"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Το υπερσύγχρονο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο του Βασίλη Τσιούτσια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Βασίλης Τσιούτσιας είναι πρωτοπόρος του είδους στα Τρίκαλα, μέλος των Ομοιοπαθητικών Φαρμακείων της χώρας και της Ένωσης Ομοιοπαθητικών γιατρών. Στο φαρμακείο του (Ασκληπιού 33) βρίσκουμε όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, ενώ ο ίδιος παρασκευάζει πολλά από αυτά και κατόπιν συνταγής στο εργαστήριό του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η ομοιοπαθητική μπορεί να εφαρμοστεί είτε ως εναλλακτική είτε ως συμπληρωματική θεραπεία. Η ομοιοπαθητική μπορεί να εφαρμοστεί ως εναλλακτική θεραπεία όταν:

1. έρχεται ως εναλλακτική θεραπευτική πρόταση μιας άλλης θεραπείας, χημικής ή μη, η οποία είτε δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα είτε έφθασε σε θεραπευτικό αδιέξοδο, είτε ο ασθενής παρουσιάζει αλλεργική ή άλλη δυσανεξία στα φάρμακα της, οπότε πρέπει να εναλλαχθεί με κάποια άλλη π.χ. χρόνιες υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, φαρμακευτικές αλλεργίες κλπ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

2. εφαρμόζεται π.χ. σε ασθενείς οι οποίοι λόγω αλλεργικής υπερεργικής ευαισθησίας και αντίδρασης σε κάποια χημικά φάρμακα, υποχρεούνται να απέχουν από αυτά και αναζητούν εναλλακτική θεραπευτική παρέμβαση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ BOTANA ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΦΕΨ ΑΦΕΨΗΜΑ ΨΗΜΑΤΑ ΧΥΜΟΙ ΜΕΛΛΙΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ nature"

Η ομοιοπαθητική μπορεί να εφαρμοστεί ως συμπληρωματική θεραπεία όταν:

1. χορηγείται παράλληλα με μια χημική ή άλλη θεραπεία η οποία εφαρμόζεται ως κύρια θεραπεία και της οποίας τη δράση συμπληρώνει. Το φαινόμενο αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι η ομοιοπαθητική έχει διαφορετικούς υποδοχείς επενέργειας από αυτούς που έχουν οι χημικές θεραπείες και δρα μέσω της ενίσχυσης της γενικής άμυνας του οργανισμού, γεγονός επιθυμητό σε κάθε περίπτωση ασθένειας και θεραπείας.

2. χορηγείται επίσης επί υγιών ανθρώπων στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής με σκοπό την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, δηλαδή όταν χορηγείται για να συμπληρώσει τη φυσική κατάσταση ενός οργανισμού. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, στις περισσότερες χώρες διεθνώς όπως ενδεικτικά π.χ. στην Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Καναδά, κλπ, ανήκουν στην κατηγορία των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και χορηγούνται άνευ ιατρικής συνταγής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στην Ελλάδα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χορηγούνται είτε ως συνταγογραφούμενα είτε ως μη συνταγογραφούμενα, δηλαδή OTC (Over The Counter). 1. Τα συνταγογραφούμενα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι εκείνα που χορηγεί ο ομοιοπαθητικός ιατρός με ιατρική συνταγή από το ιατρείο του, ύστερα από τη λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού και την πλήρη κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση του ασθενούς. 2. Τα μη συνταγογραφούμενα ομοιοπαθητικά φάρμακα (OTC) χορηγούνται άνευ ιατρικής συνταγής σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία είναι διαγνωσμένα και δεν χρειάζονται περαιτέρω ιατρική διερεύνηση όπως ο νόμος ορίζει για τη χρήση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων είτε αυτά είναι ομοιοπαθητικά, είτε είναι χημικά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Έχοντας ως γνώμονα την απόλυτη προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι κάθε πρόβλημα υγείας, μεγάλο ή μικρό, πρέπει πάντα να είναι αντικείμενο πλήρους ιατρικής διερεύνησης και έτσι θεωρούμε, ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα είτε χημικά είτε ομοιοπαθητικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που έχουν διερευνηθεί ιατρικά πλήρως μέχρι σήμερα, ώστε η όποια σημερινή τους κατάσταση να είναι βέβαιο ότι δεν χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κοντινό πλάνο

Στο φαρμακείο θα βρείτε συμπληρώματα διατροφής και άλλα φυτικά σκευάσματα υποστηρικτικά για διάφορες παθήσεις. Ασκληπιού 34-τηλ. 2431029828.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που χαμογελούν, γένι, κείμενο που λέει "LAMBERTS LAMBERTS Florisene LAMBERTS 8 LAMBERTS e LAMBERTS"
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, λουλούδι, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης