“Μικρό Παρίσι” αποκαλούνταν τότε τα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Από την άκρη της πλατείας Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο άγνωστος φωτογράφος αποτυπώνει μια όψη της καθημερινότητας των Τρικαλινών την εποχή του Μεσοπολέμου στην ο Από την άκρη της πλατείας Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο άγνωστος φωτογράφος αποτυπώνει μια όψη της καθημερινότητας των Τρικαλινών την εποχή του Μεσοπολέμου στην ο Rating: 0

“Μικρό Παρίσι” αποκαλούνταν τότε τα Τρίκαλα

“Μικρό Παρίσι” αποκαλούνταν τότε τα Τρίκαλα
Από την άκρη της πλατείας Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο άγνωστος φωτογράφος αποτυπώνει μια όψη της καθημερινότητας των Τρικαλινών την εποχή του Μεσοπολέμου στην οδό Ασκληπιού, που ακόμη τότε πολλοί εξακολουθούσαν να αποκαλούν Οδό Σιδηροδρόμου.

Εδώ η γωνία λήψης της φωτογραφίας μας επιτρέπει να θαυμάσουμε ακόμη περισσότερο τα νεοκλασικά κτίρια των ξενοδοχείων “Ολυμπία” και “Στέμματος”.
Στη νοητή ευθεία στα δεξιά του “Στέμματος” λειτουργούσε το καφενείο “Εθνικό” ή “Βασιλικό”, που άλλαζε ονομασία ανάλογα με την επικρατούσα πολιτική κατάσταση στην χώρα!

“Μικρό Παρίσι” αποκαλούνταν τότε τα Τρίκαλα και κάθε φορά που βλέπουμε κάποια φωτογραφία ή καρτ ποστάλ της εποχής δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτόν τον παραλληλισμό!

Σωτήρης Κύρμπας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή