"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

Τρία αεροσκάφη σήμερα στη Σκιάθο για να παραλάβουν Βρετανούς τουρίστες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tρία αεροσκάφη για να παραλάβουν τους πρώτους 550-600 Βρετανούς τουρίστες που «εγκλωβίστηκαν» στο νησί με την κατάρρευση της Thomas Cook, ώστε να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέφτασαν σήμερα στη Σκιάθο.

Από το πρωί της Δευτέρας εξάλλου, στη Σκιάθο έχουν καταφθάσει δύο διπλωματικοί υπάλληλοι της βρετανικής πρεσβείας για να καταγράψουν και να συντονίσουν την κατάσταση μετά την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού, Thomas Cook.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι επόμενες πτήσεις αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή με επιπλέον τέσσερα αεροσκάφη από τη Μεγάλη Βρετανία για τη μεταφορά άλλων 750-800 Άγγλων τουριστών και την Κυριακή ακόμη δύο ή τρία αεροπλάνα για τη μεταφορά επιπλέον περίπου 500 ατόμων με προορισμό αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Σκιάθος είναι ένα από τα μέρη της Ελλάδας όπου παραμένουν τουρίστες «ξεκρέμαστοι» μετά την κατάρρευση της Thomas Cook. Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου, οι οποίοι εξακολουθούν να φιλοξενούν τους πελάτες της Thomas Cook, μιλούν μεν για πιθανότητα περιορισμού των πολύ μεγάλων απωλειών, αλλά ο προβληματισμός τους είναι έντονος για τα μεγάλα πακέτα των συμφωνιών που είχαν ήδη υπογραφεί για την επόμενη τουριστική περίοδο του 2020.

Όπως εξηγούν, θα υπάρξουν πολύ σημαντικές απώλειες σε αεροπορικές θέσεις – (εκτιμούν σε πάνω από 80.000 για τη Σκιάθο), κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά τις πληρότητες των ξενοδοχείων, αλλά και τη διακίνηση χρημάτων στην αγορά των νησιών κατά την τουριστική περίοδο του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης