"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34 C
Trikala

2ο Βραβείο στο Γυμνάσιο Βαλτινού σε Πανελλήνιο και Παγκυπριακό Διαγωνισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Το Γυμνάσιο Βαλτινού έλαβε μέρος στο διαγωνισμό : Κύπρος:1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ……που οργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα- Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Θέμα του Διαγωνισμού ήταν η τουρκική εισβολή στο νησί της Κύπρου και η μετέπειτα διχοτόμηση αυτού.        ΓΥΜΝΑΣΙΟ_ΒΑΛΤΙΝΟΥ_112

Μαθητές της Γ’ Τάξης του σχολείου μέσα από μια τρισδιάστατη κατασκευή απέδωσαν τα γεγονότα πριν το 1974 καθώς και την κατάσταση που ακολούθησε μετά το ΄74.

Το πρόγραμμα ανέλαβε να υλοποιήσει ο κύριος Παπανικολάου Σπύρος, μαθηματικός του σχολείου. Αρχικά ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την ιστορία του νησιού. Κατόπιν τους ευαισθητοποίησε με προβολή εικόνων που αποτυπώνουν το δράμα του κυπριακού λαού και διηγήθηκε τις προσωπικές του εμπειρίες καθώς και τα βιώματά του από την επίσκεψή του στην Κύπρο κατά το παρελθόν. Κατά συνέπεια έγινε ο κύριος εμπνευστής των μαθητών.

Ακολούθησε επίπονη ομαδική εργασία στο εργαστήριο Τεχνολογίας του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Έφης Περιστέρη, καθηγήτριας τεχνολογίας. Με την πολύτιμη συμβολή της, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα έργο τριών επιπέδων, χρησιμοποιώντας υλικά του σχολικού εργαστηρίου και όχι μόνο.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ_ΒΑΛΤΙΝΟΥ_111

Στη συνέχεια , η κυρία Ελένη Γιοντζή, φιλόλογος του σχολείου, σ΄ένα περιγραφικό κείμενο κατέγραψε κάθε λεπτομέρεια του έργου, ώστε να αποσταλεί στο διαγωνισμό αναλύοντας τη χειροτεχνία.

Το έργο απέσπασε το 2ο βραβείο σε σύνολο 1400 συμμετοχών από την Ελλάδα ,την Κύπρο και την Ομογένεια, γεμίζοντας χαρά και περηφάνια μαθητές και καθηγητές του σχολείου.

Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό αυτό οι μαθητές:

-Γνώρισαν τον κυπριακό ελληνισμό

-Κατανόησαν το εθνικό μας πρόβλημα (το κυπριακό)

-Προβληματίστηκαν, νοιάστηκαν, τοποθετήθηκαν κριτικά απέναντι στο πρόβλημα της σκλαβωμένης κυπριακής γης

-Έμαθαν να διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος όλων ήταν το μήνυμα, ότι μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και την ομαδική δουλειά, τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά. Μέσα λοιπόν από τις σχολικές δραστηριότητες επιτελείται στο έπακρο ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου, υπερτονίζονται οι κοινωνικές αρετές της φιλίας ,της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Το σχολείο μας κατάφερε να καλλιεργήσει την ευαισθησία ,τη φαντασία και την υπευθυνότητα στους μαθητές μας , να δώσει δημιουργική πνοή σε κάθε καλλιτεχνική έμπνευση.

Η βράβευση του σχολείου θα γίνει στις 15 Απριλίου 2016, στο Μαρούσι, στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Π.Παυλόπουλος, ο πρέσβης της Κύπρου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς και πλήθος επίσημοι.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ_ΒΑΛΤΙΝΟΥ_79

Ο Διευθυντής του Γυμνάσιου Βαλτινού και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου για την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης