"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Πέτρος Κόκκαλης: Απαραίτητη η εδραίωση ενός Πράσινου Κόμματος στην Ελλάδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Τετάρτη 4 Απρίλιου 2024– Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του νέου, πολιτικού, πράσινου φορέα «Κόσμος».

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η παρουσία των εκπροσώπων του «Κόσμος» για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύει τη σημασία που δίνουν στην πόλη, αλλά και στη Κεντρική Μακεδονία γενικότερα, καθώς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με φορείς και αυτοδιοικητικούς τα προβλήματα της περιοχής.

«Η επιλογή των πόλεων και των περιοχών στις οποίες πραγματοποιούμε την περιοδεία μας, δεν είναι τυχαία, τόνισε ο κ. Κόκκαλης. Είναι περιοχές που πρέπει να μπουν σε ένα σχέδιο πράσινης ανάπτυξης και σε αυτό τον τομέα μπορούμε να αντλήσουμε αντικείμενο από τους ευρωπαίους συναδέλφους μας».

Ο κ. Κόκκαλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν είναι θωρακισμένη απέναντι στην κλιματική κρίση, γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μια εθνική πράσινη συμφωνία, η οποία θα ξεκινά από το κράτος δικαίου και θα φτάνει στην οικονομία και στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Φυσικές καταστροφές

 

«Βλέπουμε τι γίνεται στα Πιέρια Όρη, τα οποία πριν από λίγες ημέρες δεν βλέπαμε λόγω της αφρικανικής σκόνης που κατέκλυσε τον ορίζοντα, τόνισε ο κ. Κόκκαλης. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει Απρίλη μήνα. Να ξεκινάμε από τόσο νωρίς με ανεξέλεγκτες φωτιές. Η χώρα δείχνει αθωράκιστη σε τέτοιου είδους φαινόμενα και είναι κρίσιμο να δράσουμε από τώρα».

Ανάχωμα στις δυνάμεις της ακροδεξιάς

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης,  οι «Πράσινοι» ανά τον κόσμο αποτελούν ανάχωμα στην επάνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες. «Γι’ αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες από πολλές απόψεις. Είναι ανάγκη να εδραιωθεί στην Ελλάδα ένα πράσινο κόμμα εξουσίας, καθώς η εποχή που το ζήτημα της οικολογίας θεωρούνταν είτε ελιτίστικο είτε παρωχημένο έχει περάσει».

Η ανάγκη δημιουργίας ενός στιβαρού πράσινου φορέα που θα δώσει ολιστικές και πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου και του περιβάλλοντος είναι ξεκάθαρη.

Τσακρής: «234 ημέρες τον χρόνο η ποιότητα του αέρα στη Θεσσαλονίκη, είναι κακή»

 

Στις επιπτώσεις που έχει για την υγεία των πολιτών η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου μετρήσεις έδειξαν πως από τις 365 ημέρες του χρόνου, στις 234 η ποιότητα του αέρα της πόλης είναι από κακή έως πολύ κακή, αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, κ. Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη έχουμε 1,5 εκατομμύριου πρόωρους θανάτους ως συνέπεια της κλιματικής αυτής αλλαγής» ανέφερε ο κ. Τσακρής, συμπληρώνοντας ότι «τόσο τα πλημμυρικά φαινόμενα, όσο και οι πυρκαγιές θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ ήδη έχει καταγραφεί πως ο φετινός χειμώνας για την Ελλάδα, ήταν ο πιο θερμός στην ιστορία».

Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στις κακές παροχές του ΕΣΥ οι οποίες σε συνδυασμό με την θεαματική αύξηση νοσηρότητας λόγω της κλιματικής αλλαγής θα φέρουν δυσκολίες στην ελληνική κοινωνία. Οι ευάλωτοι γίνονται ολοένα και πιο ευάλωτοι και η αμέλεια της κυβέρνησης να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα παρά τις καταδίκες της ΕΕ, έχει ως αποτέλεσμα να μένουμε ουσιαστικά απροστάτευτοι.

Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο κ. Φίλιππος Γκανούλης, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος γραφείου του «Κόσμος» στη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετείχε και η κα Χρύσα Χατζηθεοδόση, μέλος του κόμματος.

Αύριο ο κ. Κόκκαλης θα βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία και την Κυριακή στη Λάρισα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεκίνησε με τον ακροδεξιό συνδυασμό Μώραλη πριν 7 χρόνια, μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θυμήθηκε ότι είναι “Πράσινος”!!!

    Ακόμα ένα κόμμα ΙΧ (ιδιωτικής χρήσης) με σκοπό την προβολή του βαθύπλουτου Πέτρου και την υπεράσπιση των συμφερόντων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης