"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.9 C
Trikala

Σκρέκας: Κοινωνικά δίκαιο το νέο «Εξοικονομώ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Το νέο «Εξοικονομώ» είναι πιο δίκαιο, πιο αποδοτικό και πιο κοινωνικά ευαίσθητο ενώ οι διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα είναι σημαντικές. Καταργείται η χρονική προτεραιότητα στην αξιολόγηση των αιτήσεων.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή για χρονικό διάστημα 50 ημερών και θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δίνονται προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Μία ακόμα σημαντική αλλαγή είναι η δημιουργία λίστας επιλαχόντων για τους πολίτες
που δεν θα ενταχθούν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος.

Με την αύξηση του προϋπολογισμού θα μπορούν να ενταχθούν και εκείνοι στο πρόγραμμα. Το «Εξοικονομώ» 2021» στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων συγκριτικά με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 632 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συνολικά αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια άνω του 1 δισ. ευρώ. Θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου για ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας, δεδομένου ότι η συνολική επένδυση του νέου «Εξοικονομώ» εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην ενεργειακή ανακαίνιση τουλάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πληρώστε πρώτα τα παλιά εξοικονομώ μετα βγάζετε κ καινούργιο…Πολιτικοί μηχανικοί τις μεσαίας τάξης έχουν επενδύσει το κεφάλαιο τους κ περιμένουν ακόμα τα χρήματα τους 1 και 1 μισή χρόνο παραμένουν αιχμάλωτοι του κράτους.Στην περίπτωση του εξοικονομώ ευνοούνται οι μεγαλοκαρχαρίες για μια ακόμα φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης