"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Χρήστος Σιμορέλης: «Το νερό, είναι Δημόσιο Αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για εκποίηση δημόσιου πλούτου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νερό.

Οι πολίτες επισημαίνει ο Χρήστος Σιμορέλης, κατά τα πρότυπα της αγοράς ενέργειας, όπου σήμερα χρυσοπληρώνουν για το ρεύμα ,καλούνται να ξαναγίνουν πολίτες «όμηροι» των ιδιωτικών συμφερόντων και προβλέπεται να πουν το νερό νεράκι.

Νερό που αφού δεν θα υπάρχει άμεσος κρατικός έλεγχος ενέχει κινδύνους για την ποιότητά του και την ασφάλεια της υγείας των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης – υποστηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής – φαίνεται να αδιαφορεί για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που εμμένουν στη διαχείριση του νερού με δημόσιο χαρακτήρα.

Αδιαφορεί για το υπόμνημα που απέστειλε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών προς την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που ζητούν την απόσυρση των άρθρων του νομοσχεδίου που προωθούν την ιδιωτικοποίηση.

Αδιαφορεί για τα ερωτήματα του Επιστημονικού Προσωπικού της Βουλής για τον «αν κατά πόσο οι μεταβιβαζόμενες με τον παρόν νομοσχέδιο αρμοδιότητες στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. συμβαδίζουν με τη νομολογία του ΣτΕ». Τέλος, αδιαφορεί και για τα νέα κόστη που θα επιβαρύνουν άλλη μια φορά πολίτες και επιχειρήσεις.


Η συγκεκαλυμμένη ιδιωτικοποίηση ψηφίστηκε.

Το νερό όμως είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό και όχι πανάκριβο εμπόρευμα προς πώληση.

Όλοι πρέπει να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό και όχι να αποτελεί μέσο αισχροκέρδειας και κερδοφορίας των λίγων. Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταργήσει το πολυνομοσχέδιο για το νερό.


Χρήστος Σιμορέλης
Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εκ νέου υποψήφιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης