Απεμπλέκεται το φράγμα της Μεσοχώρας Reviewed by Momizat on . Υπεγράφησαν και τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την κατασκευή του φράγματος Μεσοχ Υπεγράφησαν και τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την κατασκευή του φράγματος Μεσοχ Rating: 0

Απεμπλέκεται το φράγμα της Μεσοχώρας

Απεμπλέκεται το φράγμα της Μεσοχώρας

Υπεγράφησαν και τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την κατασκευή του φράγματος Μεσοχώρας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Αναμφίβολα πρόκειται για ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες. Πρώτη θετική εξέλιξη είναι η υπογραφή των διαχειριστικών σχεδίων της υδατικής λεκάνης της Θεσσαλίας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μέσα στο διαχειριστικό σχέδιο αναφέρεται ότι η προσφορότερη, συμφερότερη κοινωνικά και οικονομικά λύση είναι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία και τον θεσσαλικό κάμπο για την αποφυγή της ερημοποίησης. Η δεύτερη θετική εξέλιξη είναι ότι ταυτόχρονα εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η συνέχιση των έργων της Μεσοχώρας, που σημαίνει ότι, τα χρήματα του ελληνικού λαού που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα δεν θα πάνε χαμένα καθώς θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλό κόστος, σε μία εποχή που υπάρχει ενεργειακό πρόβλημα, υψηλό κόστος και εισαγόμενη ενέργεια σε περιόδους μεγάλης ζήτησης. Αυτό είναι σημαντικό καθώς φέρνει και θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ολοκληρώνεται ένα από τα δυο κομμάτια του έργου του Αχελώου. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για την μεταφορά νερού στη Θεσσαλία, όπως κάναμε και μετά την πρώτη μάχη και την πρώτη νίκη που είχαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τη δεύτερη με την έγκριση των σχεδίων διαχείρισης της υδατικής λεκάνης της Θεσσαλίας και την τρίτη με την ανακοίνωση ότι αρχίζουν οι εργασίες στη Μεσοχώρα. Νομίζω ότι με τις μελέτες οι οποίες γίνονται για να εναρμονιστεί με τη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία το υπόλοιπο έργο, βαδίζουμε σε σωστό δρόμο για την υλοποίησή του αλλά δεν σταματούμε να διεκδικούμε».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή