Η ΛΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ 5 ΕΠΟΝΙΤΕΣ Reviewed by Momizat on .   Συμπληρώνονται φέτος 72 χρόνια  απο την ημέρα που οι  φασίστες κατακτητές μαζί με τους  έλληνες συνεργάτες τους κρέμασαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλ   Συμπληρώνονται φέτος 72 χρόνια  απο την ημέρα που οι  φασίστες κατακτητές μαζί με τους  έλληνες συνεργάτες τους κρέμασαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλ Rating: 0

Η ΛΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ 5 ΕΠΟΝΙΤΕΣ

Η ΛΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ 5 ΕΠΟΝΙΤΕΣ

 

Συμπληρώνονται φέτος 72 χρόνια  απο την ημέρα που οι  φασίστες κατακτητές μαζί με τους  έλληνες συνεργάτες τους κρέμασαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων τους 5 ΕΠΟΝίτες.

72 χρόνια μετά τιμούμε τους νεκρούς μας,ξαναθυμόμαστε την ΕΠΟΝ που γράφτηκε στην ιστορία με χρυσά γράμματα ενώνοντας 600.000 νέους πανελλαδικά κάτω από το όραμα για εθνική απελευθέρωση, εξάλειψη του φασισμού και του ναζισμού, υπεράσπιση της ειρήνης και χειραφέτηση της νεολαίας.

Σήμερα στην εποχή των μνημονίων και   της βαρβαρότητας του κεφαλαίου,

στην εποχή που η Ευρώπη γεμίζει φράκτες και στρατόπεδα του αίσχους για πρόσφυγες

και μετανάστες, το μήνυμα της αυταπάρνησης και της ανιδιοτέλειας  των 5 ΕΠΟΝίτων  που έγραψαν ιστορία  χωρίς να το γνωρίζουν μας εμπνέει ακόμα.

Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να προσφέρουμε στους  χιλιάδες νέους και νέες της Εαμικής   αντίστασης    που  έβαλαν τη δική τους τύχη σε δεύτερη μοίρα είναι να αγωνιστούμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις για ένα πλατύ ενωτικό αντιμνημονιακό  αριστερό μέτωπο  που θα ανατρέψει την σημερινή μνημονιακή  βαρβαρότητα και τους πολιτικούς της εκφραστές.

Για μία κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή