"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Πότε είπαμε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια ; 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Ντάνος του survivor γίνεται δεκτός από τους συντοπίτες του ως λαικός ήρωας και η υποδοχή του μεταδίδεται με ”ρίγη συγκίνησης”, live από τοπικό τηλεοπτικό Σταθμό….. Ο Τσάνγκ αποθεώνεται στο Κιλκίς….Ο Σάκης Ρουβάς ”λανσάρει” τον γάμο του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…..Ο Μπαλάφας ανακηρύσσεται από οδηγό δικύκλου ….ως εθνικός ευεργέτης….. Ο Φίλης και ο Ξυδάκης ….απόλαυσαν όλων των ειδών του καφέ στην παρουσία τους σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα από… απλοχέρηδες συγκεντρωμένους….. Πότε είπαμε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια ;

Ν.Μ.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νέα επιχειρηματικά σχέδια για τον Σάκη Ρουβά – Αγοράζει το 40% γνωστής βιομηχανίας

    Νέα επιχειρηματικά σχέδια για τον Σάκη Ρουβά – Αγοράζει το 40% γνωστής βιομηχανίας – Media
    Τα «φτερά» του για να πετάξει σε νέους… ουρανούς του πρωτογενούς τομέα έχει ανοίξει ο Σάκης Ρουβάς, καθώς μετά την κατασκευή μονάδας παραγωγής βιοαερίου στην Καρδίτσα, φέρεται να επενδύει και στην εκτροφή και το εμπόριο πουλερικών.

    Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύματα -που προς το παρόν δεν διαψεύδονται- θέλουν τον δημοφιλής τραγουδιστής έχει δώσει τα χέρια με την εταιρία παραγωγής πουλερικών Νιτσιάκος για την εξαγορά περίπου του 40% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ποπ σταρ πριν από λίγους μήνες προχώρησε στην ίδρυση ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία SK Κτηνοτροφική με διάρκεια 50 έτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ. Οπως έγινε γνωστό, μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο στην περιοχή της Καρδίτσας, όπου ο τραγουδιστής έχει αγοράσει έκταση 37 στρεμμάτων. Σημειώνεται ότι μια μονάδα παράγει βιοαέριο και οργανικό λίπασμα αξιοποιώντας μεγάλη ποικιλία οργανικών πρώτων υλών (βιομάζα), όπως κτηνοτροφικά απόβλητα, αγροτικά και αγροτοβιομηχανικά υπολείμματα και απόβλητα, καθώς και ενεργειακά φυτά.

    Πού στοχεύει

    Πάντως, η διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Σάκη Ρουβά ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σκοπός και αντικείμενο της εταιρίας του είναι μεταξύ άλλων:

    * Η βιολογική ή συμβατική εκτροφή αγελάδων, βοοειδών, πουλερικών, μοσχαριών, χοίρων, αιγοπροβάτων, προβάτων και παντός είδους ζώων και εν γένει εκμετάλλευση κτηνοτροφικών – ζωικών προϊόντων, όπως η παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, τοποθέτηση και εμπορία παντός είδους κτηνοτροφικών προϊόντων

    * H εν γένει εμπορία παντός είδους βιολογικών -οποιουδήποτε σταδίου- ή συμβατικών κτηνοτροφικών προϊόντων και ζώντων ζώων, κρεατοπαραγωγής, παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων, αβγών, δέρματος, φτερών κ.λπ., αναπαραγωγής ή άλλης εκμετάλλευσης, όπως παραγωγή, εκτροφή, πάχυνση, επεξεργασία, κατεργασία, μεταποίηση, διατήρηση, συντήρηση, τυποποίηση, βιομηχανοποίηση και διακίνηση για λογαριασμό της εταιρίας ή τρίτων ως και η εμπορία παντός είδους προϊόντων πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς κτηνοτροφικής ή γεωργικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των παράγωγων προϊόντων και των υποπροϊόντων τους.

    * H εισαγωγή και εξαγωγή των ανωτέρω προϊόντων παραγωγής ημεδαπών και αλλοδαπών οίκων και η αντιπροσώπευση αυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    * H μελέτη, κατασκευή και εν γένει λειτουργία και εκμετάλλευση βιολογικών και συμβατικών αγροκτημάτων για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και εκτροφή ζώων, με σκοπό την εμπορία ή μη (φάρμες).

    «Συνέργεια»

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάκης Ρουβάς έλαβε το πράσινο φως από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστή Αρχή Ενέργειας) για την υλοποίηση και μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής βιοαερίου από απόβλητα βιομηχανικού σφαγείου, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα. Δεδομένου ότι η έδρα της Νιτσιάκος βρίσκεται στην ίδια περιοχή, φημολογείται ότι σκοπός της SK Κτηνοτροφικής είναι και η αξιοποίηση των αποβλήτων των εργοστασίων της Νιτσιάκος για την παραγωγή ενέργειας.

    Το 30% της αγοράς

    Αναφορικά με την εταιρία παραγωγής πουλερικών, διαθέτει δέκα εργοστάσια και εγκαταστάσεις σε Ιωάννινα, Αρτα, Θεσσαλονίκη και Νιγρίτα Σερρών, ενώ το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, εκτός από κοτόπουλο, περιλαμβάνει γαλοπούλα και κουνέλι. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, η Νιτσιάκος το 2015 παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 236 εκατ. ευρώ έναντι 213 εκατ. ευρώ που σημείωσε το 2014 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 10%, ενώ κατέχει μερίδιο της τάξεως του 30% στην εγχώρια αγορά κοτόπουλου, επίσης και σε αυτή των λοιπών λευκών κρεάτων (γαλοπούλα, κουνέλι) στην οποία εισήλθε από το 2010.

    Στο τέλος του 2015, η εταιρία λάνσαρε στην ελληνική αγορά το μαύρο κοτόπουλο της Αλσατίας, γαλλική «ράτσα» η οποία εκτρέφεται σε ελάχιστες χώρες παγκοσμίως.

  2. Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος και το εθνικό μας ζευγάρι
    Aν εγώ κι εσύ καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον γάμο μας κι εκείνος δεν μπορέσει να παρευρεθεί, δεν θα μας πει ελάτε στο τριώροφο του Τσίλερ για να σας ευχηθώ. Γιατί άλλωστε; Ποιοι είμαστε εμείς;

    Τι άλλο μας έμενε να δούμε μέσα στο κατακαλόκαιρο, εν μέσω μνημονίων, αξιολογήσεων, σχολιασμού συναυλιών και καύσωνα; Μα, τον Σάκη Ρουβά και την Κάτια Ζυγούλη να πηγαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο για να τους ευχηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φυσικά!

    Τα ευχάριστα νέα μας τα είπε ο Σάκης με μια φωτογραφία που πόσταρε στο Instagram, διότι μια εικόνα χίλιες λέξεις που λένε. Από τη μια εκείνος, απ’ την άλλη εκείνη και στη μέση ο Παυλόπουλος: «Μεγάλη μας τιμή και ιδιαίτερη χαρά η συνάντηση μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο», η λεζάντα.

    Απ’ ό,τι διαβάζω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε καταφέρει να παρευρεθεί στον γάμο και γι’ αυτό αποφάσισε να καλέσει το ζεύγος στο Προεδρικό Μέγαρο. Γιατί, προφανώς, άμα δεν καταφέρεις να πας σ’ ένα γάμο και είσαι ΠτΔ, δεν μπορείς να δώσεις την ευχή σου από το τηλέφωνο, ούτε να στείλεις μια ευχετήρια κάρτα, ούτε να έχεις μια ιδιωτική συνάντηση τέλος πάντων, πρέπει να καλέσεις τον άλλο στο νεοκλασικό που στεγάζει την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και να του ευχηθείς με δόξα και τιμή, και με φωτογραφίες που θα τις καμαρώσει όλη η Ελλάδα.

    Ομολογώ, βέβαια, ότι το θέμα έχει και την πλάκα του. Εμένα προσωπικά μου θύμισε και λίγο επισκέψεις διασήμων στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Οι Μπέκαμ πάνε επίσκεψη στη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Σάκης και η Κάτια πάνε επίσκεψη στον Προκόπη Παυλόπουλο. Γιατί όχι; Μπορεί να τους παραχωρήσει και το Προεδρικό καμιά φορά, να κάνουν κανένα παιδικό πάρτι γενεθλίων εκεί, όπως η Βικτόρια Μπέκαμ έκανε πριν από λίγες ημέρες στο Μπάκιγχαμ τα γενέθλια της κόρης της, Χάρπερ.

    Βεβαίως, δεν έχει ο κάθε νεόνυμφος πρόσβαση σε τέτοιες τιμές. Υποθέτω δηλαδή, ότι αν εγώ κι εσύ καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον γάμο μας κι εκείνος δεν μπορέσει να παρευρεθεί, δεν θα μας πει ελάτε στο τριώροφο του Τσίλερ για να σας ευχηθώ. Γιατί άλλωστε; Ποιοι είμαστε εμείς; Έχουμε μπει σε κανένα εξώφυλλο; Έχει χυθεί μελάνι για να σχολιάσει τη σχέση μας; Κάναμε το γάμο της δεκαετίας που έγινε τρεντ στο τουίτερ και πρώτο θέμα στα πάνελ επί μια βδομάδα; Ποιοι είμαστε εμείς; Σάκη και Κάτια μας λένε; Ε;

    Αν λοιπόν βρίσκω κάτι ενοχλητικό στη συγκεκριμένη ειδησούλα και στη φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι ότι δεν έχω ξαναδεί τον ΠτΔ μας εν μέσω άλλων νεονύμφων στο Προεδρικό Μέγαρο, παρά μόνο εν μέσω ενός υπέρλαμπρου ζεύγους σταρ. Λες και ο γάμος των, κατά τ’ άλλα συμπαθέστατων Σάκη και Κάτιας, λες και το να τους δώσεις την ευχή σου και να τους πεις βίον ανθόσπαρτον, είναι εθνικό θέμα, στο οποίο έπρεπε να πάρει θέση μέχρι και ο ανώτατος άρχοντας του ελληνικού κράτους.
    Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, όλο αυτό δεν είναι και τόσο ενοχλητικό, είναι απλώς αστείο.

    ΥΓ. Πεθαίνω να δω φωτογραφία Παυλόπουλου με ζεύγος Ρουβά σε περιοδικά κομμωτηρίου. Σίγουρα θα μπει σε όλα και, λογικά, θα υπάρξει και κόσμος που θα μάθει έτσι ότι έχουμε ΠτΔ έναν Προκόπη Παυλόπουλο. Να και το θετικό της ιστορίας.

  3. Ανεπιθύμητα τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή

    Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, καθώς και του Νίκου Ξυδάκη, οι οποίοι ωστόσο, μετατράπηκαν σε «κόκκινο πανί», με κάποιους από τους συγκεντρωμένους να τους πετούν νερό και καφέδες.

    Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

    Η συγκέντρωση που έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.

    Η 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

    Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην 29χρονη.

    Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα Β. Λ και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

  4. Πιο πολύ μας γελοιοποιεί ως χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υποδέχεται τον Ρουβά (ο Στεφανόπουλος παλιά την Μις Γιούροπ).
    Χάθηκαν οι επιχειρηματίες, χάθηκαν οι επιστήμονες, χάθηκαν ακόμα και οι σκουπιδιάρηδες όπου με 40 βαθμούς θερμοκρασία μας ξεβρωμίζουν, ντε και καλά οι Ρουβάδες οι Σαββόπουλοι και οι Σπαλιάρες να είναι τα πρότυπά μας ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης