"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Χαρίτσης από Θεσσαλία: Το «επιτελικό κράτος» έχει καταρρεύσει πλήρως

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πλήρης είναι η κατάρρευση του «επιτελικού κράτους», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς συναντήθηκε στη Λάρισα με τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα.

«Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να μην προχωρά η κυβέρνηση στη θωράκιση των πόλεων και των χωριών μας», επισήμανε από τη Θεσσαλία ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες, το περίφημο επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει πλήρως και έχει αφήσει αβοήθητους τους κατοίκους της Θεσσαλίας», υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε:

«Εμείς όμως είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε την φωνή των συμπολιτών μας σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, γι’ αυτό και δεσμευθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά από κοινοβουλευτικές ενέργειες, ώστε να αναδείξουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που είναι αναγκαίες για την περιοχή, τονίζοντας πως τα σημαντικά ζητήματα για τους κατοίκους, είναι να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις, να αποκατασταθούν οι ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις και τις επιχειρήσεις, αλλά και να ξεκινήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των χωριών και των πόλεων.

«Έχουμε μπροστά μας την κλιματική κρίση η οποία είναι ήδη παρούσα, και εδώ στην Θεσσαλία οι άνθρωποι την βίωσαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Δεν μπορεί όμως η κλιματική κρίση να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως δικαιολογία για να μην προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να θωρακίσει τις πόλεις και τα χωριά μας», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι έχει ευθύνη για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών, ενώ τόνισε πως χρειάζεται να δοθούν κατά προτεραιότητα οι χρηματοδοτήσεις που έχει στην διάθεση της η χώρα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και την νέα ΚΑΠ, στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από τις μεγάλες κρίσεις των φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι η «Νέα Αριστερά» βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους όλης της Θεσσαλίας, και στοχεύει να αποτελέσει την φωνή τους σε πολιτικό επίπεδο, σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης