"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24 C
Trikala

Συμμετοχή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Τρικάλων στο Νεφρολογικό Συμπόσιο της Λάρισας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντική συμμετοχή στο Νεφρολογικό Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα υπό την προεδρία του κ. Ι. Στεφανίδη Καθηγητή Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχαν οι ιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.


Συγκεκριμένα, η κ. Α. Πτηνοπούλου συμμετείχε με ομιλία για τα κληρονομικά νοσήματα του νεφρού, όπου αναφέρθηκε και στις δράσεις των ιατρών της μονάδας για τη διάγνωση και
την αντιμετώπιση κληρονομικών νοσημάτων.

Οι ιατροί της Μ. Τ. Νεφρού του Νοσοκομείου Τρικάλων συνεργάζονται με το Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής της Κύπρου, με υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Κ. Δέλτα και συνεργάτη του τον κ. Δρ. Γρ. Παπαγρηγορίου, για τη διάγνωση νεφρικών κληρονομικών νοσημάτων που εμφανίζονται σε νεαρή ηλικία.


Η ταυτοποίηση ενός κληρονομικού νοσήματος είναι σημαντική, καθώς, πέρα από την ενημέρωση για πιθανή εμφάνιση στην επόμενη γενεά, πλέον υπάρχει θεραπεία για κάποια κληρονομικά νοσήματα, ενώ για άλλα γίνεται έρευνα με προοπτικές για ανεύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους στο μέλλον.


Η κ. Ε. Πατρίκαλου αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του Νατρίου στη χρόνια αιμοκάθαρση και στη σπουδαιότητα της σύνθεσης του διαλύματος αιμοκάθαρσης, καθώς και στην εξατομίκευσή του ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
Τέλος, η Διευθύντρια της Μ. Τ. Νεφρού κ. Π. Φούντα προέδρευσε στρογγυλής τράπεζας, με θέμα τον «αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης