"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Tα τρία κακά του δημοσίου βίου στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Η οικονομική ιστορία διδάσκει ότι σε πόλεις που διέθεταν αστική τάξη υπάρχει πλούτος και ανάπτυξη , ενώ οι παλιότεροι λέγανε ότι οι Ισραηλίτες δραστηροποιούνται  πάντα σε μέρη που κυκλοφορεί  χρήμα.
Τα Τρίκαλα ανέκαθεν διέθεταν πολυπληθείς και ευημερούσες και τις δύο άνω ομάδες πληθυσμού .
 Αυτό και μόνο από μόνο του αποδεικνύει ότι διαθέτουν αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα .
Τι πήγε όμως στραβά τελικά και ο νομός έμεινε στάσιμος τις τελευταίες δεκαετίες, αδυνατώντας ουσιαστικά  να ακολουθήσει τους εθνικούς ρυθμούς ανάπτυξης ;
Είναι γεγονός ότι τα Τρίκαλα ουδέποτε ανέδειξαν μεγάλους πολιτικούς ,παρά μονάχα μετριότητες που δεν προσέφεραν τίποτα στο τόπο μας .
Βασική αιτία της πολιτικής παρακμής αυτής, ήταν και είναι ακόμη και σήμερα, η στρεβλή και νοσηρή δομή του δημοσίου βίου, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τη μεταπολίτευση.
Διεφθαρμένα τοπικά ΜΜΕ ,οι χιλιάδες πελάτες του συστήματος που δημιούργησαν οι ρουσφετολογικοί διορισμοί του παρελθόντος και τα πολιτικά τζάκια, συνθέτουν ένα σκηνικό αρκούντως αποκρουστικό,  προκειμένου να ασχοληθούν οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας με τα κοινά .
Το άθλιο αυτό τρίπτυχο διαμορφώνει ακόμη και σήμερα δυστυχώς, το πολιτικό σκηνικό στα Τρίκαλα και όλοι μαζί υποκριτικά αναρωτιούνται ,ΜΜΕ ,πελάτες ψηφοφόροι και πολιτικοί.
  Άραγε τις πταίει …;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης