"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Καλαμπάκα – «Φεγγάρι μου ουρανόστρατο χαμήλωσε μια στάξη…»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών, το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών και ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων (ΣΚΑΜ) συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στην μαγεία αυτής της μοναδικής αυγουστιάτικης βραδιάς που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τα πάντα.

Χορηγός: ΚΑΒΑ ΤΣΙΝΑΣ.

 

Υπερθέαμα αυτός ο ουρανός. Η νύχτα αυτή τα έχει όλα: είναι καλοκαιρινή, αυγουστιάτικη και στον ουρανό ανεβαίνει μια εκπληκτική «παράσταση».

Κάτι τέτοιες νύχτες, με τέτοιο φεγγάρι, που μας δίνεται η ευκαιρία να «απογειωθούμε» δίπλα στο κύμα ή να απολαύσουμε έτσι απλά έναν περίπατο σε κάποια ξεχασμένη γραφική γειτονιά, είναι έτσι και αλλιώς σκέτη μαγεία. Και η πανσέληνος του Αυγούστου πάντα άκρως μοναδική.

Αφεθείτε για λίγες ώρες στη μαγεία αυτής της μοναδικής νύχτας που με τις μυθοπλασίες του λαού μας και τα παραμύθια είναι γιομάτη νεράιδες, ξωτικά αλλά και μάγισσες που προσπαθούν να κλέψουν λίγη από τη φεγγαρόσκονη που έχειτη δύναμη να μεταμορφώνει τα πάντα.

epi-stagon_panselinos_82016

Οι άγγελοι τραγουδούν και οι ερωτευμένοι επίσης. Το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» με τον Γιώργο Αδάμο στο πιάνο και την Ιφιγένεια Καραγκούνη στο τραγούδι θα παίξουν για όλους εμάς σε ένα ανεπανάληπτο μουσικό χώρο. Μια φωνή που μας ταξιδεύει στα πιο αγαπημένα μας ακούσματα με τρόπο μοναδικό και ένα πιάνο που με μαεστρία «παίζει» αναπάντεχα μουσικά παιχνίδια. Η μουσική τους συνάντηση στη σκηνή θα κλέψει τις καρδιές όλων μας. Κομμάτια από το Μονόγραμμα του Ελύτη θα γίνουν το πέρασμα της μουσικής στην ψυχή μας. Κι όλα αυτά κάτω από το μοναδικό λόφο του Προφήτη Ηλία, που με τους κατάλληλους φωτισμούς, θα μετατραπεί σε ένα ατμοσφαιρικό,ειδυλλιακό σκηνικό.

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι, χιλιοτραγουδισμένο, μαγευτικό, ερωτικό, θα γεμίσει με φως την ωραιότερη νύχτα του χρόνου, την πανσέληνο του Αυγούστου,

στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Καλαμπάκας
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα Μουσεία Ελληνικής Παιδείας και Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών θα φωτιστούν κι αυτά από το αυγουστιάτικο «ολόγιομο» φεγγάρι, που θα «κόβει» βόλτες στον ουρανό μας όλη νύχτα. Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι των Μουσείων θα παραμείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο από τις 19:30 έως τις 21:30, δίνοντας μας την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις όμορφες συλλογές τους.

Ο Συλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων «ΣΚΑΜ» διοργανώνει για τους φίλους του περιπάτου «Μια βόλτα στην Πανσέληνο». Χώρος συγκέντρωσης τα δύο Μουσεία, στις 20:30. Θα σεργιανίσουμε στις γραφικές γειτονιές της πόλης μας με προορισμό το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Καλαμπάκας, για να απολαύσουμε όλοι μαζί το φεγγάρι και τη μουσική. Δε θα χρειαστείτε πολλά, καλή διάθεση, ένα μπουκάλι νερό και ε να φακό.

Έναρξη περιπάτου: Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 69742-11830.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης