Καταγγελία σε Αγοραστό για πελατειακές μετακινήσεις προϊσταμένων Reviewed by Momizat on . ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ “ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ”   Μετακινήσεις Προϊσταμένων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας   Αντί να προχωρήσει, όπως είναι υποχρεωμένος ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ “ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ”   Μετακινήσεις Προϊσταμένων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας   Αντί να προχωρήσει, όπως είναι υποχρεωμένος Rating: 0

Καταγγελία σε Αγοραστό για πελατειακές μετακινήσεις προϊσταμένων

Καταγγελία σε Αγοραστό για πελατειακές μετακινήσεις προϊσταμένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ “ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ”

 

Μετακινήσεις Προϊσταμένων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

 

Αντί να προχωρήσει, όπως είναι υποχρεωμένος από το νόμο, στη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τα οποία είναι τα μόνα αρμόδια για την επιλογή Προϊσταμένων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, πιστός στη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, των κομματικών φίλων και των “ημετέρων”, προχωρά με αποφάσεις αμφισβητούμενης νομιμότητας αλλά ευδιάκριτης σκοπιμότητας σε “στοχευμένες” αντικαταστάσεις-τοποθετήσεις προϊσταμένων σε νευραλγικές οργανικές μονάδες της Περιφέρειας, καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης.

Τελευταίο κρούσμα –διότι αντίστοιχα “περιστατικά” είχαμε και στα τέλη του 2014-, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία του άρθρου 41 του Ν. 4325/15 για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που είναι η 31-7-2015, αποτελεί η μετακίνηση της Προϊσταμένης του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας σε θέση «ψυγείο». Η προϊσταμένη αυτή αντικαταστάθηκε με άλλη υπάλληλο, με αδιευκρίνιστα κριτήρια (κομματικά ίσως;), η οποία δεν είναι μόνιμη αλλά με σύμβαση, δεν έχει κριθεί ποτέ από Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως προϊσταμένη, ούτε διαθέτει την αντίστοιχη εμπειρία διοίκησης.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας (και Προέδρου των Περιφερειαρχών!) κ. Αγοραστού και τον καλούμε να ανακαλέσει όλες τις αποφάσεις που έλαβε με αμφισβητούμενα κριτήρια και να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καθώς και στη διενέργεια αδιάβλητων κρίσεων του προσωπικού και την επιλογή προϊσταμένων με αξιοκρατία και διαφάνεια, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

04-06-2015

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή