"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Νέες καθυστερήσεις στον Ε 65 – Στον αέρα ο σχεδιασμός για την έγκαιρη παράδοση του νοτίου τμήματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόσθετες καθυστερήσεις στη σχεδιαζόμενη παράδοση στη κυκλοφορία του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε- 65, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης, προκαλούν τα νέα προβλήματα που προέκυψαν στη περιοχή Διάκου – Λιανοκλαδίου.


Σύμφωνα με έγγυρες πληροφορίες, η υπάρχουσα χάραξη προβλέπει ότι ο οδικός άξονας θα διέλθει άνωθεν της νέας σιδηροδρομικής σήραγγας(κατασκευής ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ).

Δεν κρίνεται όμως τεχνικά ασφαλής από την εταιρεία υλοποίησης του έργου(ΤΕΡΝΑ), αφού όταν κατασκευάστηκε προ ολίγων ετών η σήραγγα, δεν είχαν προβλεφθεί ανάλογες στατικές μελέτες και δομικές ενισχύσεις.


Έτσι προκρίνεται, είτε η κατασκευή γεφύρωσης υπεράνω της σήραγγας η επανασχεδίαση του τμήματος και παράκαμψη της περιοχής συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων. 


Μέχρι να επιλυθούν τα πολιτικά και νομικά προβλήμματα με την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, θα υπάρξουν σίγουρα αρκετοί μήνες καθυστέρηση, ενώ πρόσθετος χρόμος θα χρειαστεί για τις νέες παρεμβάσεις.


Το μόνο καλό νέο είναι, ότι εκτός απροόπτου και εντός του Μαΐου εγκαθίστανται τα εργοτάξια στη περιοχή μας, ξεκινώντας τη κατασκευή του θεωρούμενου “εύκολου” και ημιτελούς κομματιού του βόρειου τμήματος του Ε – 65(Τρίκαλα – Καλαμπάκα).

Κων. Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης