Νεκρός σε τροχαίο ο διάσημος μαθηματικός Τζον Νας Reviewed by Momizat on . Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε ο διάσημος αμερικανός μαθηματικός Τζον Νας, η ζωή του οποίου αποτέλεσε το σενάριο της ταινίας «A Beautiful Mind» (Ενας Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε ο διάσημος αμερικανός μαθηματικός Τζον Νας, η ζωή του οποίου αποτέλεσε το σενάριο της ταινίας «A Beautiful Mind» (Ενας Rating: 0

Νεκρός σε τροχαίο ο διάσημος μαθηματικός Τζον Νας

Νεκρός σε τροχαίο ο διάσημος μαθηματικός Τζον Νας

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε ο διάσημος αμερικανός μαθηματικός Τζον Νας, η ζωή του οποίου αποτέλεσε το σενάριο της ταινίας «A Beautiful Mind» (Ενας υπέροχος άνθρωπος).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μαθηματικός του πανεπιστημίου του Πρίνστον και βραβευμένος με το Νομπελ Οικονομίας το 1994 σκοτώθηκε μαζί με την σύζυγό του, όταν το ταξί στο οποίο επέβαιναν στο Νιου Τζέρσει προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ο Τζον Νας ήταν 86 και η σύζυγός του 82 ετών. Σύμφωνα με τις αρχές κανένας από τους δύο δεν φορούσε ζώνη, καθώς εκτινάχθηκαν στη διάρκεια της πρόσκρουσης από το ταξί.

Το 2015, ο Τζων Φορμπς Νας τιμήθηκε με το Βραβείο Άμπελ μαζί με τον Λούις Νίρενμπεργκ για τις εντυπωσιακές και σημαίνουσες συνεισφορές στη θεωρία των μη-γραμμικών μερικών διαφορικών εξισώσεων και στις εφαρμογές τους στη γεωμετρική ανάλυση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή