"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή το πνεύμα της αυθαιρεσίας να κυβερνά την πόλη  

lafarm

Σχετικά άρθρα

dimotiko b

 

Πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε και «εγκαινιάσθηκε» με πολλές τιμές μάλιστα, μια  αναθηματική πλάκα υπέρ του αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, στο χώρο πρασίνου της πλατείας του ΟΤΕ .

Την επόμενη ακριβώς μέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  αποφασίσθηκε ποιο μέλος του δημοτικού συμβουλίου θα συμμετείχε στην επιτροπή που ΘΑ συγκροτούσε  στο μέλλον η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας για να κρίνει, να παρακολουθήσει και να παραλάβει το μνημείο-καλλιτεχνικό έργο που θα τοποθετούνταν για αυτό το σκοπό (!!!)

Όντως ορίσθηκε ο ατυχής σύμβουλος που θα έκανε όλα αυτά, κατόπιν εορτής και αφού το μνημείο είχε ήδη τοποθετηθεί την προηγουμένη  ….

Αλλά η ιστορία δεν σταματά εδώ .

Για την τοποθέτηση  αυτού του μνημείου (που κατασκευάσθηκε και τοποθετήθηκε με δαπάνες ιδιώτη και υπό την πίεση της τοπικής ηγεσίας της εκκλησίας), δεν υπήρξε ποτέ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που να εγκρίνει την ανέγερση του, να χωροθετεί το συγκεκριμένο σημείο της τοποθέτησή του και ό,τι άλλο προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, όπως έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και δωσιδικία να πράξει , σύμφωνα με το άρθρα  65 παρ.1 και  73 παρ.1, περ. Β του Ν. 3852/2010, όπως είχε άλλωστε συμβεί πρόσφατα σε αντίστοιχο αίτημα για την τοποθέτηση της αναθηματικής πλάκας στην μνήμη του  Άρη Βελουχιώτη, αλλά και στην περίπτωση  του  ηρώου πεσόντων αστυνομικών.

Προηγήθηκαν απλά μόνο θετικές αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου που είχαν ληφθεί το 2012 , δηλαδή πριν ακριβώς από 4 χρόνια και οι οποίες εκτός του ό,τι παρέμειναν ανενεργές τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν και έχουν ακόμα και σήμερα απλά γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν δεσμεύουν καμία δημοτική αρχή , ούτε την προηγούμενη , ούτε την σημερινή .

Συνεπώς αφού το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε ποτέ για την τοποθέτηση αυτού του «μνημείου», το οποίο εκτός όλων των άλλων δεν ενέκρινε και ως αισθητικό αποτέλεσμα καμία επιτροπή, παρά μόνο «εκ των υστέρων» και μετά τα εγκαίνια του, και μάλιστα σε χώρο πρασίνου, από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στη διάθεσή των μικρών παιδιών στο κέντρο της πόλης, θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του είναι παντελώς παράνομη, αυθαίρετη και προκαλεί το γενικό αίσθημα των πολιτών, που διαπιστώνουν ότι όποιος διαθέτει οικονομική άνεση και υψηλές γνωριμίες, κάνει ότι θέλει ακόμα και σήμερα σε αυτή την πόλη .

Και ασφαλώς δεν αποτελεί ζήτημα μόνο τυπικής νομιμοποίησης μια αυθαίρετης ενέργειας και διαδικασίας, που μπορεί να θεραπευθεί με μία μεταγενέστερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, (όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν) αλλά πρωταρχικό θέμα σεβασμού των κανονιστικών αποφάσεων που έχουμε λάβει στο δημοτικό μας συμβούλιο, των αρμοδιοτήτων του, αλλά κυρίως της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας του, αφού, επειδή κάποιοι στο Δήμο και στην Περιφέρεια ενδιαφέρονται περισσότερο για τις δημόσιες σχέσεις με την εκκλησία παρά για την τήρηση της νομιμότητας, με αυτήν την πρακτική μετατρέπεται ουσιαστικά σε απλό θεατή της όποιας αυθαιρεσίας , μικρής ή μεγάλης , δεν έχει και τόσο σημασία .

Καλούμε τη δημοτική αρχή να απομακρύνει την αυθαίρετη αυτή κατασκευή  από την πλατεία του ΟΤΕ, χώρο μάλιστα εντελώς άσχετο με την λατρευτική αξία της  και να την τοποθετήσει στο προαύλιο χώρο του ναού ο οποίος λειτουργεί στην μνήμη του αγίου , δίπλα στο πρώτο κοιμητήριο.

Διαφορετικά θα παρέχει όχι απλά την ανοχή της αλλά και θα «νομιμοποιεί» με τη στάση της μία ακόμα αυθαιρεσία στη λειτουργία αυτής της πόλης .

                                                 Τρίκαλα 24 Μαΐου 2016

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης