"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.9 C
Trikala

Τρίκαλα: Γ. Ρωμανιάς:“Έκθεση ιδεών το Ασφαλιστικό, περιορίζει δημόσιες δαπάνες, κόβει συντάξεις”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Αποκαλυπτικός για το προσχέδιο του νέου Ασφαλιστικού και που στοχεύει η πρόταση της κυβέρνησης, ήταν ο οικονομολόγος και πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, δηλώνοντας ότι “δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά επιχειρεί να περιορίσει την κρατική δαπάνη του ασφαλιστικού συστήματος κατά 2,25 δις ευρώ” και πως “στις αρχές τους 2017 θα έρθεις νέα πρόταση για το Ασφαλιστικό, με νέα μείωση 3,5 δις ευρώ”, όπως προβλέπει το 3ο μνημόνιο που υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι.

Προσκεκλημένος εκδήλωσης που διοργάνωσε, σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο, η τοπική Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Ρωμανιάς χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ως “έκθεση ιδεών, 170 σελίδων, που συντάχθηκε από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, κάποιους δικηγόρους και τους δανειστές”, χωρίς να αποτελεί κάποιο βιώσιμο σχέδιο, όπως διατείνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά “για ένα σχέδιο που περιορίζει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες του Δημοσίου για το 2016, όπως θα γίνει και την διετία 2017-2018”.

Ρωμανιάς Γιώργος Τρίκαλα

Έκανε, δε, λόγο για “πολιτικάντικο κόλπο της κυβέρνησης όταν λέει ότι δεν θα πειράξει τις συντάξεις, αλλά με τον νέο υπολογισμό και με την λεγόμενη προσωπική διαφορά, οι παλιοί συνταξιούχοι θα δουν νέες μειώσεις…”. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως η ονομαζόμενη “εθνική σύνταξη” των 382 ευρώ θα αποτελεί “προνοιακή παροχή”. Αναφέροντας, δε, ως παράδειγμα έναν μηνιαίο μισθό των 1.000 ευρώ, αποκάλυψε ότι “ο σχεδιασμός παροχής σύνταξης είναι στα 120 (!) ευρώ με 15 χρόνια εργασίας, μέχρι 520 ευρώ στα 42(!) χρόνια εργασιακού ασφαλιστικού βίου”. Καταληκτικά, ο κ. Ρωμανιάς πρόσθεσε ότι “όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι πλήττονται από τις λεγόμενες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, βλέποντας να επηρεάζεται δραστικά το εισόδημά τους και τα ασφαλιστικά-εργασιακά δικαιώματα.” Στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, παρουσία πολλών Τρικαλινών, προλόγισαν τον ομιλητή τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Παπαθανασίου και Βαγγέλης Πέττας, ενώ να σημειωθεί ότι νωρίς το μεσημέρι ο κ. Ρωμανιάς συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Ρωμανιάς Γιώργος Τρίκαλα

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης