"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

«Πάμε και όπου βγει» – Στα Τέμπη δεν έγινε “ατύχημα” – Εγινε ΕΓΚΛΗΜΑ!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κώστας Κωστούλας

Η ηγεσία του υπουργείου μεταφορών και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ήξεραν ότι αυτή η τραγωδία ερχόταν.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Δεν έκαναν τίποτα.

Είναι όλοι ένοχοι.

Αν δεν γίνουμε μια κοινωνία υψηλών απαιτήσεων, θα γίνουμε μια κοινωνία παθητικών τηλεθεατών που σε κάθε στραβή, θα δακρύζει και θα σιχτιρίζει στις οθόνες της.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη.

Σπάσανε τον ΟΣΕ σε κομμάτια και πουλήσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45.000.000 ευρώ.

Εντωμεταξύ, η ιταλική εταιρεία επιδοτείται με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια.

Θεωρούσαμε ότι μια εταιρεία και η κυβέρνηση μπορεί συστηματικά να δείχνουν περιφρόνηση για τα μικρά, αλλά δε θα έβαζαν ποτέ σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Ούτε η κακιά η ώρα ήταν, ούτε ανθρώπινο λάθος.

Τα λέγαν οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια με τις ανακοινώσεις τους ότι από θαύμα δεν έχουμε ατύχημα.

Στην Κολομβία των Βαλκανίων όλοι (ξανα)πέσαμε από τα σύννεφα όταν αντιληφθήκαμε ότι προφανώς και ζούμε από τύχη.

Είδα να ρωτάει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έναν συνδικαλιστή του ΟΣΕ γιατί δεν απεργήσανε και ο δεύτερος του απαντάει ότι ο Χατζηδάκης με νόμο είχε κρίνει τις απεργίες τους παράνομες.

Ο δημοσιογράφος παγώνει και τον διακόπτει αμήχανα.

H ζωή σε αυτόν τον τόπο παραμένει στο έλεος της τύχης.

Απελπίζομαι και θυμώνω.

Οι ιδιωτικοποιήσεις σε τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια, ναυπηγεία, τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ κλπ, αποδεικνύουν πως η ιδιωτικοποίηση -που κάποιοι ανόητοι αριστεροί την λένε ξεπούλημα- είναι η λύση για όλα τα προβλήματα της Ελλαδας ;

Στις οικογένειες των θυμάτων συλλυπητήρια και δύναμη.

30 ΣΧΟΛΙΑ

    • Από τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΣΕ σκοτώθηκαν με την ανικανότητα του 20 χρόνια, αν η σηματοδότηση ήταν έργο ΣΔΙΤ, θα λειτουργούσε από τον πρώτο χρόνο!

      • Παρά την έκκληση μου για σεβασμό στα νεκρά, καμένα παιδιά μας και στους γονείς τους, όσο βαστάει το Εθνικό μας πένθος, άρχισαν οι γνωστοί εξυπνάκηδες την παπαρολογία. Βλέπεις, ξέρουν ΚΑΙ από τρένα.
        Υ.Γ. Πάνε στο Καστράκι ρε μάγκα να πεις για τα έργα ΣΔΙΤ…

  1. ” Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα, αν και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος”.
    Άλμπερτ Αϊνστάιν (υπέρμαχος του Σοσιαλισμού)

      • Πριν 100 έτη περίπου ο συγχωρεμένος Άλμπερτ δεν αντελήφθη το άπειρον της Τρικαλινής …ακακίας. Ίσως και να μην υπήρχε. Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα, φούντωσε, μέσω των εντόπιων σχολιαστών.

  2. Δήμαρχε ξεκόλλα.Τα ΣΔΙΤ και η απαίτηση της τρόικας όρισαν έναν μόνο σταθμάρχη στη βάρδια στη λογική του κόστους.Τα μνημόνια καλή πρόοδος της καπιταλιστικής οικονομίας άφησαν νοσοκομεία με έναν και δύο γιατρούς και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας τρέχουν στη Λάρισα για να γράψουν ένα κουτί φάρμακο για τη νόσο τους και άλλοι για μια κενδοσκοπηση ρουτίνας κλείνουν ραντεβού το 2024.Η ανάπτυξη σάς έφτιαξε τον δρόμο -πισινα Τρίκαλα Λάρισα με νεκρούς κάθε χρόνο.Ξεκολλα και χαλάρωσε.Μυριζει θανατικό ακόμη από την Ιταλική ανάπτυξη που μας φέρατε

  3. Το ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης δεν έμπαινε επί 23χρονια επειδή κοστίζει και αφήστε τίς Πάπαρι…ς.Αυτο είναι το σύστημα κέρδη κέρδη κέρδη και ας ψηφίσουν όλοι.Η ιδιωτική εταιρείαάρα του δικαιώματιστη δεν έχει ούτε εικόνα των επιβενοντων . Έχουν εξαφανιστεί όλοι οι βροωμιαρηδες οι κερδοσκόποι ψευτοπολιτισμενοι χαρτογιακαδες

      • Παιδιά, για να κλείνουμε το θέμα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλη αυτή η τραγωδία έγινε, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ …ΣΔΙΤ. Επίσης φταίει ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
        Υ.Γ.(Μεταξύ μας και κατόπιν συνεννοήσεως με γνωστό οίκο γαλήνης). Στην αρχή, δεν τους πας κόντρα. Λες: ”Μάλιστα, είστε ο κ. Βοναπάρτης, πως την έχετε την κα Ιωσηφίνα, καλά;”

        • Δεν ντρέπεσαι και εσύ και όλοι οι κρατιστές να υπερασπίζεστε τον κρατικό ΟΣΕ που 20 χρόνια κάνει γλέντι με τους εργολάβους και τα ρουσφέτια με τα κόμματα, ενώ πάμε για 100 νεκρούς?!
          Ο άλλος άρχισε τα τσιτάτα “επειδή κοστίζε” , ενώ το έργο το έχει πληρώσει η ΕΕ
          τρεις φορές και δεν τελειώνει ποτέ.
          Αν ήταν ΣΔΙΤ θα πληρωνόταν για να δουλεύει.
          Τα έργα στην Ελλάδα μόνο με παραχώρηση ή ΣΔΙΤ τελειώνουν στην ώρα τους.

          • POLITIS, το είπαμε ρε παιδί μου, φταίει η έλλειψη ΣΔΙΤ. Κλείσε το θέμα. Κάθεσαι και ασχολείσαι με μερικούς καμένους νέους, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα έχασε η χώρα ΔΥΟ ολάκερους Καραμανλήδες από την πολιτική.
            Υ.Γ. Παιδιά μην γράφετε άλλα για την τραγωδία. Σας κάλυψαν, υπέρ το δέον, οι ”φωτογραφηθέντες” από τον Πολάκη. Τυχαίως.

  4. Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους,κλέφτες,προδότες κ απατεώνες δεν είναι θύμα.Ειναι συνεργός τους.(George Orwell)
    Πικρή η αληθεια πάντα δυστυχώς…

    • Kαι ένας λαός που κάθεται όλη μέρα στον καναπέ και παρακολουθεί μονίμως ΑΜΕΤΟΧΟΣ, είναι επίσης συνεργός τους!

  5. Ο ΟΣΕ Κ Η Hellenic trains ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΣΔΙΤ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΜΑΣ.Με το που μπήκε ο ιδιώτης ζήτησε άμεσα μείωση προσωπικού.Η ανακοίνωση των εργαζομένων για την ασφάλεια στις 07/02 /23 τα λέει όλα.ΟΙ ΟΠΑΔΟΊ ΜΑΓΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΈΣ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΈΜΠΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΔΙΤ.ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ βρείτε τίποτα μη φοβάστε θα μυρίζει για καιρό ακόμη.

    • POLITIS και λοιποί,σας προειδοπειάω. Μην γελαστείτε και γράψετε καμία άλλη α-νοησία, διότι θα πέσει τέτοιος οχετός στα μούτρα σας, που θα βρομάτε για την υπόλοιπη ζωή σας. Τέρμα οι πλάκες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με αποκαΐδια 20χρονων κοριτσιών και όχι μόνον.ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λέμε ότι φταίνε αποκλειστικά οι σημερινοί ιθύνοντες. Λέμε ότι φταίει ΟΛΗ η χώρα και η δομή της και πρέπει να διορθωθεί ΑΜΕΣΑ. Ειδάλλως κάθε φορά που θα βάζουμε στο τρένο, παιδί-εγγόνι θα το βάζουμε υπ΄ευθύνη μας και μετά δεν θα κλαίμε.
      Πρόταση προς τον κ. Πρωθυπουργό:
      Εάν θέλεις να πάρεις 80% στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση*, ΚΛΕΙΣΕ τις σιδηροδρομικές μεταφορές σήμερα, ΑΠΟΛΥΣΕ όλους τους συμμετέχοντες, δώσε στους Ιταλούς την όποια αποζημίωση και οργάνωσε ένα σούπερ δίκτυο, πρώτο στην Ευρώπη. Ας υποστούμε το όποιο κόστος. Τι σε μάθανε ρε παιδί μου στο Χάρβαρντ; Εάν είσαι ”κρατημένος” βγες και πέστο, να πάρεις 90%.
      *Θα χάσεις τις όποιες ψήφους των σιδηροδρομικών και θα κερδίσεις τις αμέτρητες των σκεπτόμενων. Υπενθυμίζω εδώ,ότι οι γνήσιοι αριστεροί ανήκουν στο είδος.

  6. O oικονομικός αναλφαβητισμός του νεοέλληνα είναι τεράστιος και εξηγεί πολλούς από τους λόγους της χρεωκοπίας.
    Είναι φανερό ότι δεν ξέρεις τι είναι ΣΔΙΤ, Παραχώρηση, Πώληση, Μετοχοποίηση

  7. Σε θέλω, εάν είσαι μάγκας Νεοδημοκράτης, οπαδός του Κούλη(και των λοιπών φασιστών) να κουβαλήσουμε μαζί τις στάχτες των τοπικών κοριτσιών, εγώ των διδύμων λόγω εμπειρίας, εσύ της άλλης και να τα εξηγούμε εν τη πορεία: Κορίτσια μου σας έφαγαν τα μη εφαρμοσθέντα ΣΔΙΤ.
    Υ.Γ. Άσε μας ρε Αϊνστάιν, που δεν διείδες το άπειρον της ηλιθιότητας… Απλώς δεν ευτύχησες να διαβάζεις τα σχόλια του Trikkipress.

    • “4 πόδια καλά, 2 πόδια κακά” φωνάζουν τα κομμουνιστικά πρόβατα, που έστειλαν οι καθοδηγητές έξω από τη hellenic trains για διαμαρτυρία , αντί για τον κρατικό ΟΣΕ.
      Οι φιλελεύθεροι ψηφοφόροι δεν είναι λαϊκοδεξιοί , ούτε σοσιαλιστές, που χρεωκόπησαν τον ΟΣΕ και σκότωσαν 3 βαγόνια με φοιτητές.

    • Στο άνω σχόλιο μου η ιστοσελίδα ”γκούρλωσε” μερικά Γαλλικά μου(μπορεί και καλώς, είχα όμως προειδοποιήσει). Τελικά, καταλήγουμε στον …Πολάκη. Εάν δεν ”καθαρίσουμε” με αυτούς(POLITIS, Trikalinos και λοιπούς) δεν πρόκειται να είναι αλλιώς. Τάχα θα περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού που λέγεται ΣΔΙΤ να λήξουν τα προβλήματα στην χώρα. Με θυμίζουν τους, αλήστου μνήμης Πασόκους, που το ΄89 τους λέγαμε ότι κάποιοι κουβαλάνε Πάμπερς και μας απαντούσαν ότι αυτά είναι μαύρη προπαγάνδα της δεξιάς.
      Υ.Γ. POLITIS πάμε μία βόλτα στην Θεσσαλονίκη, κερνάω εγώ. Μην ανησυχείς, σταθμάρχης θα είναι κάποιος άλλος αχθοφόρος του υπουργού(σου). Πάμε ρε και ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ. Το πολύ-πολύ να παραιτηθεί ο Γεραπετρίτης.

        • Νεοφασιστάκι αποκαλύφτηκες. Η ιδεολογία του φασισμού, είχε ως κεντρική ιδέα τον κρατισμό, δηλαδή να τα κάνει όλα το κράτος. Πάνω στις στάχτες των νεκρών παιδιών(σε εύχομαι να μην σε τύχει) προσπαθείς ΕΣΥ και άλλοι δύο στην ιστοσελίδα, να μας πείσετε ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ, αλλά ο κρατικός ΟΣΕ. Είναι μάλλον κάτι σε ξένη χώρα αυτός. 4 ολάκερα χρόνια τι έκανε γι΄αυτό; Ας πουλούσε ”μπιρ παρά” και την υποδομή. Άλλωστε γι΄αυτό τον εκλέξαμε.
          Υ.Γ. Πάλι ”έφαγες γωνία” και πέταξες ένα σπάραγμα (τσιτάτο το λένε) για να δικαιολογήσεις το ”αντάλλαγμα” σου. Συνέχισε για να ξερνάμε.

          • Για αυτό απέτυχε ο ΟΣΕ και ο Υπουργός που προσπάθησε με άλλον έναν διαγωνισμό να ολοκληρώσει τη σηματοδότηση.
            ΣΔΙΤ έπρεπε να γίνει ή Παραχώρηση, αλλά οι κρατιστές δε θέλετε.
            Φασισμός και Κομμουνισμός έχουν την ίδια κρατική μήτρα και οδηγούν στον ολοκληρωτισμό με προγραφές του Πολάκη και του Γκλέτσου.

            • Σήμερα βρήκα μία γριούλα καμπουριασμένη με μπαστούνι, η οποία μόλις έβλεπε άνθρωπο έβγαζε ένα τεράστιο ξύλινο σταυρό και τον κουνούσε, ψελλίζοντας κάτι ακατανόητο. Η συνοδός μου με ρώτησε εάν μας …αφορίζει. Κάνε και συ το ίδιο. Βγες στον δρόμο και φώναζε ΣΔΙΤ, ΣΔΙΤ. Μόνο να μην τρακάρεις με κανέναν συγγενή των καμένων παιδιών.
              Υ.Γ. Και εσύ και η γριά έχετε μία βαθιά πίστη. Σας παραδέχομαι.

  8. Τώρα ξέρουμε τι είναι ΣΔΙΤ δήμαρχε.Ευχαριστουμε για το φροντιστήριο.ΣΔΙΤ λοιπόν είναι να απαξιώνω μια υπηρεσία φιλέτο στοχοποιώντας ως άχρηστη, μετά με τη βοήθεια των συστημικών μέσων να θάβω οποιαδήποτε φωνή αγωνίας για την ασφάλεια της (βλέπε 07/02),ώστε να έρχονται στο τέλος κάτι Ιταλοί να την αγοράζουν για ξεφτίλα λεφτα λαμβάνοντας μάλιστα και ετήσια επιδότηση από το κράτος (που σε αυτή την περίπτωση είναι το καλό κράτος)και με γνώμονα το κέρδος να σκοτώνουν κάμποσα παιδιά.Το έγκλημα αυτό μπορεί να γίνει με πολλές μορφές όπως περιέγραψε ο μορφωμένος πρώτος politis και η μπίζνα στήνεται όπως κάθε φορά συμφέρει τους χαρτογιακαδες.Ενα κομμάτι με παραχώρηση, άλλο με πώληση άλλο με μετοχοποίηση.Το αποτέλεσμα μετράει, ΜΠΙΖΝΑ,ΚΕΡΔΟΣ, ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.

  9. Politis ή Δικαιωματιστές ή ΣΧΟΛΙΟ δυστυχώς δεν έχετε ίχνος ενσυναίσθησης και μάλλον δεν καταλάβατε τι ακριβώς έχει γίνει.Πείτε στα αφεντικά σας όμως, ότι την Ύβριν ακολουθεί η Νέμεσις.

        • Άσχετος είσαι αν δεν καταλαβαίνεις ότι ο ΟΣΕ ρυθμίζει την κυκλοφορία και η Hellenic Trains κάνει το μεταφορικό έργο και πορωμένος επίσης όταν στο επισημαίνουν και κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης