"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Παρέμβαση Γιώργου Καϊκη για την εγκατάλειψη του Δημοτικού Σταδίου «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία
Σακοράφα»

κ. Δήμαρχε

Πριν λίγο καιρό με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων προχώρησε στην ονοματοδοσία του Σταδίου σε Δημοτικό Στάδιο «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα». Ήταν μία οφειλόμενη τιμή στις δύο παγκόσμιες μορφές του ελληνικού στίβου.

Όμως, η σημερινή εικόνα του Σταδίου δεν περιποιεί τιμή ούτε στους προαναφερθέντες συμπολίτες μας, ούτε στην «αθλητικομάνα» πόλη μας. Απέχει πολύ για να είναι μια αθλητική εγκατάσταση ασφαλής και σύγχρονη.

Τα προβλήματα είναι πολλά και διαχρονικά.

– Στο συγκεκριμένο χώρο αθλούνται καθημερινά πάνω από 600 άτομα- αθλητές
συλλόγων, ακαδημίες μικρών παιδιών, μαθητές ΣΜΥ, φοιτητές ΤΕΦΑΑ, υποψήφιοι μαθητές σχολών, απλοί περιπατητές. Επομένως οι ανάγκες ασφάλειας, συντήρησης και φύλαξης είναι πάρα πολλές. Το εργατικό προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της επιβαρυμένης χρήσης του σταδίου.

Αποτελεί προτεραιότητα η πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τόσο του κεντρικού σταδίου όσο και των βοηθητικών χώρων.

– Το Δημοτικό Στάδιο κατασκευάστηκε στις αρχές του1970 με υποτυπώδεις αντισεισμικές προδιαγραφές και αντικειμενικά είναι μια γερασμένη αθλητική υποδομή. Επιβάλλεται άμεσα να γίνει ενδελεχής έλεγχος της στατικής του επάρκειας.

– Δεν έχουν περάσει 20 μήνες από την επίστρωση του νέου ελαστικού τάπητα και τα σημάδια φθοράς είναι παραπάνω από εμφανή. Πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση αποκατάστασης.

– Πολλά προβλήματα, που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, εμφανίζονται στην κλειστή αίθουσα «Γιώργος Τσιάντας». Διαχρονικά υπάρχει εισροή νερού από την οροφή όταν βρέχει και είναι εμφανής η υγρασία σε τοίχους. Για το μεγάλο ζήτημα της θέρμανσης, παρά τους πολλούς «ερασιτεχνισμούς» που προηγήθηκαν, δεν έχει βρεθεί ακόμα αξιόπιστη λύση, ενώ η πλημμελής καθαριότητα, η άσχημη κατάσταση στις τουαλέτες και η έλλειψη συντήρησης στα μηχανήματα ενδυνάμωσης συνθέτουν την προβληματική εικόνα ενός τόσου χρήσιμου αθλητικού χώρου.

– Υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης τόσο στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, όσο και στους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τις κερκίδες, ενώ οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, εκτός των άλλων, εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.

– Η είσοδος και έξοδος των αθλητών από την μικρή πόρτα στη νότια πλευρά του σταδίου εγκυμονεί κινδύνους, γιατί στην παράπλευρη οδό παρατηρείται γρήγορη κίνηση οχημάτων. Λύσεις μπορούν να δοθούν, όπως η μερική ανύψωση σε ορισμένα σημεία ή η χρήση της κεντρικής εισόδου.

– Ο χλοοτάπητας του γηπέδου είναι ακατάλληλος για οποιαδήποτε αθλητική
δραστηριότητα και απαιτείται η άμεση ανακατασκευή του.

– Επιβεβλημένη θεωρείται η προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για το στάδιο προκειμένου να καταστεί «ικανό» για τη διεξαγωγή αγώνων όλων των κατηγοριών και φυσικά για τη διεξαγωγή και διεθνών αγώνων.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

 Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε έτσι ώστε το Δημοτικό Στάδιο «Χρήστος
Παπανικολάου- Σοφία Σακοράφα» να αποτελέσει μια σύγχρονη, λειτουργική και
ασφαλής αθλητική υποδομή;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΪΚΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης