελληνικός λαός τις έζησε και τις ζει στο πετσί του!. Το έγκλημα των Τεμπών αποκάλυψε με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων και την παραβίαση όλων των κανονισμών για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων, ενώ λίγο καιρό πριν ο εγκλωβισμός χιλιάδων οχημάτων στην Αττική οδό λόγω χιονόπτωσης, καθώς και η πλήρης αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τις βλάβες που είχαν προκαλέσει τεράστια προβλήματα ηλεκτροδότησης επιβεβαιώνουν αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα.

Οι θέσεις εργασίας όχι απλά δεν αυξήθηκαν αλλά μειώθηκαν! Όλες ανεξαιρέτως οι ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας αλλά και παντού συνοδεύτηκαν από απολύσεις και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Οι ιδιώτες επενδυτές και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός όχι απλά δεν έφεραν μείωση τιμολογίων και εισιτηρίων αλλά ακριβώς το αντίθετο. Τα εισιτήρια των τρένων αυξήθηκαν. Τα τιμολόγια ρεύματος εκτινάχθηκαν. Στην ακτοπλοΐα, όπου οι ιδιώτες λειτουργούν εδώ και δεκαετίες ανενόχλητοι, ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων χωρίς κανένα όριο, την ίδια στιγμή που καταργούν δρομολόγια αφήνοντας τους κατοίκους νησιών άγονης γραμμής χωρίς δυνατότητα μετακίνησης. Όλους αυτούς τους ιδιώτες «επενδυτές» τους επιδοτούμε!!

Η εκλογική κάλπη δεν πρόκειται να κρίνει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, διότι όποια κυβέρνηση και αν βρεθεί στην εξουσία είναι δεσμευμένη στην υλοποίησή της, είτε με την νεοφιλελεύθερη προκλητική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας, είτε με τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που «απολογείται» στον ελληνικό λαό για να καταλήξει ότι «δεν γίνεται αλλιώς», το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

            Ο μόνος ικανός παράγοντας να βάλει ανάχωμα στο ξεπούλημα του κρατικού πλούτου και την μετατροπή κοινωνικών αγαθών σε εμπορεύματα είναι ο μαζικός εργατικός και λαϊκός αγώνας, που θα θέσει ως στόχο την ανατροπή αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το Μ-Λ ΚΚΕ με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό του μπροστά στις εκλογές της 21ης Μάη.

            Οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι χιλιάδες κόσμου που πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της χώρας, καταγγέλλοντας το έγκλημα στα Τέμπη και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, δείχνουν το δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης