Με αναμμένη τη Φλόγα της ελπίδας Reviewed by Momizat on . Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων «Θεατρικές διαδρομές» παρουσίασε το έργο των Χρήστου Γιαννακόπουλου και Αλέκου Σακ Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων «Θεατρικές διαδρομές» παρουσίασε το έργο των Χρήστου Γιαννακόπουλου και Αλέκου Σακ Rating: 0

Με αναμμένη τη Φλόγα της ελπίδας

Με αναμμένη τη Φλόγα της ελπίδας

Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων «Θεατρικές διαδρομές» παρουσίασε το έργο των Χρήστου Γιαννακόπουλου και Αλέκου Σακελλάριου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων.

Ένας από τους στόχους της θεατρικής ομάδας των εκπαιδευτικών είναι και η διασύνδεση του σχολείου με την κοινωνία. Το άνοιγμα του σχολείου σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και η ανάπτυξη και κοινωνικών δεξιοτήτων στους μαθητές είναι το ζητούμενο στο σημερινό μεταβαλλόμενο κόσμο.

Για το λόγο αυτό επέλεξαν τα έσοδα της παραπάνω εκδήλωσης να διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα», καθώς αισθάνονται ότι κάθε παιδί είναι και δικό τους παιδί.

Το έργο αναφέρεται σε ένα κακό όνειρο- έναν εφιάλτη που βλέπει ένας μέσος Έλληνας τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1950, λίγο μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, και αναβιώνει σκηνές και φόβους από τη Κατοχή.

Μήπως αλήθεια και ο σημερινός μέσος ΄Ελληνας δεν βλέπει όνειρα – εφιάλτες που ενίοτε αναβιώνουν εικόνες από άλλες εποχές;

Οι εκπαιδευτικοί με την παράσταση αυτή δήλωσαν ότι θα ήθελαν να περάσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα στην κοινωνία, καθώς το έργο είναι κωμωδία, ελπίζοντας ότι όσα ζήσαμε και ζούμε είναι ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης και ότι θα ξυπνήσουμε σε έναν κόσμο γεμάτο ασφάλεια, ειρήνη ανθρωπιά και δικαιοσύνη.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές θεατρικές διαδρομές….

theatro1

        OΙ   ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΡΓΙΑΜΗ

ΠΑΙΖΟΥΝ ( με τη σειρά που εμφανίζονται)

Μαριγώ: Αθηνά Κοντογιάννη

Ζήσης: Γιώργος Τυρνενόπουλος

Καίτη: Χρύσα Χαρδαλίδου

Χάρρυ: Γιώργος Πατούκας

Λευτέρης: Κώστας Παλλαντζάς

Ξενοφώντας: Χρήστος Κωστάκης

Ουρανία: Ναυσικά Δήμου

Θόδωρος: Δημήτρης Γκουγκουλιάς

Γκεσταπίτης: Κώστας Μαντζανάς

Ραδιοφωνική φωνή: Χριστίνα Σταμούλη

‘Ελλη: Μαριάννα Αποστόλου

Τρελλός: Κώστας Καπερώνης (φιλική συμμετοχή)

Γιατρός: Αθανασία-Σούζυ Αναγνωστοπούλου

Τρελλή: Αρχοντούλα Γαβρά

Νίκος: Γιώργος Πατούκας

Κινησιολογία: Φαίη Τζιαμουράνη

Χορεύουν : Ομάδα Καθηγητών του

           Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων

Υποβολέας: Χριστίνα Σταμούλη

Βοηθοί σκηνικών : Πέτρος Νταραράς, Θέμης Νταραράς

Φωτογραφίες-Βίντεο: Θανάσης Σπανιάς.

theatro2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή