"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ανοιχτή επιστολή – πρόταση προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Τρικαλινός Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας είναι γεγονός πως αναπτύσσει πολύ σημαντικές δραστηριότητες στο πολύπλευρο έργο του Υπουργείου του, οι οποίες αφορούν τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, την καθαρή ενέργεια καθώς και μια σειρά επί πλέον θεμάτων τα οποία ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του.

Με αφορμή το κοινό άρθρο του Κώστα Σκρέκα με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, εκτίμηση μας είναι πως πολύ σημαντικό είναι η έναρξη των πρακτικών διεργασιών της εφαρμογής των αρχών της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, ένα έργο που θα τύχει διεθνούς αναγνώρισης και ο νομός Τρικάλων.

Βέβαια αν το ξεκίνημα των εν λόγω εργασιών γίνει και από Δήμο του Νομού Τρικάλων, τότε τα Τρίκαλα θα αποκτήσουν μια διεθνή μοναδικότητα.


Είναι γνωστό ότι το σύνολο των οδηγιών και των πρακτικών για την ανταπόκριση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάρτιση των αντίστοιχων πολιτικών για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, διέπονται από τη συμφωνία η οποία προέκυψε μετά το συνέδριο του Παρισιού που υπογράφηκε στις 22 Απριλίου 2016 και κυρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 5 Οκτωβρίου 2016 (c.d. EU 1841/2016).


Συνεπώς και για τη χώρας μας οι πρακτικές που επιβάλλεται να εφαρμοστούν για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής καθορίζονται από τις αρχές της συμφωνίας του Παρισιού, η οποία αποτελεί την πρώτη οικουμενική και νομικά δεσμευτική παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.

Η χώρα μας δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.


Το ξεκίνημα των εργασιών για την υλοποίηση των αρχών της συμφωνίας του Παρισιού, που εκφράζεται με το σύνθημα “σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά” (think global, act locally) για να είναι επιτυχής πρέπει να ξεκινήσει από το επίπεδο του Δήμου, καθότι ο Δήμος αποτελεί στη χώρα μας την πλέον κατάλληλη τοπική μονάδα ολοκληρωμένης οργάνωσης η οποία μπορεί να ανταποκριθεί με πληρότητα στις απαιτήσεις του σχετικού προγράμματος.


Οι προτάσεις και η τεχνογνωσία για το μεγάλο αυτό εγχείρημα υπάρχουν.

Ξεκινήστε κε Υπουργέ.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρωτοφανής αλλά και πολύ καλή πρόκληση για τον υπουργό μας.
    Αναμένουμε να σηκώσει το γάντι.
    Τόσο ο ίδιος όσο και τα Τρίκαλα αλλά και Ελλάδα το έχει ανάγκη.
    Να δούμε !!

    Προοδευτικός Τρικαλινός

  2. Έτσι πρέπει να προκαλούμε τους Βουλευτές -Υπουργούς μας για να δούμε αν αξίζουν.
    Εγώ βέβαια δεν ελπίζω και πολλά από τους πολιτικούς.
    Πάντως αν το κάνει θα μείνει για πολλά χρόνια βουλευτής.

    Νικ -Ο Τρικκαίος

  3. Δεν πρέπει να πιστεύουμε στους πολιτικούς αν δεν δούμε τα έργα τους.
    Πολλά λένε και τάζουν αλλά λίγα κάνουν.
    Μέχρι να πάρουν τον ψήφο είναι.

  4. Άπιστε Θωμά, έχεις δίκαιο αυτό ισχύει. Αλλά εδώ πρόκειται για κάτι το διαφορετικό, δηλαδή προτείνεται στον κο Σκρέκα ένα πολύ σημαντικό έργο. Νομίζω ότι δεν έχει κανένα λόγο να μην το κάνει. Αν δεν το κάνει θα είναι κακό για τον ίδιο όσο και για τη χώρα. Θα δείξει.

    Προοδευτικός Τρικαλινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης