"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13 C
Trikala

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απαράδεκτη απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιοποιήθηκε η απαράδεκτη υπουργική απόφαση για την ηλεκτρονική αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές τάξεις, η οποία έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Οι κανόνες που προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και για μετατροπή του μαθήματος σε τηλεριάλιτι. Ακόμη πιο διάτρητες είναι οι διαδικασίες που ορίζονται για την ηλεκτρονική μετάδοση του μαθήματος στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει μόνο στον εκπαιδευτικό ή στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας. Η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν θα αφορά το μέρος του μαθήματος που σχετίζεται με την εξέταση των μαθητών. Ο εκπαιδευτικός θα έχει το δικαίωμα σίγασης της φωνής μαθητή ή ακόμα και διακοπής της μετάδοσης, εάν το κρίνει απαραίτητο.

Η ηλεκτρονική μετάδοση του μαθήματος για τα δημόσια σχολεία θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας «Webex Meetings», που διαμορφώθηκε ειδικά για το υπουργείο Παιδείας και θα παρέχεται δωρεάν. Στην ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης των δεδομένων.

Στις σχολικές μονάδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου ήδη υπάρχουν περιπτώσεις τοποθέτησης καμερών και ηλεκτρονικής καταγραφής του μαθήματος, θα υπάρχει πλήρης ασυδοσία. Συγκεκριμένα, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη χρήση άλλης ψηφιακής πλατφόρμας, «ανάλογα με τις ανάγκες τους και την υλικοτεχνική τους υποδομή». Σε αυτή την περίπτωση, το ιδιωτικό σχολείο θα επιβαρύνεται το ίδιο με το κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης