"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Οι «λασπωμένοι» της Καρδίτσας σας γνέφουν…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δουλευτάδες, άνθρωποι του μόχθου, περήφανοι, αξιοπρεπείς, με κεφάλι «καραγκούνικο» που δεν δέχεται ζυγό αλλά καρδιά ανοιχτή, στα γλέντια, στα μασλάτια, στο τσίπουρο, στις πίτες. 

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι οι περισσότεροι, ο φτωχός συγγενής της Θεσσαλίας, ο τροφοδότης της χώρας σε βαμβάκι και κρέας σας κουνάει το μαντήλι. Αγαπάνε τη γη τους και τα ζώα τους όπως τη ζωή τους, κι έχουν σφραγίσει αυτή την αγάπη με τον ιδρώτα τους. Θα τους κοιτάξετε όπως τους αξίζει;

Ο Ιανός ρήμαξε την Καρδίτσα: 2.181 κτίρια με ζημιές - Εκατοντάδες και στο  Ιόνιο | Έθνος

Έχουν καταστραφεί. Έχασαν τα πάντα. Ποιος τους άφησε αβοήθητους στα δύσκολα το ξέρουν καλά οι ίδιοι, δεν χρειάζεται να τους το πούμε εμείς. Γλύφουν τις πληγές τους και ανασταίνονται, όπως και κάθε άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα όταν αντιλαμβάνεται την ανεπάρκεια του κράτους.

 Χέρι βοηθείας άπλωσαν μεταξύ τους, συνδράμει ο ένας τον άλλον να ξαναστήσουν ότι απέμεινε, αλλά χέρι βοηθείας τους άπλωσε και όλος ο λαός ξεχνώντας ο καθένας τον δικό του πόνο.

Το μεγαλείο της καρδιάς κάποιων ανθρώπων τους κρατάει μέχρι στιγμής όρθιους. Μέχρι πότε όμως; Αρκεί; Όταν εγκαταλείψουν οι εθελοντές τι θα γίνουν τα χωριά της Καρδίτσας; Θα αφεθούν στη μοίρα τους;

Γιατί όσο κι αν ο εθελοντισμός είναι η πιο ωραία εκδήλωση ανθρωπιάς σε μια κοινωνία δεν θα μπορέσει ποτέ να υποκαταστήσει το κράτος. Το κράτος χρειάζονται οι Καρδιτσιώτες, έργα κι όχι μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.

Κι όσο ένας ολόκληρος νομός χάνει το τρένο, όχι της ευτοπίας πια αλλά της επιβίωσης, η ζωή συνεχίζει να κυλάει όμορφα και «μυρωδάτα»… αλλού. Και καλά κάνει.

Όμως να φροντίσουν, αυτοί που πρέπει, ξέρουν αυτοί, να ξαναγίνει όμορφη η ζωή και στην Καρδίτσα. 

Αυτός ο λαός δεν χάνει ποτέ τη δύναμή του, ξαναγεννιέται από τις στάχτες του, ανδρώνεται και παλεύει με πείσμα, αλλά στην περίπτωση της Καρδίτσας δεν αρκεί αυτό.

Αν το κράτος δεν αναλάβει τις ευθύνες του η Καρδίτσα θα σβήσει και οι Καρδιτσιώτες θα ξέρουν ποιος φταίει, δεν θα τους το πούμε εμείς. Δεν στήνονται ξανά όλα αυτά με εθελοντές μόνο.

Θα μου πείτε «Όπου ο φτωχός και η μοίρα του…», όμως φτωχός στην τσέπη δεν σημαίνει και φτωχός στο μυαλό…


Σκέψεις μιας Καρδιτσιώτισας

Βασιλική Διαμαντή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης