Εκλογικός νόμος: Οριστικά τέλος στο σενάριο ψήφισης από 200 βουλευτές Reviewed by Momizat on . Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την σχετική ψηφοφορία - Στους 179 οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ, στους 102 οι κατά Αποκλείεται το ενδεχόμενο ψήφισης Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την σχετική ψηφοφορία - Στους 179 οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ, στους 102 οι κατά Αποκλείεται το ενδεχόμενο ψήφισης Rating: 0

Εκλογικός νόμος: Οριστικά τέλος στο σενάριο ψήφισης από 200 βουλευτές

Εκλογικός νόμος: Οριστικά τέλος στο σενάριο ψήφισης από 200 βουλευτές

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την σχετική ψηφοφορία – Στους 179 οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ, στους 102 οι κατά

Αποκλείεται το ενδεχόμενο ψήφισης του εκλογικού νομοσχεδίου με τουλάχιστον 200 βουλευτές, καθώς η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι θα απέχει από την σχετική ψηφοφορία.

Με τον τρόπο αυτό, υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών συγκεντρώνονται 179 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αλλά και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά τάσσονται οι 102 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο κ. Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι για να ισχύσουν άμεσα οι διατάξεις, πρέπει να ψηφιστούν από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

Πρακτικά, από τις ερχόμενες εκλογές θα ισχύσει η ρύθμιση για την ψήφο στα 17 έτη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή