"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Τρίκαλα : Νεκρός βρέθηκε άστεγος άνδρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άστεγος άνδρας σήμερα το πρωί στην πλατεία απέναντι από τον Σταθμό του ΟΣΕ. Ο Β.Π. που είναι γνωστός ως φυσιογνωμία στα Τρίκαλα, αφου γυρνούσε από μαγαζί σε μαγαζί και επαιτούσε, βρέθηκε ημίγυμνος στη συγκεκριμένη περιοχή, πιθανόν από παθολογικά αίτια.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λυπάμαι, λίγες μέρες πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, της ελπίδας, της ανθρωπιάς της αλληλεγγύης, να πληροφορούμαστε για τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά σε μια πόλη που διαφημίζεται ως η “καρδία” των Χριστουγέννων…. Είναι λίγο το ποσοστό των αστέγων στην πόλη μας, δεν επιτρέπεται να κοιμούνται οι δύστυχοι στην ύπαιθρο, τόσα δημοτικά κτήρια υπάρχουν ανεκμετάλλευτα δεν θα μπορούσε κάποιο να διαμορφωθεί σε κοινωνική στέγη; Εδώ θα μου πείτε” έχουμε να ασχοληθούμε με το τελεφερίκ και το Μύλο των ξιπασμένων, να διαμορφώσουμε ξένα οικόπεδα σε χώρο στάθμευσης, που θα βρούμε λεφτά για τέτοιες εργασίες, με ένα άστεγο θα ασχολούμαστε, δεν είναι της μοδός”……. Έχετε δίκιο, δεν είναι της μοδός….. με συγχωρείτε. Χριστός Ετέχθη λοιπόν και επι γής ειρήνη…… Ευτυχείτε!

    • Yπάρχει δημοτικό υπνωτήριο και δημοτικό εστιατόριο, αλλά αν δε θέλει ο άστεγος να πάει δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις.
      Δεν είναι απλό θέμα οι άστεγοι, κάποιοι από αυτούς είναι μεταιχμιακές προσωπικότητες, με καταλογισμό ωστόσο, που δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις ψυχιατρικούς.

  2. Άστεγος… Τι ωραία που μας τα λες βρε!Τον ήξερες τον άνθρωπο? Ηξερες κάτι για την κατάσταση στην οποία ζούσε?Σ αυτήν την χώρα κρίνουμε τόσο εύκολα τον συνάνθρωπο μας πίσω απ το πληκτρολόγιο που πραγματικά είναι φοβερό.Σε λίγο θα μας πεις πως οι άνθρωποι που είναι άστεγοι μένουν έξω στο κρύο από βίτσιο!Έλεος

  3. 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2022
    Για την έναρξη της λειτουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων στα Τρίκαλα, ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Το Κέντρο στεγάζεται στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών επί της οδού Ομήρου 6 και θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 8:00 – 15:00) και Σάββατο (ώρες 8:00 – 13:00).

    Όπως εξηγεί, για να ενταχθεί κάποιος/α στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων χρειάζεται να προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
    ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ Ε1 – Ε9 ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει Φορολογική Δήλωση), ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Υ.
    ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (αν υπάρχει)
    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (αν υπάρχουν)
    Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

    Αιτήσεις γίνονται δεκτές από την Τρίτη 3 Μαΐου έως και την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Ομήρου 6, τηλ. 24310 25400, e-mail : akha@trikalacity.gr (Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10:00 ως τις 14:00).

    Μετά την υποβολή της Αίτησης, θα πραγματοποιηθεί κοινωνική έρευνα, από το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας της δομής.

    Το Κέντρο

    Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων αποτελεί ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των αστέγων. Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

    Πιο συγκεκριμένα, στους ωφελούμενους του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:
    − ημερήσια παραμονή σε ασφαλή και κατάλληλα θερμαινόμενο/κλιματιζόμενο χώρο
    − ατομική υγιεινή (ζεστό λουτρό) και παροχή ειδών ατομικής υγιεινής
    − χρήση πλυντηρίων για τον καθαρισμό του ρουχισμού τους
    − παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης
    − παροχή ροφήματος ή και μικρογεύματος
    − φύλαξη προσωπικών αντικειμένων σε ασφαλή χώρο
    − βασική υγειονομική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή όταν αυτό απαιτείται
    − συμμετοχή σε ατομικές ή/και ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου για τη διερεύνηση των αναγκών τους και τον από κοινού σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

  4. Βρε συ ΑΣΤΕΓΟΣ εδώ μιλάμε για τη διαΝυκτέρευση τι να το κάνει το κέντρο Ημέρας αστέγων, το βράδυ είναι τα δύσκολα όταν πέφτει η θερμοκρασία και αυξάνονται τα επίπεδα της υγρασίας που ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Υπάρχει περίπτωση ο άτυχος συμπολίτης μας που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στην κατάσταση που όλοι ξέρουμε ότι ήταν να μαζέψει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από το δήμο; Που θα βρει το Ε9 και Ε1 από το λογιστή του; εδώ ΚΟΙΜΑΤΑΙ στο κρύο το βράδυ! Άλλη μια έξυπνη πρωτοπορία του δήμου μας ” Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων” σου λέει και το βράδυ βρείτε καταφύγιο και κάντε το σταυρό σας να ξημερώσετε ζωντανοί…. Τρίκαλα έξυπνη πόλη, ντράπηκε και η ντροπή………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης