"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Στοιχεία για την πορεία των αποζημιώσεων της Κρατικής Αρωγής παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κ. Κουρέτας εξήγησε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να ενισχύσει όσους πλημμυροπαθείς αδυνατούν -για οποιαδήποτε αιτία- να καταθέσουν ο ίδιοι τις αιτήσεις τους, αντλώντας τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά, προκειμένου να καλυφθεί αυτή η αδυναμία και να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης «είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τα Υπουργεία και μέσα στον μήνα θα έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε άριστη συνεργασία και με τους κ. Τριαντόπουλο και Αυγενάκη».
Αποτελεί γεγονός ότι από τους συνολικά περίπου 33 χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους περίπου οι 4 χιλιάδες, γεγονός που θέτει εμπόδια στη διαδικασία της αυτοψίας η οποία απαιτείται, και σημαίνει πως για διάφορους λόγους υπάρχει δυσκολία από μέρους τους.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουρέτας «για αυτό τον λόγο αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, αν οι ίδιοι δεν καταθέσουν τα χαρτιά τους, δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν εγκαίρως».
Από τις αυτοψίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν επί του συνόλου, έχουν ήδη γίνει περίπου οι μισές, ενώ η πορεία τους αναμένεται να επιταχυνθεί ταυτόχρονα με τη γρηγορότερη καταχώρηση στοιχείων.
«Η προκήρυξη μας ήρθε στις 29 Ιανουαρίου και πολύ σύντομα θα γίνει η επιλογή, ώστε να υποβάλουν τα χαρτιά τους οι επιστήμονες και να μπορέσουν να προσληφθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ήταν πάρα πολύ θετική η πρωτοβουλία του κ. Τριαντόπουλου και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε παρά πολύ καλά αποτελέσματα ως το τέλος του μήνα», σημείωσε, εξηγώντας στη συνέχεια ότι πρόκειται να προσληφθούν περίπου εκατό άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, λόγου χάρη γεωτεχνικοί, για διάστημα περίπου ενός οκταμήνου, το οποίου υπάρχει περίπτωση να παραταθεί.
Αναλυτικά τα στοιχεία ανά περιφερειακή ενότητα:
Τα στοιχεία για τις επιτροπές Κρατικής Αρωγής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αρμόδιες για την εκτίμηση και την καταγραφή ζημιών από την καταιγίδα Daniel σε γεωργικές γαίες, πάγιο κεφάλαιο πρώτες ύλες και αποθηκευμένα προϊόντα μέχρι 29/1/2024 από όλη τη Θεσσαλία είναι τα εξής:
ΣΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:
Έχουμε παραλάβει από τον ΕΛΓΑ 4.481 δηλώσεις ζημιάς
Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 3.300 αυτοψίες
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 848 φάκελοι πληρωμής εκ των οποίων οι 153 είναι παραγωγοί για τους οποίους δεν έχει έρθει η δήλωση ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.
Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 220 φάκελοι πληρωμής
Έχουν σταλεί προς πληρωμή 62 ΑΦΜ
ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
Έχουμε παραλάβει από τον ΕΛΓΑ 9.613 δηλώσεις ζημιάς
Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 5.200 αυτοψίες
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 1.190 φάκελοι πληρωμής εκ των οποίων οι 153 είναι παραγωγοί για τους οποίους δεν έχει έρθει η δήλωση ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.
Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 243 φάκελοι πληρωμής
Δεν έχουν σταλεί προς πληρωμή
ΤΗΝ ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:
Έχουμε παραλάβει από τον ΕΛΓΑ 4.303 δηλώσεις ζημιάς που αφορούν μοναδιία ΑΦΜ
Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 650 αυτοψίες
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 385 φάκελοι πληρωμής.
Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 25 φάκελοι πληρωμής
Έχουν σταλεί προς πληρωμή 32 ΑΦΜ
ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ:
Έχουμε εκτυπωμένες 13.023 δηλώσεις ζημιάς
Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 5.282 αυτοψίες
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 1.712 φάκελοι πληρωμής
Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 381 φάκελοι πληρωμής και μέχρι τις 12:30 στις 29/01/2024 έχουν κατατεθεί 53 φάκελοι πληρωμής
Έχουν σταλεί προς πληρωμή 39 ΑΦΜ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλή κίνηση.
    Για να αξιολογείται η πρόοδος της διαδικασίας αλλά και να αναδεικνύεται και ότι δεν γίνονται θαύματα “με ένα νόμο και ένα άρθρο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης