"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.4 C
Trikala

Ούτε τα μισά ξενοδοχεία της Μαγνησίας δε θα ανοίξουν το καλοκαίρι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τεράστια ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον του ξενοδοχειακού κλάδου εκφράζουν οι ξενοδόχοι οι οποίοι βλέπουν τη φετινή χρονιά να χάνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ξενοδόχοι εξετάζουν αυτή τη στιγμή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορέσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν αφού οι αφίξεις ξένων τουριστών αναμένονται να είναι ελάχιστες, ενώ και τα στοιχεία για εσωτερικό τουρισμό δεν είναι θετικά.

«Αυτή τη στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες δεν πετάνε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κρατήσεις και οι tour operators έχουν καταχρηστικές αξιώσεις, ενώ κινδυνεύουν με πτώχευση άρα το μόνο που είναι βέβαιο είναι πως η σεζόν αυτή δεν θα μοιάζει σε καμία στην ιστορία του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου τουρτισμού», επισημαίνει στο TheNewspaper.gr ο Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και αποκαλύπτει: «Αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα που έχουμε το 50% των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξουν. Ίσως να λέω και λίγα. Επίσης δεν θα πρέπει να ξενοδοχεία να μετατραπούν σε κλινικές» 

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη πολλά θα εξαρτηθούν από το πότε οι αεροπορικές εταιρείες θα ξεκινήσουν πτήσεις, αλλά και πότε θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα.

Επίσης τονίζει ότι οι διακρατικές συμφωνίες που θα υπάρξουν θέλουν χρόνο επομένως η χρονιά θεωρείται χαμένη. «Θα κάνουμε μία προσπάθεια να προσελκύσουμε τουρισμό από τις Βαλκανικές χώρες, που επλήγησαν λιγότερο από τον ιό και που είναι πιο εύκολη η οδική μετακίνηση. Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία και άλλες χώρες.

Εκεί θα πρέπει να γίνει μία άμεση καμπάνια ραδιοτηλεοπτική για να έχουμε και άμεσο αποτέλεσμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης