"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.6 C
Trikala

Kοσμοσυρροή στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Θανάση Λιούτα

Σχετικά άρθρα

lafarm

000000
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων γέμισε ασφυκτικά, ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τον υποψήφιο βουλευτή Θανάση Λιούτα . Ένα κοινό ιδιαίτερα ζωντανό και ενθουσιώδες , κόσμος μέσα και έξω από την αίθουσα με χαμόγελα, ελπίδα και παλμό αρκούν για να περιγράψουν το νικηφόρο κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου Βουλευτή. Η ατμόσφαιρα, ήταν ατμόσφαιρα νίκης! Μια ατμόσφαιρα που ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες! Τον Θανάση Λιούτα προλόγισε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης.

00000
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης , ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου , οι δήμαρχοι Καλαμπάκας κ Σινάνης , Πύλης κ Μαράβας , Φαρκαδόνας Θανασης Μεριβάκης , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας , ο πρώην βουλευτής Νίκος Λέγκας , ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος , δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι φορέων , συλλόγων και οργανώσεων

000

η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή
Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ κοντά μας.Σας ευχαριστώ που ήρθατε σε αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, στη συγκέντρωση που σηματοδοτεί τη νίκη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.Σε μια μέρα ξεχωριστή για μένα αλλά και για πολλούς από εσάς. Με συγκινήσατε με την υποδοχή σας και τις ευχές σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι ό,τι καλύτερο για εσάς και τις οικογένειές σας.Θέλω να σας ευχαριστήσω για την στήριξη στο πρόσωπό μου σε μια πολιτική πορεία που ξεκίνησε από τις ευρωεκλογές και φθάνει αυτή τη στιγμή στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε για δεύτερη φορά, αναθέτοντας μου, να μεταφέρω το μήνυμα του αγώνα, της αλήθειας και της νίκης.
Με την παρουσία σας τιμάτε την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και όλους εμάς που δίνουμε τη μάχη των εκλογών.Με χαρά και συγκίνηση βλέπω εδώ πολλούς και καλούς φίλους, παλιούς και νέους, που μας συνδέουν πολλά. Είμαι ευγνώμων που είστε απόψε εδώ. Με τιμάτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω. Η παρουσία σας είναι ένα ισχυρό μήνυμα νίκης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παρά τις δυσκολίες που βιώνει ο τόπος μας, παρά τα προβλήματα, το μήνυμα είναι ένα: να μην αφήσουμε τώρα τις θυσίες μας να πάνε χαμένες.
Βλέπω ανάμεσά σας μαχητές της ζωής, συνταξιούχους που πρόσφεραν στην Πατρίδα μας.
Βλέπω και πολλούς νέους. Ανθρώπους της γενιάς μου οι οποίοι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρβασης και νίκης. Αυτός ο αγώνας είναι δικός σας και η νίκη στις 25 Γενάρη θα ανήκει κυρίως σε εσάς.
Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι για μένα πηγή αισιοδοξίας να συνεχίσω.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φίλες και φίλοι,
Σε μια εβδομάδα έχουμε τις πλέον κρίσιμες εκλογές για τον τόπο μας από τη μεταπολίτευση.
Φτάσαμε πρόωρα στις κάλπες επειδή μια μειοψηφία στη Βουλή εκβίασε ουσιαστικά τις εκλογές.
Επέβαλαν εκλογές στην πιο κρίσιμη ώρα για την πορεία της οικονομίας.
Αυτές όμως οι πρακτικές, έχουν οριστικά καταδικαστεί από την κοινωνία.
Δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ανησυχίες, ούτε στις προσδοκίες της κοινωνίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπεί η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτές οι πρακτικές θα ηττηθούν στις 25 του μήνα, γιατί νικητές θα είμαστε εμείς.
Η Νέα Δημοκρατία. Η ίδια η χώρα. Όλοι οι Έλληνες.
Γιατί όλοι οι Έλληνες θα γλυτώσουν από τους κινδύνους που θα έφερναν οι πολιτικές του χθες.
Γιατί όλοι οι Έλληνες θα έχουν οφέλη από την ανάπτυξη, την τόνωση της απασχόλησης, τη μείωση των φόρων που φέρνει το Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας.
Φίλες και φίλοι, Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο σημαντική και αποφασιστική στιγμή για το μέλλον της χώρας. Είναι ώρες εξαιρετικά κρίσιμες, ώρες αλήθειας και ευθύνης.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. Μια μόνο επιλογή έχουμε: να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας μας.
Αυτή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αυτή που είναι αναγκαία για την έξοδό μας από το τούνελ της κρίσης.Οι εκλογές στις 25 Γενάρη με μια κουβέντα, θα κρίνουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Την αλήθεια την ξέρουμε, τη ζούμε όλοι.
Η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μια ανάσα από το συρματόπλεγμα που χωρίζει την ύφεση από την ανάπτυξη,
την κρίση από την κανονικότητα, την αστάθεια από τη σταθερότητα, την εθνική ασφάλεια από την ανεξέλεγκτη περιπέτεια.Ένα στραβοπάτημα, μπορεί να μην αφήσει τίποτε όρθιο. Κι αυτό, θα είναι ολέθριο, κυρίως για εμάς, τους νέους. Που θέλουμε να αφήσουμε πίσω το χθες,
για να παράξουμε,να δημιουργήσουμε,να ανοίξουμε τα φτερά μας, για να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Για μας και τα παιδιά μας.
Αλλά και να κάνουμε περήφανους τους πατεράδες και τους παππούδες μας.
Καμιά σκοπιμότητα, καμιά φιλοδοξία δεν έχει το δικαίωμα να παίξει τη μοίρα του τόπου στα ζάρια.
Ένα λάθος σήμερα, θα έφερνε ακόμη περισσότερες θυσίες, αύριο.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φίλες και φίλοι, Δεν υπάρχει αμφιβολία, όλοι το αναγνωρίζουμε, όλοι το βιώνουμε:
Εδώ και πέντε χρόνια, ζούμε μια οδυνηρή πραγματικότητα. Μια κατάσταση που δεν ξανάζησε ποτέ η χώρα μας σε ειρηνική περίοδο. Έγιναν λάθη.Σοβαρά λάθη. Εξάλλου τα λάθη είναι γι΄αυτούς που εργάζονται και μπορώ να σας πω με ειλικρίνεια ότι η Νέα Δημοκρατία εργάστηκε σκληρά, πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα οι πολιτικοί της αντίπαλοι έκαναν μόνο μικροπολιτική σπέκουλα, εις βάρος της χώρας.Η Νέα Δημοκρατία συνεργάστηκε και συγκυβέρνησε με τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, με απόλυτο γνώμονα την Εθνική σωτηρία.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Σίγουρα, στην πορεία των ετών έγιναν λάθη. Παρασυρόμενη η Κυβέρνηση από την λαχτάρα της αποδέσμευσης από τους δανειστές, ζήτησε πολλά από όλους μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να γίνει βίαιη η προσαρμογή .
Ταυτόχρονα μείωσε δαπάνες, μισθούς και συντάξεις.
Όμως το ξανατονίζω.
Όλα αυτά έγιναν διότι η κυβέρνηση θέλησε να επιταχύνει την οικονομική αποδέσμευση της χώρας από τους δανειστές.
Θέλησε να πράξει περισσότερα, ώστε η χώρα μας να ξεφύγει νωρίτερα από τα μνημόνια. Έγιναν εκπτώσεις στο κοινωνικό κράτος και αδικήθηκαν πολλές ομάδες πολιτών.

Οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι οικογενειάρχες πλήρωσαν πολλά, ενώ παράλληλα είχαν και την φροντίδα των οικογενειών τους.
Οι νέοι εργαζόμενοι αδικήθηκαν μισθολογικά και οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν το μηνιάτικο να μειώνεται.
Οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι του αγροτικού τομέα αδικήθηκαν για ακόμα μια φορά.
Η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ και η αύξηση των ορίων ηλικίας των αγροτών, ήταν μια αδικία που θεωρώ ότι πρέπει να διορθωθεί..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Εγώ, δεσμεύομαι εδώ μπροστά σας, ότι σ’ αυτά τα λάθη θα βάλω μια μεγάλη τελεία σε αυτές τις αδικίες.
Κι αυτό, γιατί ξέρω τι είναι το κοινωνικά άδικο.

Και το ξέρω, γιατί είμαι ένας από σας και αποφάσισα να κατέλθω υποψήφιος βουλευτής για να υπηρετήσω εσάς και κανένα άλλο.

Γνωρίζω τι σημαίνει για έναν επαγγελματία που λόγω της κρίσης να μην μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ και να καταβάλει τους φόρους του.
Αυτούς τους επαγγελματίες, που θέλουν να δουλέψουν, αλλά δεν μπορούν λόγω των επιπτώσεων της κρίσης, θα πρέπει να τους δώσουμε και τη μεγαλύτερη προσοχή.

Αυτοί, είναι η μεσαία τάξη, την οποία χρόνια τώρα εκπροσωπεί η παράταξή μας.
Γι αυτούς, αλλά και για όλους τους νοικοκυραίους που υπερήφανα εκπροσωπεί η παράταξή μας, θα αγωνιστώ με το χέρι στην καρδιά.
Χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς να λογαριάζω το πολιτικό κόστος θα σταθώ δίπλα σε όλους τους τρικαλινούς πολίτες.
Χωρίς, άλλα να λέω στα Τρίκαλα και άλλα στην Αθήνα για να εξυπηρετήσω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες.
Τελεία και παύλα. Κυρίες και Κύριοι,Έχω την τιμή να είμαι εδώ μπροστά σας, εκπροσωπώντας μια μεγάλη παράταξη. Τη Νέα Δημοκρατία, η οποία διαχρονικά υπηρετεί την Πατρίδα και τον Ελληνικό Λαό.Τη Νέα Δημοκρατία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πρόταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις. Είμαι περήφανος για την παράταξη που υπηρετώ από μικρό παιδί. Όλοι μας, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Κανένας δεν μπορεί να πει πως βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό.
Κανένας δεν μπορεί να πει πως αγνοήσαμε το συλλογικό καλό για μικροκομματικές επιδιώξεις.
Και το λέω ευθέως:
Δεν χαρίζουμε σε κανένα την κοινωνική ευαισθησία. Δεν είναι κοινωνική ευαισθησία η αδιαφορία μπροστά στους κινδύνους. Δεν είναι ευαισθησία το νέο «λεφτά υπάρχουν».
Δεν είναι ευαισθησία ο εμπαιγμός του κόσμου που υποφέρει και αγωνιά.
Πρώτοι εμείς, αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της κρίσης.
Πρώτοι εμείς, διεκδικούμε για τη χώρα και την κοινωνία μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο αποφασιστικά.
Επιλογή μας είναι να βγούμε από την κρίση και να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει.
Διασφαλίζοντας την επιτάχυνση της ανάπτυξης, που μόλις τώρα ξεκίνησε. Δημιουργώντας στέρεο έδαφος για νέες επενδύσεις, για νέες επιχειρήσεις, για νέες θέσεις εργασίας.
Γιατί μόνο έτσι θα μειωθεί η ανεργία η οποία μαστίζει τον τόπο μας και δοκιμάζει κυρίως τους νέους.
Τη γενιά μου, που έχει όνειρα, δεξιότητες και ικανότητες, αλλά δεν μπορεί να τις ξεδιπλώσει γιατί παραμένουμε προσκολλημένοι στο χθες.
Σε παρωχημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές, οι οποίες επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο με άλλο όνομα αλλά με το ίδιο καταστρεπτικό για τον τόπο περιεχόμενο.
Φίλες και Φίλοι,
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη ευθύνης, ασφάλειας και σιγουριάς.
Έχουμε Αναπτυξιακό Σχέδιο.
Σχέδιο με δομικές αλλαγές και ριζικές μεταρρυθμίσεις παντού.
Στο κράτος, στην αγορά και στους θεσμούς.
Σχέδιο που δημιουργεί ένα άλλο αναπτυξιακό πρότυπο.
Κάνει ανταγωνιστικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.
Επενδύει στην έρευνα, την καινοτομία, τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση.
Επενδύει στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Αποβλέπει σε μια Ελλάδα που να παράγει, να εξάγει και να προοδεύει.Αυτή την Ελλάδα θέλουμε.
Την Ελλάδα που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.Το δικό μας κομμάτι της γης είναι ένας ευλογημένος τόπος Ο Νομός Τρικάλων έχει προφανή συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Ο αγροτικός τομέας και η μεταποίησή του από τη μια και ο τουρισμός από την άλλη μπορούν να τραβήξουν τον τόπο μας μπροστά. Η Καλαμπάκα με τα Μετέωρα, ο ορεινός όγκος της Πύλης και οι ομορφιές της πόλης των Τρικάλων μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν το οποίο θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στον τόπο μας.
Ο νομός μας έχει ήδη γίνει πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και αυτό θα πρέπει να το συνεχίσουμε και να το αναπτύξουμε περαιτέρω.
Είναι ανάγκη να συντονιστούμε για να τα κάνουμε πραγματικότητα.
Να σκεφτούμε ανοιχτά και θετικά, μακριά από σκοπιμότητες για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα για όλους. Ως άνθρωπος της αγοράς ξέρω να συνεργάζομαι.
0000
Να αφήνω στην άκρη ανούσιους εγωισμούς και να επικεντρώνομαι στον στόχο.
Και ο στόχος είναι ένας: Όλοι μαζί να τραβήξουμε τον τόπο μας μπροστά για μας και τα παιδιά μας. Για τους μεγαλύτερους από εμάς που θέλουν να μας δουν να προκόβουμε και να δικαιώνουμε έτσι και τα όνειρά τους.Ως άνθρωπος της αγοράς, ξέρω τι σημασία έχει η σταθερότητα προκειμένου τα προϊόντα μας να βρίσκονται σε όλες τις αγορές του εξωτερικού.
Γνωρίζω, πως χωρίς εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε και εμείς, την εμπιστοσύνη της αγοράς.
Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να φοβηθούμε.
Είμαστε ένας έξυπνος και ικανός λαός.
Τα νέα παιδιά έχουν δεκάδες εφόδια.
Αρκεί να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον για να ξεδιπλώσουν έτσι τις ικανότητές τους απογειώνοντας την Πατρίδα μας.

000000
Φίλες και Φίλοι,
Ως γεωπόνος που τόλμησε να συνδυάσει την επιστημονική του γνώση με το σύγχρονο επιχειρηματικό πνεύμα και να μπει στο ελεύθερο επάγγελμα, θέλω να σταθώ στις δυνατότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα για το Νομό μας. Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε τις μοναδικές ικανότητες των Τρικαλινών στην επιχειρηματικότητα για να δημιουργήσουμε νέες παραγωγικές μονάδες αλλά και να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τις υπάρχουσες. Να προσφέρουμε θέσεις εργασίας, μειώνοντας έτσι την ανεργία, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας.
Η μείωση της ανεργίας θα έρθει μόνο με την παραγωγή.
Εμείς, που ζούμε στην καρδιά της ελληνικής υπαίθρου, ξέρουμε τι θα πει παραγωγή. Γνωρίζουμε, ότι μπορούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα εφόσον υπάρχει σταθερότητα.
Ξέρουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες τις οποίες δεν πρέπει να χάσουμε.
Ευκαιρίες κυρίως στον πρωτογενή τομέα με στήριξη των παραδοσιακών καλλιεργειών, όπως το βαμβάκι και τα δημητριακά.
Αλλά, και με την ανάπτυξη νέων, όπως, η δενδροκομία, τα κηπευτικά αλλά και άλλες που μπορούν να δώσουν νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας.
Επίσης, σημαντικό κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής αποτελεί και η κτηνοτροφία.
Θα πρέπει, να δώσουμε έμφαση, στην ανάπτυξη περισσότερων και μεγαλύτερων κτηνοτροφικών μονάδων, ώστε να στηριχθεί το κόστος παραγωγής , με σκοπό να μειωθεί το συνολικό κόστος ανά μονάδα προϊόντος.
Με αυτόν τον τρόπο τα κτηνοτροφικά μας προϊόντα, όπως το γάλα, το κρέας αλλά και άλλα, θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά οι εισαγωγές, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν σημαντικά οι εξαγωγές μας.

Ως προς αυτό θα είμαι κατηγορηματικός.
000
Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος παραγωγής.
Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τη ζωντανή παραγωγή και εγώ,
είμαι εδώ
για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Γνωρίζω πολύ καλά το κόστος του ρεύματος, του πετρελαίου, των γεωργικών εφοδίων αλλά και άλλων αστάθμητων παραγόντων που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Γνωρίζω επίσης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα φέτος με την εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων καθώς επίσης και των παραγωγών των ζαχαροτεύτλων που είχαν να πληρωθούν έξι μήνες.Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το παν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα αλλά και άλλα που σας ανέφερα πιο πάνω.

Η Πολιτεία, θα πρέπει να προωθήσει τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ουσιαστική στήριξη του αγρότη και του κτηνοτρόφου στο δύσκολο έργο τους.
Ειδικά σήμερα, που τα προϊόντα τους δέχονται το σκληρό ανταγωνισμό των αντίστοιχων προϊόντων του εξωτερικού. Από την άλλη, οι ίδιοι οι παραγωγοί, οι οποίοι από κοινού, μέσω συνεργατικών και ομαδικών πρωτοβουλιών, έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν, ρίχνοντας το κόστος παραγωγής, ενώ παράλληλα με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους.

Έτσι θα φτιάξουμε την ανταγωνιστική γεωργία που θα βγάλει τη χώρα μας δυναμικά στο προσκήνιο.
Φίλες και Φίλοι,
Έχουμε χρέος ως χώρα, να επενδύσουμε στον Τουρισμό, στην Αγροτική Ανάπτυξη, σ την Ενέργεια,
στην Έρευνα και την Τεχνολογία.Να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος το οποίο δεν θα φοβάται τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές.Μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα παντού.
Μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος και διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.Μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την εξάλειψη των «εμποδίων εισόδου» νέων επιχειρήσεων.Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις.
Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, για μικρότερο, ευέλικτο και λειτουργικό κράτος.
Μεταρρυθμίσεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας.Μεταρρυθμίσεις από τη μια, και ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους από την άλλη , ώστε να γίνει δίκαιο, ασφαλές και αποτελεσματικό.
Να υπάρχει ένα σύγχρονο δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους.
Ως νέος άνθρωπος, δεν μπορώ να δεχθώ οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, να παίρνουν τις πενιχρές τους συντάξεις μήνες, ή και χρόνια μετά την υποβολή των αιτήσεων.
Απαιτώ ταχύτητα στην απονομή των συντάξεων.
Σ’ αυτό, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει κάνει σοβαρά βήματα, αλλά ήρθε η ώρα να κάνουμε πραγματικά άλματα για να κατακτήσουμε το αυτονόητο.
Και επειδή, είμαι εδώ για να αναλάβω δεσμεύσεις και όχι για να παρακολουθώ απλώς τις εξελίξεις θέλω και εγώ να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα επιτρέψει άλλες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.Ως εδώ και μη παρέκει. Οι επίδοξοι μαθητευόμενοι μάγοι θα πρέπει όμως να εξηγήσουν τις δικές τους παροχές, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρωτόγνωρες περιπέτειες.
Ευτυχώς ο λαός δεν έχει κοντή μνήμη και είμαι βέβαιος ότι θα πράξει το χρέος του την επόμενη Κυριακή δίνοντας έτσι μια αποφασιστική απάντηση στον επικίνδυνο λαϊκισμό που μόνο δεινά έφερε στον τόπο μας.
Φίλες και φίλοι ,
Εμείς,
Δεν παίζουμε με την Ελλάδα. Δεν παίζουμε με την παρουσία μας στην Ευρώπη.
Δεν παίζουμε με τις επιδοτήσεις των αγροτών. Δεν παίζουμε με τις συντάξεις και τους μισθούς των εργαζομένων.Δεν παίζουμε με το μέλλον της πατρίδας μας.Δεν παίζουμε στα ζάρια, όσα με θυσίες κερδίσαμε ως τώρα. Η επιστροφή στα ελλείμματα, οι ψευδαισθήσεις πως θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές,
οι μονομερείς ενέργειες, θα οδηγούσαν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας και θα μετέτρεπαν την Ελλάδα σε σύγχρονη «Ιφιγένεια». Θα ανέκοπταν το δρόμο εξόδου από την κρίση και θα απειλούσαν τη θέση της στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να παίζουν με την Ελλάδα.
Κάποιοι δεν νοιάζονται παρά μόνο για το κόμμα τους. Κάποιοι αδιαφορούν για τους κινδύνους που προκαλούν τα πειράματά τους.
Φίλες και φίλοι,
Από το 1974 έως σήμερα, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται δύναμη ευθύνης και προσφοράς.
Θέλουμε διαλεκτική αντιπαράθεση ιδεών. Όχι, όμως, διχαστικούς καβγάδες.
Θέλουμε συζήτηση σε θέσεις και προτάσεις. Όχι γενικότητες και ύβρεις.
Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια. Όχι παιχνίδια σε βάρος της χώρας.Εμείς,
οι νέοι άνθρωποι, θέλουμε ένα μέλλον με προοπτική και όχι ένα παρόν και μέλλον με αβεβαιότητα και εφιάλτες. Είμαστε εδώ όπως ήμασταν πάντα για τα μεγάλα και τα δύσκολα. Περήφανοι για τις ιδέες μας. Περήφανοι για τους αγώνες που δώσαμε και αυτούς που θα συνεχίσουμε να δίνουμε και στο μέλλον. Περήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες.
Φίλες και φίλοι,
Η πιο πλατειά συμμετοχή στις κάλπες εξασφαλίζει την πρωτιά της Παράταξής μας. Η δυναμική των τελευταίων ημερών, δυναμική που ενισχύεται μέρα με τη μέρα, ακυρώνει τα σχέδια εκείνων που παίζουν με την Ελλάδα μας.Η συμμετοχή σας είναι καθοριστική. Η επιλογή σας είναι μείζονος σημασίας. Σας καλώ να στείλετε μήνυμα ανανέωσης. Ήρθε ο καιρός, να σας εκπροσωπήσει ένας από εσάς. Ένας από εσάς που ξέρει τις αγωνίες και που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες σας.
Τα μηνύματα που σας φέρνω από τους βράχους των Μετεώρων, από το μπουγάζι της Πύλης και τον κάμπο της Φαρκαδόνας είναι ότι ήρθε η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Ήρθε η ώρα της πραγματικής ανανέωσης και σας καλώ, να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια. Σας καλώ, να κρίνετε και να συγκρίνετε.
Είμαι εδώ,απέναντί σας, ξεκάθαρος.Με προτάσεις και απόψεις.Δεσμεύομαι για μια διαρκή σχέση εμπιστοσύνης.Εδώ γεννήθηκα, εδώ ζω, εδώ δημιουργώ
και εδώ θα είμαι και την επομένη των εκλογών. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής αλλά ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που δοκιμάστηκα και αδικήθηκα όπως πολλοί από εσάς.
Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε για να σας εκπροσωπήσω με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα.
Χωρίς μισόλογα και ξύλινο πολιτικό λόγο. Χωρίς ανεδαφικές υποσχέσεις.
Χωρίς πολλά λόγια αλλά με πολλά έργα.
Για το νομό που μας αξίζει.
Για το Νομό Τρικάλων.Στις 25 του Γενάρη σας καλώ να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια με τη ψήφο σας. Επιλέξτε τους ανθρώπους που ξέρουν να δίνουν μάχες.
Τους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια προβλήματα με εσάς.
Δώστε μου την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τον τόπο μας με αξιοπρέπεια αλλά και μαχητικότητα.
Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.
Γεια σας και με τη Νίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης