"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Σύσκεψη για την ενίσχυση των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

siskepxi ftoxeia

Το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνικής αλληλεγγύης φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα το πρωί σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Τρικκαίων. Μια αλληλεγγύη που θα εκφραστεί με τη προσφορά ειδών από επαγγελματίες της πόλης, προς τις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου.
Δομές οι οποίες λειτουργούν από το περασμένο φθινόπωρο στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου, αποτελώντας ένα σημαντικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Ο Δήμος Τρικκαίων, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες παροχής φροντίδας σε συνδημότες, αποφάσισε να ζητήσει την ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή και προσφορά της τρικαλινής κοινωνίας. Πλην όσων ήδη έχουν κινητοποιηθεί, πλέον ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστος Αναστασίου και η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη ενήργησαν για να η συμβολή των επαγγελματιών. Συγκεκριμένα, συγκάλεσαν σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Σωματείων Επισιτιστικών Επαγγελμάτων (κ. Δημ. Παναγιωτόπουλος), Αρτοποιών (Αχ. Κωτούζας), Ζαχαροπλαστών (Μιχ. Δρούγκας), Παντοπωλών (Στ. Καλιακούδας) και μύλων (Μ. Τσιόγκας).
Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε αυτές τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει σε συμπολίτες, οι οποίοι σιτίζονται καθημερινώς στη Δομή.
Εξήγησε και διευκρίνισε, ότι ήδη η ΣΜΥ και ιδιώτες, προσφέρουν ήδη αρκετές μερίδες φαγητού. Τόνισε, όμως, το νέο στοιχείο: την ένταξη του Δήμου, σε σύντομο διάστημα, στο νέο πρόγραμμα με τίτλο «Επισιτιστική και Υλική Συνδρομή 2014 – 2020» που υλοποιείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για του Άπορους. Αυτό σημαίνει ότι γεννώνται νέες υποχρεώσεις, οι οποίες διαφοροποιούν τις ποσότητες που χρειάζονται οι Δομές του Δήμου, αλλά και τον τρόπο συλλογής και διάθεσής τους.
Ο κ. Αναστασίου ζήτησε, δε, συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο του κάθε Σωματείου, να ενημερώσει τα μέλη του για τις ανάγκες αυτές, δηλώνοντας τις προτεραιότητες σε συγκεκριμένα προϊόντα.
Ολοι οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια, δεσμεύθηκαν ότι θα μεταφερθεί αυτή η πραγματική αλληλεγγύη και διαβεβαίωσαν πως θα κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να βελτιωθεί η στήριξη στους άπορους συμπολίτες μας.
Οι ειδικότερες λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε νέα συνάντηση, καθώς χρειάζεται να διευκρινιστούν τα προς απόδοση προϊόντα και άλλες λεπτομέρειες της μεταφοράς τους, με οχήματα και προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος.
Πλέον, το κοινωνικό, αυτό, δίχτυ προστασίας, αποκτά πιο στέρεες βάσεις, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι εκφράζεται ουσιαστικά μέσω της αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης