"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.6 C
Trikala

«Οι εκλογές τελείωσαν, πάμε ενωτικά να φτιάξουμε μία δυνατή παράταξη»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετέβη το πρωί ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έλαβε καθαρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση στον χθεσινό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών επικρατώντας με 67,9% του Γιώργου Παπανδρέου, που υπέστη ήττα συγκεντρώνοντας 32,1%. 

«Οι εκλογές τελείωσαν, πάμε ενωτικά να φτιάξουμε μία δυνατή παράταξη» δήλωσε το πρωί, στην πρώτη συνομιλία του με δημοσιογράφους κατά την τελετή παραλαβής στη Χαριλάου Τρικούπη από το γενικό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη. ADVERTISING

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, οι ανακοινώσεις για τα νέα πρόσωπα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. (Ο ίδιος πρέπει να ορίσει τα άτομα που θα τον εκπροσωπούν στη Βουλή, λόγω της μη βουλευτικής του ιδιότητας).

Σχετικά με τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και το αποτέλεσμα της κάλπης είπε ότι δεν περίμενε αυτή τη διαφορά και ότι έπαιξαν ρόλο τρεις παράγοντες:

  • Το γεγονός ότι είχαμε πανδημία και δεν υπήρχαν μεγάλα πολιτικά γεγονότα 
  • Η τραγική εξέλιξη με την Φώφη Γεννηματά και τον αδόκητο θάνατο της και 
  • Η δημιουργία ενός κοινωνικού κλίματος όπως αποτυπώθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές που διαμορφώνει ένα ευρύ πεδίο για τη δράση της κεντροαριστεράς

Όπως είπε ο νέος πρόεδρος του φορέα, δεν είναι βέβαιο ότι θα πάει την Πέμπτη στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες γιατί δεν είναι σημαντική ατζέντα.

Εισερχόμενος στην Χαριλάου Τρικούπη έκανε λόγο για μια μεγάλη μέρα τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει «μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή», «φωνή ρεαλισμού», με στόχο να αλλάξει ο τόπος και να πάμε σε μια εποχή όπου τα κόμματα θα δίνουν λύσεις και δεν θα είναι κλειστοί και πελατειακή μηχανισμοί, οι οποίοι δεν βοηθούν ο κόσμος να πάει μπροστά. Νωρίτερα, άφησε λουλούδια στους τάφους της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α’ Νεκροταφείο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μετά το θρίαμβό του χθες βράδυ ο ίδιος έστειλε μήνυμα ενότητας υποστηρίζοντας πως «η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» και υποσχέθηκε να μετατρέψει «τη μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της Ελλάδας» υπερασπιζόμενος την παρακαταθήκη της προκατόχου του για πολιτική αυτοδυναμία. 

Όπως γράφει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», «το πολιτικό του προφίλ, που βασίζεται σε ένα σαφές σοσιαλδημοκρατικό πλαίσιο, μακριά από ετεροπροσδιορισμούς είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά, οι οργανωτικές ικανότητές του, όπως έχουν αποδείξει σχεδόν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος, ο συνδυασμός ρεαλισμού και προοδευτικότητας στην επιχειρηματολογία, η μαζικότητα στην εκλογική διαδικασία της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου και η στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν σε πρώτη φάση μια ιδιαίτερα ευνοϊκή αφετηρία στο ξεκίνημα του». (Βλ. περισσότερα: «Εποχή Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛΛ.»)

Σημειώνεται ότι πάνω από 206.000 πολίτες συμμετείχαν στις χθεσινές κάλπες. Σχολιάζοντας το γεγονός  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μιχάλης Κατρίνης, μίλησε το πρωί για «καθαρή, ισχυρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και προοπτικής της παράταξης». Όταν ρωτήθηκε («Πρώτο Πρόγραμμα») εάν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής της Κ.Ο., απάντησε πως η όποια απόφαση ληφθεί, θα είναι προσωρινή μέχρι τις επόμενες εκλογές. «Η παράταξη έχει πρόεδρο, ο οποίος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μέσα στην βουλή για να δίνει τις μάχες, όπως τις δίνει και εκτός βουλής» είπε.

Θα συναντηθεί με Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη επικοινώνησαν σήμερα o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ώστε να τον συγχαρούν για τη νίκη του.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον νεοεκλεγέντα για τη πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης «για τη δραματική κατάσταση με τη πανδημία και τη κατάρρευση του ΕΣΥ». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν να τα πουν από κοντά το επόμενο διάστημα.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνυποψήφιοί του συνεχάρησαν επίσης τον κ. Ανδρουλάκη. Κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα το μεσημέρι, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για το κατά πόσον έχει προγραμματιστεί ραντεβού του πρωθυπουργού με το νέο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απάντησε πως θα προγραμματιστεί κάποια επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέροντας πως είναι απόλυτα φυσικό να συναντηθούν ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Τέλος, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έδωσε τα συγχαρητήριά του στον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, «το ελληνικό κόμμα-μέλος μας. Είναι ώρα για πρόοδο και αξιοπρέπεια».

efsyn.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης