Η «πισίνα του Θεού»: Χτίστηκε στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου για να τη βλέπει καλύτερα ο Μεγαλοδύναμος Reviewed by Momizat on . Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος πριν λίγες ημέρες είχε συγκεντρώσει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί όπως υποστήριξε η Αρχιεπισκ Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος πριν λίγες ημέρες είχε συγκεντρώσει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί όπως υποστήριξε η Αρχιεπισκ Rating: 0

Η «πισίνα του Θεού»: Χτίστηκε στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου για να τη βλέπει καλύτερα ο Μεγαλοδύναμος

theodorakis_47
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος πριν λίγες ημέρες είχε συγκεντρώσει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί όπως υποστήριξε η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν απείλησε να πετάξει εκτός εκκλησίας την εκκλησιαστική επιτροπή της εκκλησίας της Παναγίας Τράχωνα η οποία είχε αρνηθεί να διαθέσει τα 450.000 ευρώ που διατηρούσε σε λογαριασμό. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό κανάλι πως ο ίδιος είναι διαχειριστής των χρημάτων της Εκκλησίας και μπορεί αν θέλει να σπάσει τη πόρτα τα μεσάνυχτα κάθε ναού και να πάρει ότι θέλει, ενώ αν πάρουν οτιδήποτε οι εκκλησιαστικές επιτροπές είναι κλέφτες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα Κυριακή η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες πισίνα που φτιάχτηκε στη ταράτσα και σκεπάστηκε με κεραμίδι ώστε να μην είναι ορατή. Είναι άγνωστο το κόστος της πισίνας αλλά όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα κατασκευών στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού χρειάστηκε να γίνουν ειδικές εργασίες για στήριξη του κτηρίου και στεγανοποίηση των κάτω ορόφων.

Πηγές της Αρχιεπισκοπή αναφέρουν ότι η πισίνα έγινε για ιατρικούς λόγους καθώς ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και οι γιατροί έχουν προτείνει να κάνει υδροθεραπεία. Προσφάτως έκανε εγχείρηση στη Γερμανία αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Παλαιότερα όταν ήταν Μητροπολίτης Πάφου πήγαινε σε παραλίες για το μπάνιο του.

Το σκίτσο είναι από την εφημερίδα “Πολίτης”:
xrysostomos

Αφήστε το σχόλιο σας