"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Χειροπέδες στον «δράκο» της Λάρισας, πώς η Αστυνομία τον συνέλαβε ξανά μετά από 31 χρόνια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έναν παλιό τους γνώριμο «συνάντησαν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων, καθώς «έπεσαν» πάνω στον «δράκο» της Λάρισας.

Ο 72χρονος σήμερα άνδρας, συνελήφθη καθώς σε έρευνα που έγινε στην περιοχή της Ανάβρας Καρδίτσας, βρέθηκε να έχει πάνω του τρία μαχαίρια κι ένα σπαθί. Συνελήφθη για παράβαση του Νόμου περί όπλων και σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ στη πορεία διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον διαβόητο κακοποιό που σκορπούσε τον τρόμο για χρόνια στη Λάρισα.

Ο 72χρονος για μία τετραετία (1988-1992) ήταν ο φόβος κι ο τρόμος της ευρύτερης περιοχής και είχε προχωρήσει σε επιθέσεις σε τουλάχιστον 11 ζευγάρια. Ο «δράκος» υπό την απειλή καραμπίνας, υποχρέωνε τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του, ενώ αν κάποιος αρνούνταν δεν δίσταζε να πυροβολήσει, σκοτώνοντας μάλιστα έναν νεαρό αρχισμηνία.

Συνελήφθη το 1992 και εξέτισε ποινή 20ετούς κάθειρξης για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας κι άλλα αδικήματα και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η δολοφονία του αρχισμηνία

Το βράδυ της 23ης Μαΐου του 1992, ο «δράκος» πραγματοποίησε διπλό χτύπημα. Πρώτα πυροβόλησε έναν οδηγό αυτοκινήτου στην περιφερειακή οδό Λάρισας, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει χωρίς να πάθει το παραμικρό. Η αποτυχία του τον εξόργισε και αποφάσισε να χτυπήσει για δεύτερη φορά.

Με διαφορά μίας ώρας, από το πρώτο χτύπημα, εντόπισε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο, παράλληλα του 7ου χλμ της Εθνικής Οδού (τότε) Λάρισας – Αθηνών στο ύψος της βιομηχανίας «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ». Στο αυτοκίνητο, στην θέση του οδηγού βρισκόταν ο αρχισμηνίας Ιωρδανούδης με τη φίλη του, ο οποίος δεν αντελήφθη την παρουσία του «δράκου», με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει.

Ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ με την κυνηγετική καραμπίνα στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα ο άτυχος αρχισμηνίας να βρει ακαριαίο θάνατο. Στην συνέχεια υποχρέωσε τη φίλη του άτυχου αρχισμηνία να σκεπάσει με το χέρι της τον εσωτερικό φωτισμό του αυτοκινήτου, ενώ αυτός με τη χρήση φακού έψαχνε στα χόρτα για να βρει τον κενό κάλυκα της κυνηγετικής καραμπίνας, προκειμένου να μην βρεθούν πειστήρια στον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης