"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Η Καλαμπάκα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσία πλήθους πιστών ψάλθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου πολιούχου Καλαμπάκας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

perifora-karas-ag-vis_14-9-15_00116

Μετά τον εσπερινό έγινε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου, μέσω των οδών Ε. Βλαχάβα και Τρικάλων με προορισμό την Πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου και ευλογήθηκε η αρτοκλασία.

Στη λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

perifora-karas-ag-vis_14-9-15_00209

Συμμετείχε ο κλήρος, οι Αρχές του Νομού και της πόλης μας, άγημα της ΣΜΥ, η Μπάντα της 1ης Στρατιάς κ.ά.

Ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε από τον κ. Γαβριήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι ο Άγιος Βησσαρίωνας είναι Άγιος αγάπης, προσφοράς, συγχωρήσεως, καταλαγής και άγιος που περνά στις πράξεις και δεν μένει στα λόγια. Είπε επίσης ότι ο Άγιος Βησσαρίωνας αποτελεί παράδειγμα που θα καθοδηγεί τις ζωές μας για να μην μένουμε στα λόγια, αλλά να περνάμε στις πράξεις.

perifora-karas-ag-vis_14-9-15_00198

Ο κ. Σεραφείμ δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους δύο ιεράρχες, σημειώνοντας ότι είναι νέοι Μητροπολίτες και πολύ αξιόλογοι.

Μετά το πέρας των ομιλιών μέσω της οδού Κονδύλη και Βλαχάβα έγινε η επιστροφή στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος για την Απόλυση.

perifora-karas-ag-vis_14-9-15_00109perifora-karas-ag-vis_14-9-15_00178

perifora-karas-ag-vis_14-9-15_00107

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης