Άγριο «σφάξιμο» Ζωής Κωνσταντοπούλου με Κυριάκο Μητσοτάκη Reviewed by Momizat on . «Πεδίο μάχης» η Βουλή με άγρια αντιπαράθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρω «Πεδίο μάχης» η Βουλή με άγρια αντιπαράθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρω Rating: 0

Άγριο «σφάξιμο» Ζωής Κωνσταντοπούλου με Κυριάκο Μητσοτάκη

MITSOTAKIS

«Πεδίο μάχης» η Βουλή με άγρια αντιπαράθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από την Siemens, δεν υπήρξε ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να πήρε τηλεφωνικό κέντρο της Siemens σπίτι του. «Θα απαντήσω για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζω ούτε έναν που να πήρε από την Siemens, δώρο τηλέφωνα για γραφείο, που να ανέλαβε να κουβαλάει για τη Siemens ή να εισπράττει για τη Siemens “μαύρα” χρήματα και να ψηφίζει εν συνεχεία συμβιβασμούς επονείδιστους και άκυρους σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος και του κοινωνικού συμφέροντος και επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και καταχρεώνοντας το λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

Ανέβαζοντας το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης συνέχισε σε έντονο ύφος η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Γιατί δεν είπατε την αλήθεια σήμερα. Αυτό το οποίο πιο πολύ σας έχει ενοχλήσει δεν είναι βέβαια που θα γινόταν ονομαστική ψηφοφορία, αν και αυτό δοκίμασε τα όριά σας και τις εκλεκτικές δικές σας συγγένειες. Αυτό που πιο πολύ σας έχει ενοχλήσει είναι ότι θα γίνει υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου λογιστικός έλεγχος του χρέους και θα δούμε ποιοι χρέωσαν ποιους, θα δούμε πως αποτιμάται το χρέος σήμερα, ποιοι πήραν τα δάνεια και για ποιους σκοπούς και για ποιες συμβάσεις των μιζών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει αναφορά στην προτροπή του πρωθυπουργού για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, που όπως φάνηκε δεν είχε μεγάλη απήχηση στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: «Να είστε προσεκτική όταν μιλάτε για προνόμια. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενστερνίστηκαν καν την προτροπή του Πρωθυπουργού να απαρνηθούν τα προνόμια. Πού ήσασταν εσείς τέσσερα χρόνια;» αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης.

Λίγο νωρίτερα, έντονα φορτισμένη και αφού είχε δεχτεί κατά την διάρκεια της ημέρας τα «καταιγιστικά πυρά» από σχεδόν όλες τις πολιτικές πτέρυγες του Κοινοβουλίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής «ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», επιχειρώντας να δώσει τις δικές της απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχτηκε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε την πρότασης της για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, σημειώνοντας ότι τα όσα ακολούθησαν «κατέδειξαν περίτρανα ότι υπήρχαν κάποιοι που δυσκολεύονταν να πουν το ναι» . «Η έννοια της ανάγκης για ονομαστική ψηφοφορία ήταν να μην έχουμε πόντιους Πιλάτους, αλλά βουλευτές υπεύθυνους που κατά συνείδηση απαντούν ότι ανάμεσα στα συμφέρονται των δανειστών και του λαού εμείς προκρίνουμε το συμφέρον και λέμε ναι στο νομοσχέδιο που κατατείνει να ανακουφίσει την ανθρωπιστική κρίση».

Η πρόεδρος της Βουλής συνέχισε λέγοντας ότι «οι προσωπικές αναφορές σε εμένα ως δήθεν έχουσα εκλεκτικές συγγένειες με την Χρυσή Αυγή παραγνωρίζουν την προσωπική και πολιτική μου διαδρομή. Οφείλατε να γνωρίζετε ότι με τη Χρυσή Αυγή έχω συγκρουστεί από θέση ευθύνης, ως μέλος των κινημάτων αλλά και ως δικηγόρος».

«Εκείνοι που επιχειρούν να εξάγουν συμπεράσματα δικαστικά από την κοινοβουλευτική διαδικασία προσφέρουν επιχειρήματα υπονόμευσης της δικαιοσύνης. Ήταν ακριβώς οι ίδιοι που συζητούσαν για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και έχουν καταγραφεί. Ήταν ο γενικός σας γραμματέας, ο κ. Μπαλτάκος. Αφήστε λοιπόν σε εμένα τα μαθήματα αντιφασιστικής ή δημοκρατικήςσυμπεριφοράς», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή