"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Τρίκαλα – ΜέΡΑ 25: Νόμος και Τάξη μόνο κατ` επίφαση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα όσα δημοσιεύτηκαν  σε έντυπο γνωστού ολιγάρχη σχετικά με την ΕΛ.ΑΣ. και τις σχέσεις ανώτατων στελεχών της με ανθρώπους του κοινού ποινικού εγκλήματος, αποτελούν συνέπεια της ατιμωρησίας και της μετατροπής της ΕΛ.ΑΣ. σε όργανο της ολιγαρχίας από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Όπως φαίνεται η μόνη «δικλίδα ασφαλείας» για την πάταξη της διαφθοράς στην αστυνομία εξαρτάται από το αν έχει «εκνευριστεί» κάποιος ολιγάρχης με την Κυβέρνηση ή με μέρος των πολιτικών της και προφανώς αυτό το γεγονός είναι ένα ζήτημα για τους θεσμούς της  «μεταδημοκρατίας» μας.

Ο κ. Ντογιάκος προφανώς δεν είχε ακούσει τόσο καιρό για την υπόθεση της Greek Mafia και τις σχέσεις της με την ΕΛ.ΑΣ., αλλά ασχολούνταν με γνωμοδοτήσεις για να «συνετίσει» τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, που θέλησε να υπηρετήσει το θεσμικό του ρόλο.

Το κυριότερο όμως ζήτημα, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., καμία λογοδοσία από τα όργανα της για το πως αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και πως ενεργούν στα πλαίσια της δικαιοδοσίας τους.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος της προέλευσης της άκρατης διαφθοράς, με το «νόμο και την τάξη» της Μητσοτάκης Α.Ε. να πηγαίνει κυριολεκτικά περίπατο, την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για την εμπλοκή του ίδιου του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, μέσω συγγενικών του προσώπων στο κύκλωμα.

Τόσος «νόμος» και τόση «τάξη», δεν αντέχεται κύριε Μητσοτάκη!

Με άλλα λόγια βιώνουμε τις συνέπειες και τα συμπτώματα της μετατροπής της ΕΛ.ΑΣ. σε όργανο καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων και σε εργαλείο επίτευξης των στόχων της ολιγαρχίας. Ένα εργαλειοποιημένο σώμα από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, για να εφαρμόζει «δια πυρός και σιδήρου» τις βάρβαρες ολιγαρχικές πολιτικές, την ώρα που επιβραβεύεται κιόλας για τις δολοφονίες Ρομά συμπολιτών μας ή τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μας ή ακόμα τις καθημερινές επιθέσεις στους εργαζόμενους και την νεολαία στα πανεπιστήμια.

Το ΜέΡΑ25, το μοναδικό Κοινοβουλευτικό Κόμμα που αρνήθηκε να συναινέσει στο επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν, θεωρεί απαραίτητο το δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία των οργάνων ολόκληρης της κλίμακας της ελληνικής αστυνομίας σε ανεξάρτητη και θεσμοθετημένη δημόσια αρχή, ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα της εκτεταμένης διαφθοράς στους κόλπους της και να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής καταστολής.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης