"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Τρίκαλα – Αν η Ιστορία ενοχλεί, να το κοιτάξουν όσοι ενοχλούνται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο στρατηγός Σαράφης θα φύγει, λένε, από την πλατεία. Λόγω ανάπλασης. Αναρωτιέμαι αν θα διανοείτο κάποιος να ξηλώσει άγαλμα ήρωα της Επανάστασης του 1821. Δεν το θεωρώ πιθανό. Τι συμβαίνει; Μήπως υποτιμούμε τη μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και των πρωταγωνιστών της; Η μνήμη της Ιστορίας μας δεν παίρνει ανάπλαση. Αν η Ιστορία ενοχλεί, να το κοιτάξουν όσοι ενοχλούνται. Οι υπόλοιποι οφείλουμε να θυμόμαστε την εποποιία του λαού μας στη διάρκεια της Κατοχής. Ο εργολάβος που ανέλαβε την ανάπλαση της πλατείας μιλώντας σε τοπικά ραδιόφωνα είπε ότι θα μείνει μόνο ο “Νικολάκης”. Από το ΚΚΕ και τον Γιώργο Καϊκη διαμηνύουν ότι “θα αγκαλιάσουμε το άγαλμα του στρατηγού και δεν πρόκειται να μετακινηθεί ούτε χιλιοστό”.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδη κοπτονται αρκετοι για την ιστορικη αληθεια, να μας παρουσιασει ο συντακτης του αρθρου την ημερησια διαταγη του ΓΕΣ ή οποιαδηποτε αλλη πραξη του Ελληνικου κρατους με την οποια του απενειμαν το βαθμο του στρατηγου….
    Για να μην αναφερθουμε στον περιβοητο αφοπλισμο στο Μεσενικολα…….

  2. “Kαθαίρεση του Κομμουνιστικού μνημείου στη Ρίγα της Λεττονίας. Λαοί που έζησαν τη φρίκη του και έμαθαν στο πετσί τους το τι σημαίνει πραγματικά «κομμουνισμός».
    Μαθήματα για εμάς που γλιτώσαμε στο παρά πέντε από την απολυταρχία στον Εμφύλιο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης