"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Πως θα μπορούσε να ανακοπεί η πανδημία; Μόνο με γενικευμένο lockdown.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο γνωστός συμπολίτης νοσοκομειακός γιατρός Χρήστος Ζήσης με ανάρτηση του στο διαδίκτυο αναφέρει :

Είναι φανερό ότι το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του. Πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο μεγάλο όγκο ασθενών με Covid.

Ούτε η επίταξη του ιδιωτικού τομέα μπορεί να σώσει την κατάσταση. Ακόμη να δημιουργούσαν άπειρες κλίνες, είναι αδύνατον να προσφερόταν η επαρκής ιατρονοσηλευτική φροντίδα και η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Το μάχιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όχι μόνο δεν αρκεί, αλλά πλέον έχει κουραστεί και εξαντληθεί. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κύμα της πανδημίας, άλλα ολόκληρο τσουνάμι.

Πως θα μπορούσε να ανακοπεί; Μόνο με γενικευμένο lockdown. Αυτήν την στιγμή δεν είναι η έσχατη λύση, άλλα η μόνη σίγουρη λύση, που απέδωσε τα μέγιστα στο παρελθόν.

Βγήκαν αρκετοί υγειονομικοί, οικονομολόγοι και πολιτικοί και μίλησαν ότι ένα νέο lockdown θα προκαλούσε καταστροφή της οικονομίας, θα επιβάρυνε της ψυχολογία των πολιτών και θα τιμωρούσε τους εμβολιασμένους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Υπήρξε τεράστια χαλάρωση και μη συμμόρφωση στα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα και προπάντων μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ή/και σε ανοιχτούς όπου υπήρχε συνωστισμός.

Η πανδημία τελικά δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Δόθηκε λάθος εντύπωση ότι οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι.

Δυστυχώς μπορεί και αυτοί να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, να νοσήσουν βαριά, κάποιοι να καταλήξουν στις ΜΕΘ και κάποιοι πεθάνουν.

Σίγουρα τα ποσοστά είναι μικρότερα από τους ανεμβολίαστους, δεν είναι όμως αμελητέα Οι αντιεμβολιαστές έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα.

Όμως θεωρώ ότι περισσότερο εγκληματική είναι πλέον η στάση της εκτελεστικής εξουσίας «να νίπτει τας χείρας της», δηλαδή να μην αισθάνεται ενοχές για τη κατακόμβη των νεκρών, με τη δικαιολογία ότι διαθέτει το εμβόλιο και να απορρίπτει όλα τα δεινά της πανδημίας στους αντιεμβολιαστές.

Μετά από 78 χρονιά αναφερόμαστε ακόμη στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, όπου οι Ναζί εκτέλεσαν εκατοντάδες συμπατριώτες μας.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, λόγω της πανδημίας, κάθε εβδομάδα ξεκληρίζεται ένα ολόκληρο χωριό.

Ο απολογισμός σε νεκρούς είναι πλέον μακάβριος. Αναρωτιέμαι «πόσους θανάτους θα πρέπει ακόμη να θρηνήσουμε;»

Τι θα να γράψει για εμάς η ιστορία, ότι τελικά βάλαμε πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη τσέπη και την διασκέδαση και όχι την ανθρώπινη ζωή;. Ξεχάσαμε ότι η υγεία και η ζωή των ανθρώπων αποτελούν ύψιστα αγαθά και σκοπός των υγειονομικών είναι προστασία τους ;

Από την άλλη σημαντικοί στόχοι του κράτους θα πρέπει να είναι η ευημερία του λαού, η μείωση της ανεργίας, η απρόσκοπτη λειτουργία του εμπορίου και της εστίασης και η κυκλοφορία χρήματος στην αγορά.

Ποιος όμως ξένος θα επισκεπτόταν για τις γιορτές των Χριστουγέννων ή για τουρισμό μια περιοχή που είναι στο βαθύ κόκκινο;

Μήπως τελικά η πιο αποδέκτη λύση είναι να εφαρμοστούν τοπικά lockdown, λίγων εβδομάδων, στις περιοχές που έχουν κοκκινίσει;

Έτσι:

• θα σωζόταν εκατοντάδες –χιλιάδες ζωές συνανθρώπων μας

• θα δινόταν η δυνατότητα στα νοσοκομεία να αναπνεύσουν και να ανασυνταχτούν

• θα δινόταν ο επιπλέον χρόνος σε περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί

• θα μειωνόταν ο αριθμός των συνάνθρωπων μας που θα περνούσαν τις γιορτινές ημέρες στα Νοσοκομεία

• θα μπορούσε ο εμπορικός κόσμος να δουλέψει καλύτερα τις γιορτινές ημέρες και κάπως θα κάλυπτε την οικονομική ζημιά

• θα μπορούσε ο Μύλος των Ξωτικών να διοργανωνόταν με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταυτόχρονα θα μειωνόταν ο κίνδυνος να προκαλέσει ανεξέλικτη διασποράς του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης