"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Να μην γίνει ο Μύλος των Ξωτικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ότι ο Δήμαρχος Παπαστεργίου κινείται 100% στις ράγες της κυβερνητικής γραμμής και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, βγάζει μάτι. (Άλλωστε στο δημοψήφισμα του 2015 υπήρξε ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος εν Ελλάδι που τέθηκε επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΙ και ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην κεντρική συγκέντρωσή τους στα Τρίκαλα.

Ο δήθεν “απολιτίκ” δήμαρχος, που μας τον παρουσίαζαν ως τότε, εξανεμίστηκε εν ριπή οφθαλμού).

   Το ότι ο Παπαστεργίου σε πολλά θέματα λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης είναι πασίδηλο (π.χ. φωτοβολταϊκά Διαλεκτού,  νομοσχέσδιο για λαϊκές αγορές κ.λπ.).

   Το ότι ανέλαβε “ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ” τον ρόλο να στρώσει το έδαφος σιγά σιγά η αιρετή αυτοδιοίκηση να γίνει “αποκεντρωμένη διοίκηση”, δηλαδή βραχύωνας του κεντρικού κράτους και με τους δημότες- πολίτες στο περιθώριο, είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού.

   Το ότι για αυτόν πρωταρχικό ρόλο παίζει η επικοινωνία και το “φαίνεσθαι”  και όχι οι πραγματικές ανάγκες των Τρικαλινών δημοτών και κατοίκων αυτής της πόλης, φαίνεται από μόνο του!   

Το ότι ο Παπαστεργίου χαμογελάει συνεχώς, σφίγγει χέρια δεξιά και αριστερά και χαιρετάει όλο τον κόσμο, αλλά δεν κάθεται να συζητήσει με κανέναν!, το ξέρει όλος ο κόσμος.

   Το ότι “μετέτρεψε τα Τρίκαλα σε έξυπνη πόλη και πόλη- θαύμα” (!), το γνωρίζουν σε όλη την Ελλάδα εκτός από μας τους Τρικαλινούς που την ζούμε.

Για αυτό και η δημοφιλία του είναι μεγαλύτερη στην υπόλοιπη Ελλάδα παρά στα Τρίκαλα!

   Το ότι ο Παπαστεργίου γεννήθηκε και ζει ανέκαθεν σε έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον που ζει και ματώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Τρικαλινών, ήταν για αυτόν δώρο της τύχης που το εκμεταλλεύεται αρκούντως.

Αλήθεια τί σχέση μπορεί να έχει η ελίτ με τον Λαό;

   Το ότι ο Δήμαρχος Παπαστεργίου ψηφίζεται “τουλάχιστον μέχρι τώρα” από τον λαό, αλλά αποφασίζει πάντοτε υπέρ των ισχυρών, κι αυτό είναι γνωστό.

   Για όλους αυτούς τους λόγους εξηγείται και η μεγάλη αγάπη του Δημάρχου προς τον Μύλο των Ξωτικών, “μια σύγχρονη και αστική” γιορτή, απ’ την  οποία κερδίζουν ελάχιστοι και δεν αφορά καθόλου την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, σε αντίθεση με την ιστορική Εμποροπανήγυρι ή Παζάρι των Τρικάλων, για το οποίο ουδέποτε έκρυψε την αντιπάθειά του.

Το τελευταίο ήταν λαϊκό, ήταν χωριάτικο, ήταν τραγουδισμένο από την λαϊκή μούσα. Τι σχέση μπορεί να ‘χει ένας νεοφιλελεύθερος αστός με όλα αυτά;

Για αυτό το κατάργησε τον Σεπτέμβρη, που ήταν σχετικά λιγότερα τα κρούσματα λόγω κορωνοϊού, ενώ τον Δεκέμβριο που -δυστυχώς- θα ‘ναι πολλαπλάσια τα κρούσματα, είναι αποφασισμένος -θα μπορούσαμε να πούμε και αδίστακτος- να καλέσει όλη την Ελλάδα στα Τρίκαλα!!   Η ανοχή των πολιτών έχει και τα όριά της.

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ! Η διαφήμιση του Δημάρχου και τα κέρδη των λίγων δεν είναι δυνατόν να μπουν πάνω από την υγεία των πολιτών και του τόπου!

Σταμόπουλος Χρήστος

Δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης