"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Απασχόληση και τα Εισοδήματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη μετά την πανδημία ανοιχτή, δια ζώσης Εκδήλωση – Συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του Μουσείου «Τσιτσάνη», δίπλα στο ποτάμι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι  Rossonero αποτυπώθηκαν οι συνέπειες που είχε η υγειονομική κρίση και οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν για την αντιμετώπιση της, σε τρεις τομείς:

• στην Απασχόληση και τα Εισοδήματα
• στα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες
• στην Ψυχική Υγεία

Ο Αποστόλης Καψάλης, διδάκτορας Εργασιακών Σχέσεων, Ερευνητής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, αναφέρθηκε στις συνέπειες που είχε η πανδημία και οι πολιτικές για την αντιμετώπισή της, στην οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, στην απασχόληση και τις συνθήκες εργασίας.

Ο Κώστας Παπαδάκης , Δικηγόρος, πρ. μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους, η πανδημία αξιοποιήθηκε ως «ευκαιρία» για να τροποποιηθεί επί το δυσμενέστερον το πλαίσιο των Δημοκρατικών και των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και των Ελευθεριών.


Ο Μενέλαος Θεοδωρουλάκης , διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας “Αργώ” των Φορέων Ψυχικής Υγείας ,παρουσίασε τις επιπτώσεις που είχαν η πανδημία, οι αλλεπάλληλες καραντίνες και η οικονομική στενότητα στους αριθμούς των διαταραχών ψυχικής υγείας, στο πως επηρεάσθηκαν οι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (ειδικότερα τα παιδιά, οι έφηβοι και ηλικιωμένοι), ποιες μεταβολές υπήρξαν στις διαπροσωπικές σχέσεις και στο πλαίσιο της οικογένειας, τι συμβαίνει με τη χρήση των ουσιών.

Η Σταματία Γρατσάνη διδάκτορας Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ν. Τρικάλων αναφέρθηκε ειδικότερα στα δεδομένα που υπάρχουν για τα Τρίκαλα, όπως έχουν αποτυπωθεί από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης