Χρήστος Σιμορέλης, ο Συριζαίος που εφηύρε τα μνημόνια Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Αριστερός Ψάλτης Η ιστορία αυτού του τόπου θα καταγράψει τρεις πολιτικές μορφές που με φράσεις του σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Αριστερός Ψάλτης Η ιστορία αυτού του τόπου θα καταγράψει τρεις πολιτικές μορφές που με φράσεις του σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, Rating: 0

Χρήστος Σιμορέλης, ο Συριζαίος που εφηύρε τα μνημόνια

Χρήστος Σιμορέλης, ο Συριζαίος που εφηύρε τα μνημόνια

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Αριστερός Ψάλτης

Η ιστορία αυτού του τόπου θα καταγράψει τρεις πολιτικές μορφές που με φράσεις του σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, αυτή των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Τον Θεόδωρο Πάγκαλο του «όλοι μαζί τα φάγαμε», τον Άδωνη Γεωργιάδη του «είμαι πιο μνημονιακός από τους τροϊκανούς» και του συντοπίτη μας Χρήστου Σιμορέλλη του «ακόμα και αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, εμείς θα έπρεπε να τα εφεύρουμε»!!!

Ο Χρήστος Σιμορέλης διατέλεσε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες του κόμματός του στα Τρίκαλα. «Ιταλοσπουδαγμένος» , οπαδός του ποδοσφαίρου και της κοινωνικής εξωστρέφειας , σε σημείο που ραδιόφωνο της πόλης πριμοδοτώντας τον για να ενισχυθεί εκλογικά, τον είχε αναγάγει σε μοναδικό εκπρόσωπο της κοινωνίας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015.

Εξάλλου ο Τρικαλινός βουλευτής ενδιαφέρονταν πάντοτε για την δημόσια του εικόνα, σε σημείο που να μην αφήνει ακόμα και ευχέλαιο στη στενή του εκλογική περιφέρεια που να μην παραστεί.

Μόνο για μία περίοδο φάνηκε να αποσύρει το ενδιαφέρον από την πολιτική του ανέλιξη, γύρω στα 2011 όταν και παραιτήθηκε από γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΝ και αρνήθηκε πεισματικά να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2012, προφανώς απογοητευμένος από την πιθανότητα εκλογιμότητας του.

Επανήλθε αμέσως μετά την εκλογική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ και ορίσθηκε μάλιστα μέλος της 3μελους επιτροπής παρακολούθησης του κοινοβουλευτικού έργου (!!!) για την οργάνωση Τρικάλων, υποθηκεύοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία του στο επόμενο ψηφοδέλτιο, που όπως όλα έδειχναν θα οδηγούσε στην κυβερνησιμότητα.

Αυτή είναι και η πεμπτουσία της πολιτικής για το Χρήστο Σιμορέλη, για τον άνθρωπο που ξεδιάντροπα ισχυρίζεται ότι είναι αριστερός, αλλά που θεωρεί ότι θα έπρεπε η… Αριστερά να ανακαλύψει τα μνημόνια, αν δεν τα είχαν φέρει στην Ελλάδα ο ΓΑΠ και οι Σαμαροβενιζέλοι, ο άνθρωπος που διαδήλωνε το 2007 ενάντια στο φράγμα της Μεσοχώρας κρατώντας ο ίδιος το πανώ που έγραφε «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ» και που στα τέλη του 2015 ασκούσε κριτική στο υπουργείο γιατί καθυστερεί η έμφραξη του ποταμού !!!

Πολλά πράγματα εκπροσωπεί ο Χρήστος Σιμορέλλης.

Το κυριότερο όμως από όλα είναι ο άκρατος και παλιαοκομματικός πολιτικαντισμός του.

Ακόμα και τον Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ θα ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία!!!

Σχόλια (1)

  • Σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.

    Δεν τα εφηύρε. Απλώς τα νομιμοποίησε δια της ψήφου. Ό,τι και να του έφερναν, θα το ψήφιζε. Όπως και η υπόλοιπη κομπανία. Ούτε τον παλαιοκομματισμό ανακάλυψε. Αλλά αφού αυτός φτουράει στο πόπολο, αυτόν πουλάει.

    Τι φταίει αυτός που του έτυχε να είναι βουλευτής σε προτεκτοράτο; Αυτουνού του ‘κατσε το λαχείο. Να το κλωτσήσει;

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή