"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Όπερ έδει δείξε … οι εκλογές …

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όπερ έδει δείξε … οι εκλογές ……

  Αγαπητοί μου συμπολίτες,  οι εκλογές έγιναν και έδειξαν τα αισθητήρια της κρίσης του πλήθους, τα οποία είναι άκρως απογοητευτικά ως προς την αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

  Δυστυχώς‼ Δεν επτωχεύσαμεν μόνον  οικονομικώς, αλλά πρωτίστως επτωχεύσαμε ηθικώς και αυτή η  πτώχευση είναι πολλαπλώς επικίνδυνη καθότι είναι δυνατό να οδηγήσει μέγα μέρος του κοινωνικού συνόλου σε καταστάσεις παραφροσύνης.

 Η ηθική πτώχευση, έχει ως πρώτιστο επακόλουθο την έλλειψη ικανών ηγετών που να συνδυάζουν σε ικανοποιητικό επίπεδο  τα προσόντα,  τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη που να νοιάζεται πράγματι για τα ζητήματα του Λαού του και όχι για τα συμφέροντα μιας κάστας επιχειρηματιών που τον εκμεταλλεύονται. 

 Τα αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έδειξαν περίτρανα τα στοιχεία της εν λόγω παραφροσύνης.

α) Πως είναι δυνατό με τέτοια ακρίβεια, που ο μισθός ενός  μεγάλου πλήθους συμπολιτών μας δεν φτάνει μέχρι τα μέσα του μήνα, να επιβραβεύει το υπαίτιο κυβερνητικό σχήμα; 

β) Πως είναι δυνατόν ο υπουργός συγκοινωνιών Κώστας Καραμανλής, που είναι ο κύριος υπεύθυνος της τραγωδίας των Τεμπών, να επιβραβεύεται με 20.000 ψήφους;

γ)  Πως είναι δυνατόν ο αρχηγός του κόμματος που κυβερνούσε, να είναι ο κύριος υπεύθυνος των τηλεφωνικών υποκλοπών και να επιβραβεύεται για αυτό;

δ) Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν 700.000 συμπολίτες μας να απειλούνται να χάσουν την πρώτη κατοικία τους και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες να επιβραβεύονται για αυτό;        

Συμπολίτες  μου, έχετε μια ακόμη ευκαιρία να δείξετε τον καλό σας  εαυτό και αυτή είναι οι επόμενες εκλογές που θα γίνουν σε ένα μήνα. Προσέξτε μη σας τουμπάρουν πάλι οι κλαρινογαμπροί και οι λαμπογιάνηδες και οι μαλαματιένες νύφες των πουλημένων ΜΜΕ, γιατί η νύχτα που έρχεται είναι πολύ μεγάλη.

Παν ο εξ Αιθήκων ο ορεινός

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητέ Παν.
    Θα απαντήσω, τη βοηθεία της λογικής, στα ερωτήματα σου.
    α) Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι το 40% των Ελλήνων δεν το ενδιαφέρει η ακρίβεια, ούτε επηρεάζεται από αυτήν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας της προηγούμενης κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Ανάπτυξης. Μην ξεχνάς την έβδομη θέση ανάπτυξης που κατέχουμε Παγκοσμίως.
    β) Σίγουρα, 20.000 άτομα από τας Σέρρας, δεν ταξιδεύουν με τρένο. (Πρόκειται για τον τόπο, όπου εάν επάνω σε ένα μουλάρι γράψεις ”Κωνσταντίνος Καραμανλής”, θα το ψηφίσουν …τσούποτο)
    γ) Δύο ερμηνείες: ή το 40% έχει συνηθίσει από παλιά να το παρακολουθούν ή δεν έχει κάτι να κρύψει. Εσείς που έχετε, ας ανησυχείτε.
    δ) Οι 700.000 συμπολίτες μας, είναι όλοι τους Εθνικόφρονες (όχι σαν εσάς) και προτιμούν να τους πάρει τα σπίτια ο Μητσοτάκης, παρά οι κομμουνιστές.
    Επιπροσθέτως:
    Τα 2 εκατομμύρια των Μακεδονομάχων συμπολιτών μας (τόσοι λέγανε ότι πήγαν στις συγκεντρώσεις) προτίμησαν να ”πουλήσει” Ελληναράς το Αιγαίο, παρά ο παλιοκομμουνιστής. Στις αναμενόμενες διαδηλώσεις, πλην των πρώην υπουργών του Τσίπρα, θα παραστεί και η (αστεφάνωτη) κα Μπαζιάνα.
    Οι χιλιάδες Αθηναίοι της ”Αττικής Οδού” τον ψήφισαν με τα ”μπούνια” διότι εκτός από τα δύο χιλιάρικα που τσέπωσαν, απήλαυσαν και ένα ξεσαλωμένο ιβέντ. Ακόμη έχουνε και λένε ιστορίες …survivor στις ταβέρνες.
    Οι κάτοικοι της Β.Εύβοιας, επίσης ήσαν γαλαντόμοι απέναντι του, διότι ανοίγουν νέες δουλειές στις ανεμογεννήτριες. Ο άλλος τους είχε στα πουρνάρια.
    Οι Ολυμπιακοί, παρά τα απειλητικά πανό, εν τέλει προτίμησαν αυτόν διότι ο άλλος, δηλώνει ανοικτά Παναθηναϊκός. Τι λέμε τώρα…
    Σημείωση προς την ιστοσελίδα: κλείνω, κλείνω, ξέρω δεν ”χωράει” τα άλλα που έχω να γράψω.
    Κατακλείδα: Όπερ έδει …μάθε.

  2. Τέτοιος λαός είμαστε,αυτοί μας αξίζουν να μας διοικούν…είναι σαν να λέμε ότι ο αυτός που έχει βιαστεί στο τέλος να ερωτεύεται τον βιαστή του..

  3. Ρε αγαπητέ κύριε Jimi…
    Μόνο εσύ κι ένας δύο ακόμη, όπως κι εγώ, γράφουμε με ονοματεπώνυμο….
    Κάποιοι με όνομα/ονομασία “Πολίτης”, “Τρικαλινός”, “Σχόλιο” ή “Το γελοίον του πράγματος” – ο τελευταίος έγραψε και περιπαικτικά σχόλια για όσα γράφω, καθώς και για την έκταση των κειμένων μου και το περιεχόμενό τους κάποτε – και λοιποί άλλοι, μπορείς να μου πεις για ποιο λόγο δεν γράφουν με το ονοματεπώνυμό τους; Τι φοβούνται, δημοκρατία δεν έχουμε; Δημοκρατία δεν έχουμε επί της διακυβερνήσεως της παράταξης που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας κλπ κλπ…; Δημοκρατία δεν έχουμε επί διακυβερνήσεως της παράταξης που στηρίζουν, όπως φαίνεται Πολλάκις – κι Άδωνις μαζί – με τα σχόλια που κάνουν για τα επιτεύγματα του κόμματος, της τοπικής δημαρχάρας κλπ; Ασχέτως αν διαφωνώ με την ψήφο σου, που ενδεχομένως να πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ – δεν ξέρω πραγματικά…και, ασφαλώς, δικαίωμα του καθενός είναι το τι ψηφίζει, αρκεί να επιχειρείται έστω και κάποια αξιοκρατία, δικαιοσύνη κλπ από αυτό το κόμμα μετά – , συμφωνώ με πολλές απόψεις σου, να το γνωρίζεις αυτό…όπως και με όσα γράφει στο συγκεκριμένο άρθρο ο “Παν ο εξ Αιθήκων ο ορεινός” συμφωνώ κι επαυξάνω…Για όσους απορούν τι κάνω και γιατί γράφω συνέχεια στο σάιτ εδώ και λίγο καιρό (περίπου ένα μήνα) σχόλια, να ξέρουν πως υπάρχουν και ατομικές εργασίες μέσω διαδικτύου (εργασίες φοιτητικές και διορθώσεις κλπ) – freelancer – αν βρίσκεσαι σε έναν τόπο που καθένας κοιτά τα οπίσθιά του μόνο, που στερείται αξιοκρατία, αξιοκρατικά κριτήρια και θέσεις εργασίας που μπορείς να συνεννοηθείς με το αφεντικό, ασχέτως αν είναι ή όχι στο αντικείμενό σου η θέση – ο τόπος κλπ, μαζί με την αποστολή βιογραφικών σε εταιρείες εδώ κι εκεί στο εξωτερικό, και στο αντικείμενο σπουδών μου ή και σε παρεμφερές αντικείμενο, γιατί αν περιμένω από δαύτους τούς CEO σαν αυτόν που ήθελε να επιβάλει στους υπαλλήλους το τι να ψηφίσουν την Κυριακή, την έχουμε π0#66σει… Ναι, υπάρχουν εργασίες που απαιτούν να είσαι όλη την ώρα να επάνω από ένα λάπτοπ, για όσους δεν γνωρίζουν, οπότε μπορεί να δύνασαι να μπαίνεις συχνά να δεις κανα νέο της πόλης κλπ…

    VangZantiris, Γκρεχεντίνο

    • Ε όχι και να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αγαπητέ μου VangZantiris. Μάλλιασε η γλώσσα μου τόσα χρόνια να φωνάζω, ότι πρόκειται για ένα κατασκεύασμα των πονηρών, για να κρατούν σταθερά την απόσταση πρώτου -τρίτου. Εάν είχαν κατανοήσει την έννοια της αντιπολίτευσης, σήμερα η ΝΔ θα έβλεπε το μονοψήφιο ποσοστό της και δεν θα το πίστευε. Σε υπενθυμίζω ότι ο Μεγανδρέας όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ο Α΄, έφυγε για την Ελούντα με την ξανθιά νταρντάνα και γύρισε παραμονές εκλογών. Τον άφησε να πέσει μόνος του, από τις χαζομάρες του. Ετούτοι εδώ, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, πάτησαν γκάζι να τον βγάλουν. Ολοφάνερα.
      Υ.Γ. Χθες πρότεινα σε έναν φίλο να μου πει 2 μόνο καλά της προηγούμενης κυβέρνησης(που ψήφισε), με αντάλλαγμα να του πω εγώ 98 κακά. Δυστυχώς, δεν τα …ολοκλήρωσε. Το είπε όμως: ”εάν ήταν ο άλλος θα τα έκανε καλύτερα;” Ρε παιδιά, προχθές σας δώσανε 30 ολόκληρα ψηφοδέλτια, στους 2 εστιάσατε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης