ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΕΠΟΝΙΤΕΣ! Reviewed by Momizat on . Μπριάζης Ιωάννης, 29 ετών Στεργιόπουλος Κωνσταντίνος, 27 ετών Γάτσας Στέργιος, 24 ετών Τσανάκας Απόστολος, 22 ετών Σύρμπας Κώστας, 22 ετών 72 χρόνια πέρασαν από Μπριάζης Ιωάννης, 29 ετών Στεργιόπουλος Κωνσταντίνος, 27 ετών Γάτσας Στέργιος, 24 ετών Τσανάκας Απόστολος, 22 ετών Σύρμπας Κώστας, 22 ετών 72 χρόνια πέρασαν από Rating: 0

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΕΠΟΝΙΤΕΣ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΕΠΟΝΙΤΕΣ!
Μπριάζης Ιωάννης, 29 ετών
Στεργιόπουλος Κωνσταντίνος, 27 ετών
Γάτσας Στέργιος, 24 ετών
Τσανάκας Απόστολος, 22 ετών
Σύρμπας Κώστας, 22 ετών
72 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που οι ναζί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, κρέμασαν στην πλατεία των Τρικάλων τους πέντε ΕΠΟΝίτες.
Πέντε παλικάρια που εντάχθηκαν στις γραμμές της ΕΠΟΝ μαζί με χιλιάδες νέες και νέους και ρίχθηκαν με όλη τους την ψυχή και την καρδιά στη μάχη ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια και φλόγα για μια καλύτερη ζωή, θυσίασαν τα νιάτα τους κι έχυσαν το αίμα τους για μια πατρίδα ελεύθερη, χωρίς ξένους και ντόπιους δυνάστες, με λαοκρατία κι εθνική ανεξαρτησία.
Δεν ξεχνούμε τους 5 ΕΠΟΝίτες που κρεμάστηκαν στην πλατεία της πόλης μας, δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες ΕΠΟΝίτες κι ΕΠΟΝίτισες που κυνηγήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν κι εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές, τους ντόπιους συνεργάτες τους, αλλά και το μετεμφυλιακό αστικό κράτος.
Αποτελεί ιερή υποχρέωση και καθήκον προς τη μνήμη των παλικαριών, όλων των ανθρώπων που εμπνέονται από τα οράματα και τα ιδανικά τους, συγκλονίζονται από τη θυσία τους και που αγωνίζονται για μια κοινωνία δίχως φτώχεια και φασισμό, δίχως εκμετάλλευση και διακρίσεις, για έναν κόσμο δικαιοσύνης, ειρήνης, ισότητας κι ελευθερίας, να τιμήσουν με την παρουσία τους 5 ΕΠΟΝίτες!
Με ένα κόκκινο λουλούδι, με υψωμένες και σφιγμένες γροθιές, με τα συνθήματα που αρμόζουν στη μέρα και στην υπέρτατη θυσία τους, καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον κόσμο των κινημάτων, να συγκεντρωθούμε στο μνημείο των 5 παλικαριών, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12 το μεσημέρι, τη Δευτέρα 18 Απρίλη.
Στη σημερινή εποχή του πιο άγριου, επιθετικού κι ολοκληρωτικού καπιταλισμού, στην εποχή της δικτατορίας των αγορών και του κεφαλαίου, της αναβίωσης του φασισμού και του ρατσισμού, της επέκτασης των πολεμικών συγκρούσεων και εντός της Ευρώπης, του προσφυγικού δράματος, των φραχτών, των κλειστών συνόρων για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους,  ο δρόμος που βάδισαν και πότισαν με το αίμα τους τα νιάτα της ΕΠΟΝ, φαντάζει ξανά μονόδρομος!!!
Ο δρόμος της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, ο δρόμος του ασυμβίβαστου, ανυποχώρητου αγώνα!
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΕΠΟΝΙΤΕΣ!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή