"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Παρουσιάζεται από τον Δήμο Αθηναίων το βιβλίο του Τρικαλινού Νικόλα Καλόγηρου

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το Σάββατο 27 Απριλίου το βιβλίο του Τρικαλινού συγγραφέα Νικόλα Καλόγηρου, «Κάιρο, Μητέρα του Κόσμου, Μια Ιστορία Έρωτα και Εξέγερσης».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Νέας Αριστεράς και

Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος.

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέλιος Γιαννακός και Έλσα Σίσκου.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Συραγώ Λιάτσικου.

 

Ένα μυθιστόρημα φόρος τιμής στις γειτονιές του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας. Μια ιστορία για την πυρετική τροχιά προς την Αραβική Άνοιξη. Ένα αφηγηματικό νεύμα προς την Αίγυπτο, τη μητέρα όλων των μύθων. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 στην Αθήνα, ο Μηνάς Μερσίνης καταφεύγει στο Κάιρο με πλαστό διαβατήριο και μια αποστολή.

Με απόφαση της ακροαριστερής οργάνωσης στην οποία ανήκει πρέπει να δράσει παράνομα ενάντια στο τριαντάχρονο αυταρχικό καθεστώς. Η αινιγματική διδακτορική φοιτήτρια Φριχάμ Χουσεΐν Γουίλιαμς του εξασφαλίζει νόμιμη κάλυψη, αλλά του ρίχνει κι ένα βέλος στην καρδιά. Ολόκληρη η χώρα βράζει στο καζάνι της μεγάλης αλλαγής. Γυναίκες παθιασμένες με την αιγυπτιακή μυθολογία, καθεστωτικοί πολιτικοί, ισλαμιστές, αντεργκράουντ μουσικοί, νεαρές ακτιβίστριες, αστυνομικοί και απεργοί συναντιούνται στην αφρικανική μητρόπολη των είκοσι εκατομμυρίων.

Το ταξίδι του ήρωα θα τον φέρει στην Πλατεία Ταχρίρ. Οι μητρικές ρίζες, τα Κρυμμένα ποιήματα του Καβάφη, τα μπλουζ των Τουαρέγκ, ο Νείλος, ο έρωτας και η επανάσταση είναι η πυξίδα που τον οδηγεί στην κάτω πλευρά της Μεσογείου. Θα μπορέσει να ανασάνει τον πρώτο ελεύθερο αέρα; Θα καταφέρει άραγε να χαράξει το δικό του μονοπάτι προτού η Άνοιξη χαθεί ξανά για πάντα;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Νικόλας Καλόγηρος (Τρίκαλα 1989) έχει σπουδάσει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, Μετάφραση, Διαπολιτισμική Επικοινωνία, Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και Πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο. Έχει ζήσει σε Γαλλία, Βρετανία και Αίγυπτο. Είναι καθηγητής Αγγλικών, μεταφραστής και υποψήφιος διδάκτορας Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το μυθιστόρημά του «Κάιρο, Μητέρα του Κόσμου, Μια Ιστορία Έρωτα και Εξέγερσης» (2019) κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος. Είχε προηγηθεί η νουβέλα Σλάλομ (2016) από τις εκδόσεις Πανοπτικόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης