Αντί αίμα, ΜegaBites…. – Δανειστές και τράπεζες θέλουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς | Reviewed by Momizat on . ....σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι των δανειστών με τραπεζικά στελέχη: Τη λύση της ηλεκτρονικής διενέργειας πλειστηριασμών σχεδιάζουν οι τράπεζες ....σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι των δανειστών με τραπεζικά στελέχη: Τη λύση της ηλεκτρονικής διενέργειας πλειστηριασμών σχεδιάζουν οι τράπεζες Rating: 0

Αντί αίμα, ΜegaBites…. – Δανειστές και τράπεζες θέλουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς |

Αντί αίμα, ΜegaBites…. – Δανειστές και τράπεζες θέλουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς |

….σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι των δανειστών με τραπεζικά στελέχη: Τη λύση της ηλεκτρονικής διενέργειας πλειστηριασμών σχεδιάζουν οι τράπεζες προκειμένου να παρακάμψουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.
Ας με συγχωρέσει ο Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998) που θα παραφράσω την ρήση του (οι τροποποιήσεις σε παρένθεση, όπου ιδιωτικοποιηθούν μπαίνει το ψηφιοποιηθούν) και εσείς που σας κουράζω. Αλλά δεν κρατιέμαι….

“Ας (ψηφιοποιηθούν) τα πάντα, ας (ψηφιοποιηθεί) η θάλασσα και ο ουρανός, ας (ψηφιοποιηθούν) το νερό και ο αέρας, ας (ψηφιοποιηθεί) η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας (ψηφιοποιηθεί) και το περαστικό σύννεφο, ας (ψηφιοποιηθεί) το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των (ψηφιοποιησεων), (ψηφιοποιήστε) τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση ημών των ιδίων σε (έναν υπολογιστή). Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…Και μια και μπήκατε στον κόπο, (ψηφιοποιήστε και βγάλτε σε πλειστηριασμό) στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε”.

Θανάσης Ευαγγελόπουλος

η εικόνα προφίλ του Θανάσης Ευαγγελόπουλος

 Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς συμβολαιογράφους για να καμφθούν εντάσεις και επεισόδια

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς συμβολαιογράφους για να καμφθούν εντάσεις και επεισόδια

Τη λύση της ηλεκτρονικής διενέργειας πλειστηριασμών σχεδιάζουν οι τράπεζες προκειμένου να παρακάμψουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Η πρόταση αυτή που προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να μην απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων συζητήθηκε, κατά πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι των δανειστών με τραπεζικά στελέχη.

Τη δημιουργία της πλατφόρμας των e-πλειστηριασμών προσυπογράφουν κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δανειστές αλλά και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το ΤΧΣ σε έκθεσή του επικαλείται το μέτρο αυτό για τη διασφάλιση, μεταξύ άλλων, και της διαφάνειας στην αγορά των πλειστηριασμών.

Μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος που είναι επισπεύδων σε ένα πλειστηριασμό να προχωράει στη διαδικασία, χωρίς καν να απαιτείται η φυσική παρουσία του ίδιου ή του συμβολαιογράφου. Οι προσφορές θα γίνονται ηλεκτρονικά εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό μια ανοιχτή και διάφανη διαδικασία για όλους τους ενδιαφερομένους.

Εξάλλου παρά  την αποχή των συμβολαιογράφων οι ενέργειες για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί συνεχίζονται και η ιστοσελίδα με τις ανακοινώσεις γι’ αυτούς που επίκεινται να εμπλουτίζεται συνεχώς με περίπου 20 νέες ανακοινώσεις την ημέρα.

 

www.iefimerida.gr

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή