"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Τρίκαλα: Σε αποκλεισμό και περιθωριοποίηση δεκάδες ωφελούμενοι Κοινωνικών Δομών

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ξεκάθαρες απαντήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Εργασίας για το κλείσιμο τριών εκ των πέντε Κοινωνικών Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στα Τρίκαλα ζητούν οι εργαζόμενοι, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις που δημοσιοποιήθηκαν -μέσω του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ- την περασμένη Δευτέρα, για επικείμενο λουκέτο στο Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και του Γραφείου Διαμεσολάβησης.

Οι εργαζόμενοι στις Δομές, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα Μέσα Ενημέρωσης, προειδοποίησαν για “περιθωριοποίηση, υποσιτισμό και κοινωνικό αποκλεισμό των δεκάδων ωφελούμενων μετά τη λήξη των προγραμμάτων στο τέλος του μήνα”, καλώντας τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τον σχεδιασμό και το μέλλον των Κοινωνικών Δομών.

Κοινωνικές Δομές Τρικάλων - εργαζόμενοι

“Με το κλείσιμο των Δομών οι ωφελούμενοι θα στερηθούν 180 μερίδες φαγητού ημερησίως που παρέχονταν από το Κοινωνικό Εστιατόριο, καθώς και τη φροντίδα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας που είχαν καθημερινά πάνω από 50 συμπολίτες μας στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων”, επισήμανε ο κ. Γιώργος Ζέρβας. Πρόσθεσε, δε, πως “τα νούμερα των πολιτών που καταφεύγουν στις Δομές το τελευταίο εξάμηνο είναι δραματικά και συνεχώς αυξανόμενα…”.

“Ποιος είναι ο φορέας που θεωρεί ότι δεν χρειάζονται αυτές οι Δομές;”, αναρωτήθηκε ο κ. Θεόδωρος Τσούκας, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για το προσφερόμενο έργο, όχι μόνο στο Δήμο Τρικκαίων αλλά και σε άλλους Δήμους του Νομού, καθώς και σε γειτονικούς Νομούς όπως της Λάρισας και της Καρδίτσας, όταν αυτό απαιτήθηκε.

“Παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε να συναντηθούμε με αρμόδιους παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Εργασίας, δεν βρήκαμε ανταπόκριση…”, σημείωσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το σύνολο των Κοινωνικών Δομών σε όλη τη χώρα “εξυπηρετώντας 200.000 ωφελούμενους, με 800 εργαζόμενους”.

koinoniko-estiatorio

“Μας ειπώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας ότι δεν υπάρχουν χρήματα…”, συμπλήρωσε η κα Λώρα Κουβάτα, θέτοντας -επιπλέον- ζητήματα “όχι μόνο σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης φτωχών, άπορων και άστεγων ατόμων, αλλά και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης”.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επισημάνει την “μετέωρη εξέλιξη για ωφελούμενους και εργαζόμενους των Δομών”, για να τονίσει με έμφαση την “καθυστέρηση, από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, δημοσιοποίησης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους φορείς για τη συνέχιση των προγραμμάτων που υλοποιούνται κατά της φτώχειας…”.

koinoniko  isodima

Αξίζει να τονιστεί ότι στους 26 εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές οφείλονται δεδουλευμένα τριών μηνών, ενώ η κατάργηση των τριών Δομών θα οδηγήσει στην ανεργία τους 22 εργαζόμενους, παραμένοντας μόνον 4 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης