"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13 C
Trikala

Νοσοκομείο Τρικάλων: Σε έξαρση η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού σε ενήλικες και παιδιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη και οι ιώσεις στη χώρα μας με συνέπεια μικροί και μεγάλοι να έχουν κρεβατωθεί. Τριπλή επιδημία Covid-19, γρίπης, RSV λοίμωξης, το φετινό χειμώνα και παρατηρούνται ανησυχητικά αυξημένα ποσοστά λοιμώξεων στο νοσοκομείο Τρικάλων.

“Δεν είναι εύκολος χειμώνας”, ανέφεραν στην TrikkiPress γιατροί του νοσοκομείου κάνοντας λόγο για ανησυχητική έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων και συνέστησε ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση, επαγρύπνηση και όχι στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών.  

Να επισημάνουμε ότι τα ποσοστά των ανθρώπων με γρίπη έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Μήνας – φωτιά θα είναι ο Ιανουάριος, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις που έκανε στη Λέσχη 97,6 ο διευθυντής της Ά παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων Άγγελος Ζορμπάς, από το τσουνάμι γρίπης που καταγράφεται:

« Σημερα εχουμε 48 νοσηλευόμενους στην Ά παθολογική, με πραγματική δύναμη κλινικής 33, άρα είμαστε περίπου 50% πάνω και από ότι φαίνεται ανεβαίνει ο αριθμός αυτός. Ο κύριος όγκος των ασθενών είναι με λοιμώξεις, αλλά υπάρχουν και άλλα περιστατικά. Η γρίπη ειδικά είναι πάρα πολύ αυξημένη την περίοδο αυτή, και φυσικά έπαιξε ρόλο σε αυτό ο εγκλεισμός της περιόδου του covid.

Είμαστε ακόμα στην αρχή, νομίζω ότι ο Ιανουάριος θα είναι μήνας-φωτιά. Είναι σημαντικό και το αντιγριπικό εμβόλιο, το έχω τονίσει πολλές φορές ότι θα πρέπει να το κάνουν οι συμπολίτες μας.

Όσο για τα φάρμακα δεν έχουμε παρατηρήσει ελλείψεις εμείς, είναι νοσοκομειακά αυτά που χρησιμοποιούμε και δεν είναι ευρείας κατανάλωσης από τους πολίτες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης