"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Απάντηση στο δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” και τους μεθοδευτές του

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

     Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στα ψέματα και τις ανακρίβειες του κατευθυνόμενου και αναληθούς κειμένου του “Πρώτου Θέματος”, γι’ αυτό και καθυστέρησα να το κάνω. Το γεγονός ότι κάποιος “βομβαρδίζει” με “καταγγελίες” δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο, άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός: “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

     Ενδεικτικά, αναφέρω ένα μεγάλο ψέμα του δημοσιεύματος, ότι ο “αδικημένος” ήταν πρώτος και έγινε τρίτος, ενώ ίσχυε το αντίθετο: ήταν πάντα τρίτος και παρέμεινε τρίτος σε όλες τις φάσεις της κρίσης. Ενώ, αντίθετα, ο “ευνοημένος” δεν ήταν ποτέ τρίτος, ήταν πάντα πάνω από τον “αδικημένο” με διαφορά και γι’ αυτό κρίθηκε να αναλάβει αυτός την θέση του Διευθυντή Παθολογίας.

     Επίσης, να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι το Διοικητικό Εφετείο εξετάζει τυπικούς – διαδικαστικούς λόγους – για τους οποίους ο “ευνοημένος” ουδεμία ευθύνη φέρει – και όχι προσόντα υποψηφίων.

Είναι σαφές ότι στη νέα κρίση που θα γίνει ΑΜΕΣΑ με την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή – γιατί εκεί οφείλεται η όποια μικρή καθυστέρηση – εφόσον δεν θα υφίστανται πλέον οι τυπικοί – διαδικαστικοί λόγοι και τα προσόντα παραμένουν τα ίδια, δεν τίθεται πλέον και θέμα αλλαγής του τελικού αποτελέσματος.

     Αλλά επειδή την ΣΙΩΠΗ κάποιοι μπορούν να την εκλάβουν ως ΕΝΟΧΗ και επειδή η ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ είναι ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ διαδικασία, έχω να απαντήσω τα εξής:

 

  1. Μπορεί ο “αδικημένος” να μας πει ποια είναι η επιστημονική και κοινωνική υπεροχή του; Όσοι λίγοι τον γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Όσοι πολλοί δεν τον γνωρίζουν, ας κάνουν τον κόπο να αποκτήσουν και αυτοί προσωπική εμπειρία. Αν ο “αδικημένος” και “οποιοσδήποτε άλλος αδικημένος” επιθυμεί να αναλάβει την διεύθυνση μιας Παθολογικής Κλινικής “ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”.
  2. Για τον “ευνοημένο” μιλά η συνεπής, έντιμη και σημαντική κοινωνική και επιστημονική προσφορά του. Εξάλλου, για τους μη γνωρίζοντες, οφείλω να καταστήσω γνωστό ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα προκειμένου να τον τιμήσει για την έντονη πανελλήνια επιστημονική του δράση, τον έχει συμπεριλάβει τιμητικά ως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ-ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΕΣΥ στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος (Ε.Π.ΒΕ.) που αποτελεί και μέλος του Δ.Σ της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας (EFIM), στην οποία συμμετέχουν 7 (ΕΠΤΑ) Τακτικοί Καθηγητές Παθολογίας από τα 4 Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο Αλεξανδρούπολης) και βέβαια στο συγκεκριμένο Δ.Σ συμμετέχει ως μοναδικός γιατρός ΕΣΥ και ο “ευνοημένος”.
  3. “Ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής που ευνόησε τον συνεργάτη του” – και του οποίου η συμμετοχή προβλεπόταν εκ. ν. 3754/2009. Ο εν λόγω Διευθυντής είναι αυτός που η κοινωνία μετά από πολυετή, έντιμη, ανιδιοτελή, σημαντική και υπεύθυνη επιστημονική, συνδικαλιστική και κοινωνική προσφορά τον τίμησε 2 (δύο) φορές ως πρώτο βουλευτή με το κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

     Και για να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα: “Από πότε η φιλική και καλή σχέση 2 (δύο) συνεργατών “ποινικοποιείται”; Ενώ η εχθρική, όπως στην περίπτωση του “αδικημένου” με τον Διευθυντή του, θα πρέπει να θεωρείται “πλεονέκτημα”;

 

Εξάλλου, έχουμε πρόσφατα παραδείγματα και είδαμε ποια ήταν τα αποτελέσματα στην εύρυθμη ή μη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου μας σε αυτές τις Κλινικές που υπήρχε φιλική σχέση μεταξύ των συνεργατών και σε αυτές που υπήρχε εχθρική σχέση. Και βεβαίως το ζητούμενο είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας στον πολίτη και όχι οι ίντριγκες και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζομένων. 

 

     Ας μην βιαζόμαστε, λοιπόν, μέσα από παραπλανητικά δημοσιεύματα και ανυπόστατες “καταγγελίες” από τους λίγους κακοπροαίρετους, να βγάζουμε βεβιασμένα και λανθασμένα συμπεράσματα, γιατί – αν όχι όλοι – τούλάχιστον οι πολλοί, που είναι καλοπροαίρετοι ξέρουν ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ…

 

     Εξάλλου, φασαρία μην ξεχνάτε κάνουν οι τενεκέδες…δεν κάνουν οι πολύτιμοι λίθοι…γιατί αυτούς όσο και αν τους κακοποιήσεις παραμένουν πολύτιμοι λίθοι.

 

     Θα προσέξατε ότι δεν έβαλα Ονοματεπώνυμα. Το έκανα σκόπιμα και χρησιμοποίησα τους τίτλους “αδικημένος”, “ευνοημένος” και “αυτός που ευνόησε” γιατί μένουμε όλοι στον ίδιο νομό και γιατί όλοι κατάλαβαν ποια είναι τα 2 (δύο) από τα 3 (τρία) Αν κάποιο Ονοματεπώνυμο δεν κατάλαβαν είναι το τρίτο και αυτό κάτι μπορεί να σημαίνει…

 

     Εξάλλου, όλοι έχουμε παρελθόν, μέλλον και στο τέλος της πορείας μας, η ιστορία θα μας δικαιώσει ή θα μας απορρίψει…

 

     Είναι η τελευταία φορά που απαντώ στους ανεμιστήρες της λάσπης γαι ένα γεγονός που δεν αφορά την κοινωνία, μια κοινωνία, μάλιστα, που έχει στην παρούσα φάση πολύ πιο σημαντικά προβλήματα να λύσει.

 

Υ.Γ.α) Θα σας παρακαλέσω να μην δημοσιευτούν φωτογραφίες, αλλά αν παρά την επιθυμία μου δεν το σεβαστείτε, θα επιθυμούσα να βάλετε και των 3 (τριών), διαφορετικά θα το εκλάβω ως μεροληψία, αν απουσιάζει η φωτογραφία ενός εκ των 3 (τριών)…

      β) Η απάντηση στο δημοσίευμά σας να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν του δημοσιεύματος-καταγγελίας του “Πρώτου Θέματος”, διαφορετικά θα εκληφθεί και πάλι ως μεροληψία.

 

*Στην περίπτωση που δεν βάλετε φωτογραφίες, το αφήνω στη δική σας διακριτική ευχέρεια να συμπεριλάβετε από το Υ.Γ. και τοα) και το β). Διαφοετικά, αν βάλετε φωτογραφίες, το αφήνω και πάλι στη διακριτική σας ευχέρεια να συμπεριλάβετε από το Υ.Γ. μόνο την παράγραφο β).

 

Υπογραφή

Ο “ευνοημένος” που θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άλλος κατά τον ίδιο τρόπο “ευνοημένος”.

 

trikkipres :  To παραπάνω κείμενο είναι απάντηση στο θέμα που αναδημοσιεύσαμε πριν μερικές ημέρες από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο :  Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: «Βροχή» οι καταγγελίες για ρεσιτάλ παρανομίας και αυθαιρεσίας

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ύποπτα γιατί κάτι κρύβουν. “Ευνοημένε’ ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα! Ακυρώθηκε η κρίση από το δικαστήριο, ναι η όχι; Οι επιθεωρητές υγείας μιλάνε για παρατυπίες που εμπεριέχουν ποινικές και διοικητικές ευθύνες στην κρίση του ΣΚΕΙΟΠΝΙ ,ναί η όχι Δηλαδή κάνουν λάθος οι δικαστές και οι Ελεγκτές, και έχεις δικαιο εσύ; Αστα τα παραμύθια!

  2. Ειναι τιμη μας να ειναι διευθυντης ο κ. Μυλωνας . Θα μπορουσε βασει των προσοντων του να διδασκει στο πανεπιστημιο.

  3. Εγώ αυτό που μπορώ να καταθέσω από την εμπειρία που είχα από τη νοσηλεία μου στην κλινική είναι οτι ο “ευνοημένος” πέρα από πολύ καλός γιατρός ειναι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    Επίσης το να υποκινούνται δημοσιεύματα που ρίχνουν λάσπη πάνω σε έναν άνθρωπο αλλά κυρίως πάνω στο νοσοκομείο της πόλης μας από τρικαλινούς είναι τουλάχιστον λυπηρό…

  4. Ειμαστε τυχεροι που εχουμε για διευθυντη εναν τοσο αξιολογο και ευφυη ανθρωπο! .Και πανω απ`ολα αριστο επιστημονα.

  5. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Εν πάσει περιπτώσει, αν λοιπόν κανείς διαβάσει την επιχειρηματολογία του ”αδικημένου ”γιατρού” ”, θα διαπιστώσει πως είναι τελείως ανούσια. Πρώτον, αν είχε βάση τότε γιατί και ο 3ος γιατρός της κρίσης δεν ”ρίχνει λάσπη” δημόσια?? Δεύτερον, είναι πασίγνωστο πως ο ”αδικημένος ”γιατρός” ” είναι ψυχοπαθολογικά δικομανής. Η συμπεριφορά του είναι τυπική παρανοϊδούς παραληρητικής διαταραχής, κάτι που οποιοσδήποτε πρωτοετής ειδικευόμενος Ψυχιατρικής μπορεί να διαγνώσει πίνοντας καφέ και καπνίζοντας. Τρίτον, να τονίσω πως η συχνή αναφορά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο του ”Πρώτου Θέματος” βγάζει μάτι πως εξυπηρετεί μόνο παραπλανητικούς σκοπούς. Αφού η κυβέρνηση πάει κατα διαόλου, βολεύει να χρησιμοποιηθεί και αυτό για να ”αποδειχθεί”πόσο σκάρτη ήταν η διαδικασία, εεε?? Τέταρτον, στην μαζική πλειονότητα των κρίσεων (ακόμη και για ανέλιξη μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου) η διαδικασία δεν διενεργείται με απαρτία των μελών των επιτροπών. Εν κατακλείδει, ο ”αδικημενος” ας κοιτάξει να ασχοληθεί με τους ασθενείς του (αν και φαίνεται πως είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει). Ας αποδεχθεί επιτέλους ότι δεν άξιζε, ούτε αξίζει ούτε θα αξίζει πότε την εν λόγω θέση πόσο μάλλον έναντι στον εκ παραδοχής ”αδικημένο”. Σαφώς και θα αποδειχθεί η αξία όλων στην επικείμενη και οριστική κρίση. Κρίμα, η φασαρία και ο διασυρμός του νοσοκομείου τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

  6. Ο “ευνοημένος” αποτελεί ένα άτομο που το χαρακτηρίζει το ήθος και η αξιοπρέπεια στη μέχρι τωρα πορεία της ζωής του. Ένας εξαίρετος γιατρός με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά προσόντα. Τιμή μας λοιπόν στις εξέχουσες αυτές θέσεις να βρίσκονται οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ !!!

  7. Μπράβο στο νοσοκομειο τρικαλων.Κορυφαιος γιατρός διοικητής, κορυφαίος γιατρός διευθυντής (αλήθεια σε ποια κλινική διευθυντευει?.)πάμε ολοταχώς και για αλλά μεγαλύτερα.Για συνέλθετε γιατροί του νοσοκομείου τρικαλων και δείτε κανέναν άρρωστο και αφήστε τις ψεύτικες αναρτήσεις δεν μας πείθουν .Γνωριζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

  8. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν υπόνοιες για τη νομιμότητα μιας διαδικασίας η οποία οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα. Και η γνώμη της δικαιοσύνης δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή. Ωστόσο, το γεγονός ότι μια διαδικασία δεν ήταν καθόλα σύννομη, δε σημαίνει ότι οδήγησε και σε παράνομο – άδικο αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον όταν αυτό το αποτέλεσμα έχει δικαιωθεί επί του πρακτέου. Η συνεισφορά του “ευνοημένου” στη σωστή λειτουργία της Κλινικής – επιστημονική και διοικητική, την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη συναδελφικότητα μεταξύ των εργαζομένων υπήρξε ανεκτίμητη με ωφελημένους ασθενείς και συνεργάτες.

  9. λιγο κοσμια παιδια μην χρησιμοποιειται βρισιες και κοσμητικα. Εγω δεν ξερω κανενα απαυτουσ αλλα αμα κερδιζεισ δικαστικα σημαινει οτι εχεις δικιο και αυτοι που χασανε καλα να κανουνε να μην μιλανε και να σεβονται τη δικαισοσυνη γιατι μονο αυτηνα μασ εμεινε πια. αληθεια αφού χασανε στο δικαστηριο πως τα κανανε όολα καλα;.Μπραβο στο γιατρο που σηκοσε κεφαλι και τα εβαλε με τα θηρια.και αυτος ο αστυνομοσ μπεκας που γραφει παραπανω ειναι τρολ, αβαταρ η πληρωμενος γραφιασ του συρζα;πολα αποθημενα και κονμπλεξ εχεις αδελφε μπεκα.σε κυταξε κανασ ψυχιατροσ;

  10. Απο τη μια εχουμε εναν ανθρωπο που διευθυνει μια κλινικη λογω του ηθους του,της ακεραιοτητας του χαρακτηρα του και της επιστημονικης του καταρτισης… κι απο την αλλη εναν ανθρωπο που θα ηθελε να τη διευθυνει και καταφευγει σε δολια μεσα, αφου τα προσοντα του δεν του το επιτρεπουν.

  11. Θα πρέπει άμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να ιδρυθεί Έδρα με αντικείμενο τον επικερδή συντεχνιασμό και ατομικό ωφελιμισμό, τις ίντριγκες, τις διαμεσολαβήσεις και την επιτυχημένη συνδιαλλαγή με την εκάστοτε εξουσία, τις εξυπηρετήσεις κολλητών, τα αποτελεσματικά γλειψίματα για άκοπη ανέλιξη, την επαγγελματική ψηφοθηρία και την προσωπική στρατηγική και να την πάρει ως αριστεύσας ο “ευνοημένος”, που ήλθε πρώτος και αποδείχθηκε πιο έξυπνος και πιο ικανός, γιατί ο “αδικημένος” αποδείχθηκε αναποτελεσματικός και δικαίως ήλθε τρίτος….

  12. Αφου ακυρωθηκε ο διορισμος του ευνοημενου σαν διευθυντης γιατι κανει ακομα τον διευθυντη και δεν αφηνει τους αλλους διευθντες να διοικησουν την κλινικη; γιατι τον διατηρουν ακομα στη θεση αυτη;
    ο αδικημενος δικαιωθηκε απο το εφετειο τον γενικο επιθεωρητη και τους επιθεωρητες υγειας που εστειλαν τον φακελο στον εισαγγελεα. Ολοι αυτοι λοιπον εκαναν λαθος που δικαιωσαν τους αδικημενους και οχι οι φιλοι και συνεργατες του ευνοουμενου;
    Πραγματικα όπως γραφει καποιος παραπανω ¨ευνοημένε¨ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα!
    Ακομα γκρινιαζει ο ευνοημενος; ευτυχως που ορισμενοι αδικημενοι μαχονται για να ενθαρρυνονται οι αδικημενοι και να αποθαρρυνονται οι ευνοημενοι
    και επειδη τους ξερω και τους δυο καλα οπως και τα παρασκηνια εισηγητες κλπ,. Ενδεικτικα παραθετω οτι ο «αδικημενος» εχει δυο μεταπτυχιακα διπλωματα και τεσσερις μετεκπαιδευσεις ενω ο «ευνοουμενος» δεν εχει ουτε μεταπτυχιακα ουτε μετεκπαιδευσεις αλλα όπως λεει ο ευνοημενος, εχει τη φιλια με το βουλευτη του συριζα και τοτε συνεργατη του. Αυτο βεβαια ειναι τεραστιο προσον!!!! Ολοι καταλαβαινουμε. Γι αυτο να αφησει τα λοιπα παραμυθια. Η ουσια ειναι μια οτι με τη βουλα του εφετειου των επιθεωρητων υγειας και του γενικου επιθεωρητη δικαιωθηκαν οι αδικημενοι που ειναι δυο . Τον ενα μαλιστα το σκειοπνι τον μηδενισε επειδη δεν ηρθε στη συνεδριαση πραγμα που δεν προβλεπεται απο πουθενα. Ηταν και ηδη διεθυντης και εκανε και μετεκπαιδευση στο εξωτερικο!!! Ασε που ηταν ανθρωπινως δυνατον να ερθει απο το νησι του αφου ειδοποιηθηκε το προηγουμενο βραδυ !!! Με κουριερ. Ολοι αυτοι λοιπον εκαναν λαθος που δικαιωσαν τους αδικημενους και οχι οι φιλοι και συνεργατες;
    αληθεια ο αρθρογραφος γιατι μιλαει σε τριτο προσωπο; και αν ειναι ο ιδιος γιατι δεν βαζει το ονοματακι του;
    για τους σχολιαστες θελω να πω, ηρεμα συναδελφοι. Επιχειρηματα και οχι κραυγες και λεκτικους απαξιωτικους χαρακτηρισμους

  13. Η ιατρική παρουσία και προσφορά του “ευνοημένου” είναι γνωστή και καταγεγραμμένη στην Τρικαλινή κοινωνία. Υπηρέτησε επί πολλά χρόνια με ήθος, συνέπεια και εντιμότητα το νοσοκομείο μας και οι ασθενείς τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη. Αλήθεια ο “άλλος” ποίος είναι? Για ποία προσφορά του μπορεί να μιλήσει?

    • Αστειότητες από ανθρώπους με αστείρευτη πηγή χιούμορ και έλλειψη μέτρου! Λες και η κοινωνία τρώει κουτόχορτο και δεν κατάλαβε τι έγινε!
      Δεν έχετε καταλάβει ακόμη, κοτζάμ άντρες, ότι στη ζωή τίποτα δεν μετράει περισσότερο από την αξιοπρέπεια;Τι να τις κάνουμε τις θέσεις όταν ξεφτιλιζόμαστε για να τις αποκτήσουμε; Η ζωή δεν είναι αιώνια, σήμερα ζούμε αύριο όχι. Μόνο η ανάμνηση μένει. Και αν δεν είναι καλή για τους συνανθρώπους μας, δεν κάναμε τίποτα σε αυτή τη σύντομη ζωή μας…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης